Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya İBB'nin töreninde büyük saygısızlık! Küfredip darbetmeye kalkıştılar

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın katıldığı İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe açılış töreninde gerginlik çıktı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın konuşması alandaki CHP'liler tarafından yuhalanarak kesildi. Yazıcı alandan ayrılırken de darbedilmeye çalışıldı ve Şadi Yazıcı'nın bir yıl önce kaybettiği annesine küfürler edildi. Saldırı öncesinde ve saldırı anında neler yaşandığını Takvim.com.tr'ye anlatan Tuzla Belediye Başkanı "Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ettim. Cumhurbaşkanımızın adına tahammül edilemeyen ortamda kalamam. Hiç tanımadığım simalar vardı. Benim üzerime geldiler. Basın danışmanımızın gömleği fotoğrafçımızın pantolonu yırtıldı. Arabamızı salladılar." dedi. Öte yandan söz konusu tesisi CHP'li İBB'nin 2 yıl gecikmeli bitirdiği ortaya çıktı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı İstanbul’daki belediye hizmetleri hakkında görüşlerini söylediği ve Cumhurbaşkanımızın belediye başkanıyken yaptığı hizmetlerden bahsettiği için saldırıya uğradı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz!" sözleriyle tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2022, 14:01 Güncelleme 25 Ekim 2022, 17:54
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya İBB’nin töreninde büyük saygısızlık! Küfredip darbetmeye kalkıştılar

İÇİNDEKİLER

İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı katıldı.

CHP'lilerden Şadi Yazıcı'ya saldırı! İşte en net anlar saniye saniye kamerada

BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Yazıcı konuşmasında geçmiş döneme atıfta bulunarak Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Yazıcı, "1998 yılında projenin birinci etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye de teşekkür ediyorum" dedikten sonra salondan tepki sesleri yükseldi. İmamoğlu ayağa kalkarak salondakilere sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak alkışlı ve yuhalamalı tepki devam etti.

YAZICI ALANDAN AYRILIRKEN DARBEDİLDİ ÖLMÜŞ ANNESİNE KÜFÜR EDİLDİ
Yazıcı protestoculara, "Ben üç dönemdir belediye başkanıyım, 280 bin Tuzlalının belediye başkanına saygınız bu mu" diye seslendi. Şadi Yazıcı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Tuzla için yaptıklarını sayarak "Bu protestonuzu kınıyorum" ifadesini kullandı. Kürsüden inerek salondan ayrıldığı sırada programa katılan bir grup peşinden ilerledi. Korumalar ve grup arasında itişmeler yaşandı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı protestolar sonrası Yazıcı makam aracına binerek uzaklaştı.

SON DAKİKA! ŞADİ YAZICI TAKVİM.COM.TR'YE KONUŞTU
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kendisine yapılan saldırı hakkında Takvim.com.tr'ye konuştu.

Yazıcı, şunları söyledi:

"CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN'A VE SAYIN TOPBAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİM"
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Ekim Salı, Saat 11:30'da açılışı yapılacak Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programına davet edildim. Davete icabet ettim. Programa katıldım. 2017'de ihalesi yapılan, 2018'de yapımına başlanan tesisisin açılışı münasebetiyle bir konuşma yaptım. Konuşmamda, tesis ile ilgili teşekkür edilmesi gerekenlere teşekkür ettim, tebrik edilmesi gerekenleri tebrik ettim. Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni büyük bir çevre vizyonu olarak başlatan dönemin belediye başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve 2. Etap Yatırımını tamamlayıp, 3. Etap yatırımını başlatan Sayın Kadir Topbaş'a teşekkür ettim.

"GEÇ DE OLSA TAMAMLAYAN İBB YÖNETİMİNİ VE BAŞKANINI TEBRİK ETTİM"
Bu çevre vizyonunu takip ederek, 3. Etap yatırımını geç de olsa tamamlayan mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve başkanını tebrik ettim, kendilerine teşekkür ettim.Tuzla için imkan bulduğum bütün platformlarda dile getirdiğim üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan ve yönetimine; Tuzla'ya söz verdikleri, görev, yetki ve sorumluluklarında bulunan işleri nezaketle hatırlattım.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİNCE TEPKİ GÖSTERDİLER"
3. Etap yatırımı tamamlanan tesisin banisi Cumhurbaşkanımız ve onun izinden giderek yatırıma devam eden Sayın Kadir Topbaş'a yaptığım teşekküre, salonda bulunan, demokrasiden, söz hakkından nasibini almamış bir kısım katılımcılar tepki gösterdiler. İBB'nin Tuzla'ya söz verdiği yatırımları, belediye yönetimi ve sayın başkana bizzat hatırlatmam ve bunları talep etmem de aynı grup tarafından tepkiyle karşılandı. Konuşma hakkıma saldırıldı. Bu saldırıya rağmen haklı talebimi dile getirdim.

"FİZİKİ BİR SALDIRIYA UĞRADIM"
Konuşmamın ardından fiziki şiddete varan bir saldırıya uğradım. Emniyet güçlerimiz eşliğinde açılış alanından ayrıldım. Söz hakkına yönelmiş bu gözü dönmüş saldırıdan dehşete düştüm.

"SAYIN İBB BAŞKANI KONUŞMASINDA SALDIRIYI DEVAM ETTİRMİŞ"
Maalesef, Sayın İBB Başkanı, Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlıktan dolayı alandan ayrılmamdan sonra yaptığı konuşmada; 'provokasyon yaptığım', 'muhatabı olmadığım', '1,5 sene sonra olmayacağım' vurguları yaparak, konuşmasında saldırıyı devam ettirmiş.

Sayın başkanı yaptığım konuşmayı bir kez daha dinlemeye davet ediyorum. İlgi duyan herkes bakabilir. Konuşmamda hiçbir hakaret, tahrik edici bir cümle, nezaketsizlik yok. Zaten olamaz. Ağırbaşlı bir hak araması var. Rahatsız oldular diye hakkımızdan vaz mı geçelim?

"TUZLA'NIN HAKLI TALEPLERİNİ DİLE GETİRMEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"
Tuzla'ya yapılan yatırımlarda hakkı teslim etmemizi, Tuzla'nın haklı taleplerini dile getirmemizi, holiganlarıyla engelleyeceklerini sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Hakkı olanın hakkını teslim etmeye, hakkımız olanı istemeye devam edeceğiz."

Şadi Yazıcı, Tuzla'da 3,5 yıldır duran İBB projeleri olduğunu belirtip "Tuzla'nın hakkı olmayan projelerin yapılmasını istemem kadar doğal bir şey yok. Hiçbir proje ilerlemiyor. Bundan rahatsız olunması yakışıksız. Hiç tanımadığım simalar vardı. Tepkiler başta başladı. Teşekkür ettiğim sırada arttı. Burada teşekkür etmek benim borcum. " dedi.

ARABAMIZI SALLADILAR
Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, çıkan arbedede kendisini polislerin koruduğunu ifade etti ve "Benim üzerime geldiler. Basın danışmanımızın gömleği fotoğrafçımızın pantolonu yırtıldı. Arabamızı salladılar." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: SİYASİ BARBARLIĞA GEÇİT VERMEYİZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, söz konusu saldırıya şu sözlerle tepki gösterdi "Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı İstanbul'daki belediye hizmetleri hakkında görüşlerini söylediği ve Cumhurbaşkanımızın belediye başkanıyken yaptığı hizmetlerden bahsettiği için saldırıya uğradı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz!"

2 YIL GECİKMELİ YAPILDI
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "%26 tamamlanma oranıyla teslim aldık" dediği Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etabı'nın, 2019'da %55'inin tamamlandığı ve açılışının 2 yıl gecikmeli olarak yapıldığı ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN