Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'de kayıp 8 saati | Nerede olduğu soruldu cevap veremedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinde Boston'dan Washington'a geçerken 8 saat ortadan kaybolması akıllara "FETÖ'den biriyle mi görüştü? Pensilvanya'yla temas mı kurdu?" sorularını getirdi. Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye götürdüğü gazeteciler kayıp 8 saati sordu ancak CHP Genel Başkanı bu soruya bir yanıt vermek yerine top çevirdi. Akılalmaz bahanelere sığınan Kılıçdaroğlu, kayıplara karıştığı anlarla ilgili, "Hamburger yemeye gittik" dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ABD'deki icazet fiyaskosunun ardından Türkiye'ye döndü.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2022, 10:59 Güncelleme 14 Ekim 2022, 18:34
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’de kayıp 8 saati | Nerede olduğu soruldu cevap veremedi

İÇİNDEKİLER

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "icazet turu" için gittiği ABD'de 8 saat ortadan kayboldu. Kılıçdaroğlu'nun 8 saat ortadan kaybolması akıllara "FETÖ ile mi görüştü?" sorusunu getirdi.

ABD FİYASKOSU SONRASI YURDA DÖNDÜ | VİDEO İZLE

YANINDA GÖTÜRDÜĞÜ GAZETECİLER KAYIP 8 SAATİ SORDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kayıp 8 saati" ABD'ye yanında götürdüğü gazetecilerle konuşmasında da gündem oldu. Kılıçdaroğlu'nun yanında ABD'ye giden Orhan Bursalı, Tülin Daloğlu, İbrahim Kiras, İsmail Saymaz, Duygu Güvenç CHP Genel Başkanı'na bu soruyu yöneltti.

CEVAP VEREMEDİ TOP ÇEVİRDİ
Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "Sekiz saat boyunca nereye kayboldunuz?" sorusuna tam bir cevap veremedi ve kelimenin tam manasıyla top çevirerek şunları söyledi "Arkadaşlarımla oturduk otel odasında, önce onlara açtım, düşüncem var diye. Doğrusunu isterseniz onlar da heyecanlandılar."

TURKEN Vakfı önünde video çekme fikrinden bahsederen CHP Genel Başkanı devamında gelen "Gitmeden bir akşam önce mi?" sorusuna ise şunları söylemekle yetindi "Evet, evet. Toplandık. "Hangi açıklamayı yapacağız" diye sordular. Açıklamayı söyledim. "Tamam" dediler. "Kimsenin haberi olmaması lazım, normal çalışmanıza devam edin, havaalanına arkadaşları gönderin. Havaalanında 'Genel başkan başka yere gitti, yetişirse gelecek' diye söyleyin" dedim. Bindik arabaya, New York'a geldik. Yeri bulmak için biraz dolaştık. Sonra yeri bulduk."

AKILALMAZ BAHANELER: HAMBURGER YEMEYE GİTTİK
Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun bahanelerini köşesine taşıyan İsmail Saymaz yazısında Kılıçdaroğlu'nun hamburgerciye gittiğini söylediğini yazdı. Kılıçdaroğlu'nun, "Benzin istasyonuna uğradık hamburger almak üzere. Burada kimse beni tanımaz diye geziyorum." dediğini aktardan Saymaz, FETÖ iddialarıyla ilgili skandal açıklamalarda bulundu.

YERLİ VE MİLLİ MEDYAYI HEDEF ALDI
Yerli ve milli medyanın ipliğini pazara çıkarmasından korkan Kılıçdaroğlu, "İktidarı destekleyen medyanın ne kadar kirlendiğini gösterir. Bir medya bu kadar kirlenmemeli." diyerek özgür basını hedef aldı. "Parayı veriyorsunuz, istediğiniz haberi yazdırıyorsunuz" diyerek tarafsız medya kuruluşlarını, para vererek haber yaptırdığı kimi zaman kendini eleştirdiklerinde susturarak ayar verdiği mangır medyasıyla karıştırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık icazeti için gittiği ABD ziyareti tam bir fiyaskoya döndü.



Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti öncesi görüşeceği isimler olarak basına yansıyan Barnie Sanders ve eski ABD Başkanı Barack Obama'dan randevu alamadı.



Boston'daki ziyareti sonrası da uçakla Washington'a gitmesi beklenen Kılıçdaroğlu, beraberindekileri atlatarak 8 saat ortalıktan kayboldu.



Kılıçdaroğlu'nun ortadan kaybolduğu karanlık 8 saat sırrını korurken, ABD'nin Washington kentindeki temasları kapsamında, German Marshall Fund'u (Alman Marshall Vakfı) ziyaret ederek vakıf yöneticileri ile bir araya geldiği bildirildi.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyaretler basına kapalı gerçekleştirilirken fotoğraflar CHP fotoğraf servisi tarafından paylaşıldı. Görüşmelerin içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

ROCKEFELLER VE SOROS TARAFINDAN FONLANIYOR
Dünyanın en zenginlerinden milyarlarca dolar fonlama yapan Rockefeller'a ait vakıflar tarafından desteklenen Alman Marshall Vakfı, Türkiye'de uzun yıllardır tartışmaların odağında.

George Soros'un kurduğu Açık Toplum Vakfı tarafından da fonlanan Marshall Fund, Türkiye'de ABD'ye açılan kapı olarak tanımlanıyor.

NATO ve Pentagon'a yakın vakıf, son olarak Türkiye'de de uygulanan Marshall Planının yıl dönümüne dair kutlama mesajı yayımlamıştı.


ABD FİYASKOSUNUN ARDINDAN KILIÇDAROĞLU YURDA DÖNDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ABD'deki icazet fiyaskosunun ardından Türkiye'ye döndü. Washington'dan havalanan uçakla saat 15.00'te İstanbul Havalimanı'na inen Kılıçdaroğlu VİP Terminalinde partililer tarafından karşılandı.



"KİM DİYOR BAŞKANIM KAYIP DİYE"
Bu esnada ekran yansıyan bir fotoğraf ise dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu'nun havalimanından çıkış yaparken arkasında yer alan bir partilinin hali "Kim diyor başkanım kayıp diye" sosyal medyada esprilerine neden oldu.



BİLİM VE TEKNOLOJİ MASKESİNE DEVAM

Gazetecilerin sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Gezimiz gayet güzel geçti. Ayrıca bilime ve teknolojiye bu kadar değer verdiğiniz için de sizi yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN