CHP'li belediyelerden LGBT lobilerine kurumsal kalkan! Avrupa Birliği finanse etti CHP destek verdi

Aile yapısının altını dinamitleyerek eşcinsel bir toplum yaratmak isteyen LGBT lobisinin savunuculuğunu yapan CHP, Türkiye genelinde belediyeleri aracılığı ile "Eşitlik Birimleri" adıyla yeni bir yapı kurarak LGBT lobisini kurumsal bir kimliğe kavuşturmak için çalışma yürütmeye başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Eşitlik Birimleri" şu ana kadar 29 CHP'li belediyede faaliyet gösteriyor.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2022, 17:33 Güncelleme 10 Ekim 2022, 17:33
CHP’li belediyelerden LGBT lobilerine kurumsal kalkan! Avrupa Birliği finanse etti CHP destek verdi

İÇİNDEKİLER

Eşcinsel bir toplum yaratarak aile yapısının altını dinamitlemek için faaliyet gösteren LGBT lobilerine kurumsal bir kimliğe büründürerek meşruiyet kazandırmak isteyen CHP, belediyeler aracılığı ile operasyona başladı. Geçtiğimiz günlerde CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un belediye meclisine sunduğu "Eşitlik Şefliği" kurulması teklifi AK Parti grubunun oylarıyla reddedilirken, "Eşitlik Birimi"nin 29 belediyede mevcut olduğu ortaya çıktı.

CHP'Lİ BELEDİYELER LGBT LOBİSİNE OMUZ VERDİ
Avrupa Birliği, ABD, İsveç, Hollanda büyükelçilikleri, Sorosçu Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CEİD), birçok CHP'li belediye ile görüşmelerde bulundu. Bu görüşmeler neticesinde bazı CHP'li belediyelerde "Eşitlik Birimi" adı altında LGBT lobisini kurumsal kimliğe büründürmek için bazı yapılar kuruldu.

YABANCI BÜYÜKELÇİLİKLERDEN DESTEK
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CEİD) de resmi internet sitesinde derneğin "kuir" ve "feminist" olduğunu, "LGBTİQA+ hareketinde yer aldığını" ve "ikili cinsiyet sistemini sorguladığını" ifade ediyor.

Derneğin resmi destekçileri arasında Şişli ve Kadıköy Belediyeleri ile Avrupa Birliği, ABD Büyükelçiliği, İsveç Büyükelçiliği, Hollanda Büyükelçiliği ve ABD merkezli Açık Toplum Vakfı da yer alıyor.

Ayrıca derneğin "değerlerimiz" açıklamasında LGBTİ+ hareketi, kuir ve feminizm yer alıyor. Raporda projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği de belirtiliyor.

İLK KADIKÖY BELEDİYESİ'NDE KURULDU
Birimi ilk kuran belediyelerden CHP'li Kadıköy Belediyesi, Toplumsal Eşitlik Birimiyle "toplumsal cinsiyet eşitliğini baz alan politikalarının derinleştirilmesi, bu politikaların sivil toplum işbirlikleriyle geliştirilmesi, kurum içindeki toplumsal cinsiyet eşitliği kültürünün içselleştirilmesine" yönelik çalışmalar yapıyor.

Öte yandan Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi'nin LGBTİ+ Meclisi de bulunuyor. Belediye bünyesindeki iki birim, birlikte LGBT'ye yönelik faaliyetler yürütüyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEKİ SORUMLU: AİLE TERÖRDÜR
Şişli Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Eşitlik Birimi de LGBT konusunda çalışmalar yapıyor.

Belediyenin Eşitlik Birimi Sorumlusu Ceren Suntekin, çocuklara yönelik LGBT ve PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında kapatma davası açılan Tarlabaşı Toplum Merkezi'nin kurucularından...

Ailenin "terör" olduğunu savunan Suntekin, LGBT örgütü KAOS-GL'nin internet sitesindeki yazısında çocuğun anne ve babayla olan kan bağının kutsal olmadığını, aile dışında hayatın olduğunu ve bu yöndeki faşizmle de mücadele edilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ 'TOPLUMSAL CİNSİYET' EĞİTİMLERİ YAPIYOR
Beşiktaş Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde de Eşitlik Birimi bulunuyor.

Müdürlüğün görevi "yerel nüfusun yapısına ve ihtiyaçlarına yönelik sosyal politikalar üretmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını tüm yerel hizmetler alanlarında yaygınlaştırmak" olarak tanımlanırken buradaki Eşitlik Birimi'nin görevi de "Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki ilişkileri geliştirerek toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenler" şeklinde aktarılıyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE CİNSİYETSİZLEŞTİRME ÇOCUKLARDAN BAŞLIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü de "toplumsal cinsiyet" adı altında cinsiyetsizlik çalışmaları yürütüyor.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şube Müdürlüğü Çocuk Hakları Birimi de yönergesinde "Çocukların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarını artırıcı çalışmalar yapmak" ifadeleriyle bu çalışmaları çocuklara yönelik de yürüttüğünü açıklıyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ'NİN LGBT 'FARKINDALIĞI'
Nilüfer Belediyesi LGBT konusunda resmi çalışmalarda bulunan belediyeler arasında yer alıyor.

Belediyenin Kent Konseyinde 9 Aralık 2018'de yapılan Toplum Cinsiyet Eğitiminde, LGBT konusundaki çalışmalar, "Kadın erkek eşitliği, LGBTİ+ farkındalığı, şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele yöntemleri hakkında atölyeler gerçekleştiren gençler, hak arayışları konusunda uzun uzun konuşma fırsatı yakaladılar" sözleriyle ifade ediliyor.

Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına da tepki gösterdi. Bursa Kadın Platformuyla yapılan ortak açıklamada, "Soruyoruz, neden bu cinayetlere engel olması gerekenler onun yerine kadına yönelik şiddeti önleyecek yasaları dahi iptal etmeye çalışıyor? Her bir cümleniz kadınlara, çocuklara LGBTİ+lara artan şiddet olarak dönüyor" ifadeleri kullanıldı.

6'LI MASANIN BEYANNAMESİNDE LGBT VAR
LGBT savunuculuğuna bu kez de CHP'li İstanbul Milletvekili Yunus Emre başladı. Ancak Emre'nin açıklamaları 6'lı masayı da ilgilendiren cinsten. Emre, katıldığı bir televizyon programında LGBT haklarını savunarak 6'lı masanın beyannamesinde Avrupa Konseyi'nin değerleri olduğunu söyledi.

Emre bu değerlerin içinde LGBT haklarının da olduğunu ifade etti.

CHP'li Yunus Emre'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"Siyasi hayatımızda konuşuluyor, önemli. Bu bir zihniyeti gösteriyor. Bir cumhurbaşkanının, insanı hedef olarak koyan, düşman olarak hefef olarak insanı koyan, o düşmanı da kendisine destekçi olarak, düşündüğü insanların da hedef alması isteyen felan bir tutum yani. Cumhurbaşkanının hedef gösteren tutumunun desteklenecek bir tarafı yok.

"ALTILI MASANIN BEYANNAMESİNDE BU UYGULANIYOR"
Netice itibarıyla altılı masanın beyannamesinde Avrupa konseyi değerleri uygulanıyor. Bunlar için yola çıkmak için insanlar, insanın hedefe konulmasını, insanın düşman olarak kodlanıp topluma sunulmasını, bunu kabul edebilirler mi, böyle bir şey olur mu?