PKK terör örgütünün elebaşı Duran Kalkan'dan 'Mersin' ayarı yiyen Selahattin Demirtaş geri vites yaptı

Mersin'in Mezitli ilçesinde yer alan polisevine alçakca saldırı düzenlenmişti. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş saldırıyı kınamıştı. Alçak saldırı hakkında PKK terör örgütün yayın organına konuşan elebaşı Duran Kalkan, Demirtaş'a ayar verdi. PKK elebaşı,"Yapanlara en azından dua et, karşı çıkma. Kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapacak hakkı yoktur." diye konuştu.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2022, 23:18 Güncelleme 04 Ekim 2022, 23:34
PKK terör örgütünün elebaşı Duran Kalkan’dan ’Mersin’ ayarı yiyen Selahattin Demirtaş geri vites yaptı

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK mensubu teröristler, geçtiğimiz günlerde Mersin'in Mezitli ilçesinde yer alan polisevine uzun nam ve bombalı saldırı düzenlemişti.



Gelişme sonrası örgütün siyasi ayağı HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, söz konusu saldırıyı kınamıştı.

Terörist elebaşı Durak Kalkan'dan Selahattin Demirtaş'a 'Mersin' ayarı | VİDEO



Bakan Süleyman Soylu, Demirtaş'ın PKK'yı temize çıkarmak için böyle bir paylaşım yaptığını vurgulamıştı.



Demirtaş, günler sonra PKK'ı aklayan yeni bir açıklama yapmıştı. Söz konusu çıkışın nedeni ise örgüt elebaşının yayınladığı videoda ortaya çıktı.



DEMİRTAŞ'A PKK'DAN AYAR: UKALALIK YAPMA
Alçak saldırı hakkında örgütün yayın organına konuşan elebaşı Duran Kalkan, PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin saldırıdan sonra yaptığı açıklamayı hatırlatarak; "Kürt siyasi hareketinin" bu çizgiye gelmesi gerektiğini söyledi.



Demirtaş ve HDP'nin saldırı hakkındaki kınama mesajlarını hedef alan teröristbaşı Kalkan, şunları söyledi:



"Mersin eylemini doğru anlamak ve değerlendirmek gerekli. HPG'nin açıklaması oldu. Herkes ondan ders çıkartmalı. Doğru çizgi budur. Ölçü bu. Gücün yetiyorsa sen de öyle ol. Gücün yetmiyorsa yettiği kadarıyla o çizgiye hizmet et. Yapanlara en azından dua et, karşı çıkma. Kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapacak hakkı yoktur."



Bu sözlerin ardından Demirtaş, PKK'ya yakınlığını bildiren bir başka paylaşım yaparak, 'Kürt siyasi hareketi ile HDP'nin arasının bozulamayacağını' söyledi..