SON DAKİKA: AK Parti'den Ankara'da cemevlerine yapılan saldırılara tepki: Saldırıları lanetliyoruz provokasyonların amacı bellidir

Son dakika haberleri... Ankara'da cemevlerine yapılan provokatif saldırılara AK Parti'den tepki geldi. Başını Ümit Özdağ'ın çektiği provokasyonla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sert tepki gösterdi. Çelik "Canlarımıza geçmiş olsun... Ankara’da üç ayrı Cemevi’ne yapılan saldırıları lanetliyoruz. Bu saldırılar hepimize yapılmıştır. Muharrem ayında bu saldırı ve provokasyonların amacı bellidir. Bunlara asla izin verilmeyecektir." açıklamasını yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yaptığı açıklamada "Ankara'da, Cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2022, 09:36 Güncelleme 31 Temmuz 2022, 12:34
SON DAKİKA: AK Parti’den Ankara’da cemevlerine yapılan saldırılara tepki: Saldırıları lanetliyoruz provokasyonların amacı bellidir

İÇİNDEKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

Canlarımıza geçmiş olsun... Ankara'da üç ayrı Cemevi'ne yapılan saldırıları lanetliyoruz. Bu saldırılar hepimize yapılmıştır. Muharrem ayında bu saldırı ve provokasyonların amacı bellidir. Bunlara asla izin verilmeyecektir.

Zanlı Emniyet güçlerimiz tarafından yakalandı. Kirli provokasyon boşa çıkarıldı. Saldırgan hukuk önünde hesabını verecektir. Canlarımızla birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun.

NE OLMUŞTU?
Olay, dün öğlen saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'nde meydana geldi.

Henüz belirlenemeyen nedenle teker teker Cemevlerine giren A.O.K., girdiği Cemevlerinde vatandaşlara saldırmaya başladı. Şah-ı Merdan Cemevi'ne giren A.O.K. Cem yapan vatandaşlara sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırıların ardından kaçarak kayıplara karışan A.O.K. ise polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

ÖZDAĞ YİNE BAŞROLDE

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, söz konusu gelişmelere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'da Mamak ilçesinde 1 günde 5 cemevine yapılan saldırı örgütlü bir tertip ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Soğukkanlı olarak tahrikleri bozma zamanı. Türk Milleti kimsenin pis senaryosunun parçası olmadan Atatürk çizgisinde kendi destanını yazmalı." diyerek bir provokasyona daha girişti.

BAKAN YARDIMCISI SERT BOMBALADI

Özdağ'ın paylaşımını alıntılayan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Mübarek Muharrem'in başlangıç gününde esas bu yalan paylaşımın kendisi, sinsi ve alçakça bir tahrik ve provakasyondur" dedi.

Ersoy paylaşımının devamında zanlının yakalandığını duyurarak, "Aynı kişi tarafından Çankaya'da bir,Mamak'ta iki cemevinde olaya sebebiyet verilmiş,zanlı Eskişehir'e giderken yakalanmış ve sorgusu devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

ANKARA EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA: TAHKİKAT DEVAM EDİYOR

Zanlının gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"30.07.2022 günü ilimiz Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaş' Vakfı Genel Merkezi'nde kasten yaralama, Mamak ilçesinde Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nde ızrar konusu meydana gelmiştir. Konuyla ilgili ivedi yapılan çalışmalar neticesinde, her üç olayı da A.O.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAKAN SOYLU DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çankaya'da bir, Mamakta iki Cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir'e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon, her yönüyle soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun." dedi.