6'lı masanın aday belirleyememesi tabanı kızdırmaya başladı!

Türkiye aylardır 6'lı masanın aday belirleyememesini konuşuyor. Artık kendi tabanları bile isyan etmeye başlamışken aslında 6'lı masanın asıl amacı da ortaya çıktı: Ayrıntılara girmeden işi aceleye getirip seçime girmek. Öte yandan lider üretme konusunda başarısız olan muhalefetin her isme kurtarıcı gözüyle bakması, kendi aralarında bile hesaplar içerisinde olmaları dikkat çekici.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2022, 09:12 Güncelleme 07 Temmuz 2022, 20:59
6’lı masanın aday belirleyememesi tabanı kızdırmaya başladı!

İÇİNDEKİLER

Hemen hemen her ay toplantı yapan ancak henüz 2023 seçimleri için somut bir aday çıkaramayan 6'lı masaya tabandan tepkiler gelmeye başladı.

Kim aday olacak? tartışmasıyla gündemi de halkı da oyalamaya devam edecekleri aşikar.

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Amaç da belli; ayrıntılara girmeden işi aceleye getirip seçime girmek... O zaman kimse ne olup bittiğini sorgulayamaz" dedi.

Öte yandan sadece halkı değil 6'lı masa üyelerinin birbirlerini bile oyaladığını söyleyen Övür, "İP Genel Başkanı Meral Akşener... Her ne kadar Akşener, "Ben başbakan olacağım" diyerek kenara çekilmiş görünse de yan cebime koy havasında. Yardımcılarının sık sık onun adaylığından söz etmesi, bazı anket şirketlerinin İP'in oyunu yüzde 20'lerin üzerinde göstermesi tesadüf değil. Kulislerde Akşener'in bir son dakika hamlesi yapabileceği konuşuluyor. Bu hamleyle Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nu CHP-HDP birlikteliğine sahip çıkan, kendisini de HDP'yle bir araya gelmeyen bir pozisyona çekerek CHP'den kaçan laik oyları da alacağı söyleniyor. Anlayacağınız hesap içinde hesap var" diye yazdı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MUHALEFET LİDER ÜRETMEDE BAŞARISIZ
Öte yandan "muhalefet lider üretme konusunda başarısız" diyen Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın, "Her gördüğü isme kurtarıcı muamelesi yapıyor.

Bu beklenti çaresizliğin göstergesidir. Siyasetin normal akışında kimsenin umursamayacağı bir profil, mesih muamelesi görüyor" şeklinde yazdı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ