Türk heyeti NATO görüşmeleri için Brüksel'e gitti! İsveç ve Finlandiya'ya PKK/YPG konusunda somut adım atın çağrısı

Terör örgütünün kuluçka merkezi olan Avrupa'da teröristlere kucak açan İsveç ve Finlandiya, NATO'ya üye olmak için girişimde bulundu. İskandinavların bu girişimi Türkiye'nin vetosu ile karşı karşıya kaldı. Ankara, terör örgütüne üyle olan ülkelerin NATO ittifakında yer almaması gerektiğinin altını çizerken PKK/YPG konusunda somut adım beklediğini kaydetti. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet Brüksel'e gitti.

Giriş Tarihi 19 Haziran 2022, 18:07 Güncelleme 19 Haziran 2022, 18:34
Türk heyeti NATO görüşmeleri için Brüksel’e gitti! İsveç ve Finlandiya’ya PKK/YPG konusunda somut adım atın çağrısı

İÇİNDEKİLER

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuyla ilgili görüşme trafiği devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet Brüksel'e gitti.

Kalın ve Önal başkanlığındaki heyet, muhatapları ile İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği konusunu görüşecek.



SOMUT ADIM ATIN ÇAĞRISI YİNELENECEK
İki ülkenin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG konusunda somut adım atması beklentisi bir kez daha gündeme getirilecek.



25 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleşen görüşme sonrası taraflar arasında beklentilere ilişkin belge trafiği yaşanmıştı. Brüksel'deki toplantıda, bu belgeler üzerinde görüşmelerde bulunulacak.



ANKARA, İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN ÜYELİĞİNE OLUMSUZ BAKIYOR
Türkiye, bir güvenlik teşkilatı olan NATO'da, terör örgütlerine ev sahipliği yapan ülkelerin yer almaması gerektiğini belirterek İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine olumlu bakmıyor.