Seçimden sonra 13 bin emekçiyi tek tek tespit edip kıyım yapan CHP'li İBB, PKK'lı çalışanı nasıl tespit edemedi?

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin PKK'lı Şafak D'yi belediyede çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişmenin üzerine pervasızca Devleti suçlayan İmamoğlu'na Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan sert tepki geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Varank, "Diyorlar ki Belediye terör yandaşını nasıl tespit etsin? İBB’de çalışan, evine ekmek götüren 13 bin emekçiyi AK Partili diye tespit edip işine son vermeyi biliyorsun da terör yandaşlarını mı tespit edemiyorsun?" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2022, 19:32 Güncelleme 03 Mayıs 2022, 20:03
Seçimden sonra 13 bin emekçiyi tek tek tespit edip kıyım yapan CHP’li İBB, PKK’lı çalışanı nasıl tespit edemedi?

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin terör örgütü PKK üyesini belediyede çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Terör örgütü PKK üyeliğinden gözaltına alınan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D. tutuklanmıştı.



PİŞKİNLİKTE SINIR TANIMADI, DEVLETİ SUÇLADI!
Skandalın ortaya çıkmasının ardından İBB Başkanı İmamoğlu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. İmamoğlu devleti suçlayarak kendisini savundu.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb. suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB'nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor" dedi.



EMEKÇİLERİ TEK TEK TESPİT EDİP İŞİNE SON VEREN İBB TERÖR YANDAŞLARINI NASIL TESPİT EDEMEDİ?
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği belediyede PKK'lı bir çalışanın olması büyük tepki çekerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.



CHP yönetiminin seçimden sonra İBB'de yaptığı işçi kıyımına değinen Varank, İmamoğlu'nun devleti suçlar nitelikteki açıklamalarına da tepki gösterdi.

Bakan Varank, "Diyorlar ki Belediye terör yandaşını nasıl tespit etsin? İBB'de çalışan, evine ekmek götüren 13 bin emekçiyi Ak Partili diye tespit edip işine son vermeyi biliyorsun da terör yandaşlarını mı tespit edemiyorsun?" ifadelerini kullandı.



"TERÖRİSTLERLE KOYUN KOYUNA OLANI MİLLET AFFETMEZ"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB personelinin PKK kampında fotoğraflarının çıkmasına değinip sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Soylu "3 yıldır İstanbul'da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı" ifadelerine yer vererek şunları söyledi:

İstanbullu 3 yıldır yanan, şoförsüz yürüyen araçları; kar altındayken balıkçıda kalkan yiyen, işinden çok tatilde olan beceriksizleri gördü.

3 yıldır İstanbul'da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı ! Devlet de Millet de HDPKK ile koyun koyuna olanı affetmez. Teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir. Teröristi yattığı yatağından da yanından da alırız. Demedi demeyin…

İBB'ye işe aldığı teröristi, yakalamamızdan şikayetçi yüzsüz! Türk Polis Teşkilatı'na teröristi yakaladığı için iftira atan cahil; sana haber verselerdi de, ortakların HDPKK'ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırtsa mıydın?