CHP'li İBB Sözcüsü Murat Ongun'un yalanı uzun sürmedi! PKK’lı örgüt üyesinin arşiv araştırması yapılmadan işe alındığı ortaya çıktı

Son dakika haberi! Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda görev aldığına ilişkin fotoğrafları ortaya çıkan İBB çalışanı Şafak Duran ile ilgili şok bilgiler ortaya çıktı. CHP'li İBB sözcüsü tarafından adli sicil kaydı temiz olduğu iddia edilen kadının ulaşılan bilgilere göre 19 Ekim 2020’de PKK/KCK/YPG/YDG-H Terör Örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında adli işlem yapıldığı ve dosyasının halen açık olduğu ortaya çıktı. Dağ kadrosunda fotoğrafları çıkan kadın hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı da belirlendi. Öte yandan Duran’ın yakalanmasıyla ilgili, fondaş medyada herhangi bir haber yer almamasına sosyal medyadan tepki yağdı.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2022, 10:53 Güncelleme 29 Nisan 2022, 10:04
CHP’li İBB Sözcüsü Murat Ongun’un yalanı uzun sürmedi! PKK’lı örgüt üyesinin arşiv araştırması yapılmadan işe alındığı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) olarak çalışan Şafak Duran 2016 yılında Şırnak ilinde PKKKCK/YPG/YDG-H terör örgütü mensupları üzerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğraf karesinde yer alması üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce gözaltına alınmıştı.

"ADLİ SİCİL KAYDI YOK" BAHANESİNE SARILDILAR
İBB'de yaşanan skandalın ardından belediye sözcüsü Murat Ongun Şafak Duran'ın adli sicil kaydının temiz olduğunu açıklamıştı.

Ulaşılan yeni bilgilere göre, Şafak Duran'ın 19 Ekim 2020'de PKK/KCK/YPG/YDG-H Terör Örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli işlem yapılan isimlerden olduğu ve yargılamasının da halen devam ettiği öğrenildi.

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLMADIĞI İÇİN SİCİLİ TEMİZ
Şafak Duran'ın ayrıca 16 Ocak 2021'de gözaltına alındığı, ancak henüz mahkeme safahatının başlamadığı, bu nedenle kadın hakkında mahkemece verilerek kesinleşmiş adli bir cezaya ait kayıt olmadığı tespit edilmiştir.

5352 sayılı Adli Sicil Kanunu uyarınca suç kayıtları ancak yetkili mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşme şerhi ile kesinleştirildikten sonra adli sicil sistemine işleniyor. Bu çerçevede devam eden soruşturma ve kovuşturma bilgileri adli sicil sistemine işlenmiyor. "Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi" ile "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" kararları ise adli sicil sistemine işlenilmesine rağmen, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından istenmesi halinde veriliyor. Buna bağlı olarak bu kayıtlar adli sicil belgelerinde görülmüyor. Bu kapsamda Şafak Duran'ın da adli sicil belgesinde "Adli Sicil Kaydı Yoktur" ve "Adli Sicil Arşiv Kaydı Yoktur" şeklinde ibare bulunuyor.

ARŞİV ARAŞTIRMASINDA ÖRGÜT ÜYELİĞİ GÖRÜLÜYOR
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin Şafak Duran hakkında herhangi bir arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı ve dolayısıyla kadınla ilgili arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması yapılmadığı belirlendi.

İBB KANUNA RAĞMEN ARŞİV ARAŞTIRMASI
Sabah'ta yer alan habere göre, Şafak Duran'ın 1 Haziran 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde "Sosyal Çalışmacı" görev unvanıyla işe başladığı, Adli Sicil Belgesi'nin ise, 03 Haziran 2021 tarihinde saat 17:03'te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verilmek üzere e-devlet sistemi üzerinden alındığı belirlendi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 17 Nisan 2021 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu'na göre şahıs hakkında yapılması gereken "Arşiv Araştırması" işlemi yapılmadan, Şafak Duran'ı 01 Haziran 2021 tarihinde işe başlattığı ortaya çıktı.


FONDAŞ MEDYAYA TEPKİ
Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve Muhterem İnce, terör örgütü PKK mensubu Şafak Duran'ın dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında yakalanmasıyla ilgili, fondaş medyaya tepki gösterdi.



İnce, "Günaydın fondaş olan medya

Sıradan bir gün

Sıradan haberler

PKK terör örgütü eğitim sonu "yemin töreninde" elinde "gururla" örgüt kimliği ve kalaşnikofuyla fotoğrafı ortaya çıkan bir teröristin İBB çalışanı olabilmesi kadar sıradan…

Ne de olsa ekmek kapısı" ifadelerini kullandı.



Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ersoy ise, "İBB'ye sosyal hizmet uzmanı olarak işe alınan PKK'nın kamplarında eğitim görmüş terörist Şafak Duran, polis tarafından İBB binasında gözaltına alındı. Ama ne acıdır ki basın da siyaset de köre, sağıra yattı. Malum medya hiç görmedi. Sanki bu terörist İBB'de yakalanmadı" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN