Beylikdüzü'nde metrobüs kazası: Sürücüsüz hareket etti!... O anlar kamerada

Beylik düzü'nden metrobüs kazası... Metrobüs yolu Beylikdüzü Durağı yakınlarında metrobüsler kafa kafaya çarpıştı, arkadan gelen başka bir metrobüs ise duramayarak kaza yapan araçlara çarptı. İlk belirlemelere göre kazada 9 kişi yaralandı. Şoför Oktay A.'nın ifadesinde, kaza öncesi oluşan bir arıza nedeniyle aracı durdurduğunu, inip aküyü kontrol ettiğinde aracın kediliğinden hareket ettiği ve ardından kazanın medyana geldiğini söylediği öğrenildi.İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Nisan 2022, 19:06 Güncelleme 30 Nisan 2022, 01:42
Beylikdüzü’nde metrobüs kazası: Sürücüsüz hareket etti!... O anlar kamerada

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da son dönemde kaza ve arıza haberleriyle gündeme gelen toplu taşıma araçları yine karıştığı bir kaza ile gündeme geldi.

BEYLİKDÜZÜ'NDEN METROBÜS KAZASI
Metrobüs yolu Beylikdüzü Durağı yakınlarında metrobüsler kafa kafaya çarpıştı, arkadan gelen başka bir metrobüs ise duramayarak kaza yapan araçlara çarptı.

9 KİŞİ YARALANDI
Kazada, 8'i yolcu, 1'i sürücü olmak üzere 9 kişi yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kaza sonrasında vatandaşlar metrobüs yolunda yürüyerek durağa ulaştı.

BARİYERLERE ÇARPA ÇARPA İLERLEDİ
Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir şekilde bariyerlere çarparak ilerleyen metrobüs, karşı şeritten gelen metrobüsle kafa kafaya çarpıştı.

KAZA ANI ORTAYA ÇIKTI
Yaşanan kazanın görüntüleri de ortaya çıktı.

ŞOFÖR DİREKSİYONDA DEĞİL MİYDİ?
Başka bir sürücü tarafından çekilen görüntülerde metrobüsün göz göre göre diğer metrobüse çaptığı anlaşıldı.

Direksiyon başında şoförün görünmemesi "Şoför direksiyon başında değil miydi? Direksiyon başında ise baygınlık mı geçirdi?" sorularını akıllara getirdi.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI: ŞOFÖR ARIZA İÇİN İNİNCE ARAÇ HAREKET ETMİŞ
Kazaya ilişkin çalışma başlatan polis, metrobüsün şoförü Oktay A. gözaltına aldı. Beylikdüzü Polis Merkezi'nde işlemleri süren şoför Oktay A.'nın ifadesinde, kaza öncesi oluşan bir arıza nedeniyle aracı durdurduğunu, inip aküyü kontrol ettiğinde aracın kediliğinden hareket ettiği ve ardından kazanın medyana geldiğini söylediği öğrenildi.