Gaziantep merkezli 3 ilde operasyon! Eylem hazırlığındaki 9 terörist yakalandı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala emniyet güçlerinin de operasyonları sürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep merkezli 3 ilde yapılan operasyonda 9 terörist yakalandı.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2022, 18:16 Güncelleme 29 Nisan 2022, 19:04
Gaziantep merkezli 3 ilde operasyon! Eylem hazırlığındaki 9 terörist yakalandı

İÇİNDEKİLER

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ramazan Bayramı öncesinde çok önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma neticesinde, hem Pençe-Kilit operasyonuna misilleme yapmak, hem de Ramazan Bayramı'nı ve 1 Mayıs'ı kana bulamak için çeşitli sansasyonel eylem hazırlığı içinde olan terör örgütlerine yönelik operasyonda 2 PKK'lı terörist, 1 DEAŞ'lı terörist ve 2 FETÖ mensubu terörist yakalandı.

Gaziantep merkezli 3 ilde yapılan operasyonlarda toplamda 9 terörist gözaltına alındı.

BOMBA EĞİTİM FAALİYETLERİNE KATILMIŞ
DEAŞ'lı teröristin yakalandığı evde yapılan aramalarda da çeşitli örgütsel dokümanlar ve materyaller ele geçirildi.

DEAŞ'lı teröristin örgüt içinde bomba uzmanı olarak görev yaptığı ve bomba eğitim faaliyetlerine katıldığı belirtildi. Daha önce de bombal ısaldırı eylemlerinde aktif olarak görev almıştı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi'ne getirilen DEAŞ'lı terörist, saatlerce süren sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuya ilişkin bir açıklama da TSK'dan geldi. İşte TSK tarafından yapılan o açıklama:

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Pençe-Kilit operasyonuna misilleme yapmak, Ramazan Bayramı ve 1 Mayıs'ı provoke etmek amacıyla sansasyonel eylem hazırlığında olan Terör Örgütlerine (PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ, DHKP-C ve MLKP) yönelik adli makamların koordinesinde 15.04.2022 tarihinden itibaren planlı ve eş zamanlı operasyon başlatılmıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde;

-PKK/KCK terör örgütü mensubu (3) şüpheli (A.A),(İ.E),(C.K) Gaziantep ilinde, (1) şüpheli (A.E) Hatay ilinde yakalanmış, (1) şüpheli (M.S.D) Mersin ilinde yakalattırılmıştır.

-DEAŞ terör örgütü mensubu (1) şüpheli (M.D.İ) Gaziantep ilinde yakalanmıştır.

-FETÖ/PDY terör örgütü mensubu (2) şüpheli (F.A) ve (E.D) Gaziantep ilinde yakalanmıştır,

-Yurt dışında ikamet ettiği tespit edilen MLKP terör örgütü mensubu (1) şüpheli (F.Ç) hakkında yakalama kararı çıkarttırılmıştır.

Yakalanan/yakalattırılan (Mersin) toplam (9) şüpheliden 5'i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, yurt dışında ikamet ettiği tespit edilen 1 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttırılmış. 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca halkımızın huzur ve güvenliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar teröristle mücadele harekatına İNATÇI, İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde devam edilecektir