Millet İttifakı'nda ilk çatlak: Ali Babacan: DEVA Partisi seçimlere kendi adımızla kendi logomuzla gireceğiz! CHP'li Özgür Özel'den dinamit gibi tepki

Son dakika haberleri... Millet İttifakı'nda uzun süredir süren krizlerin ardından ilk ayrılık geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." sözleriyle ayrılığı duyurdu. DEVA'nın ayrılığına ilk tepki CHP'den geldi. CHP'li Özgür Özel "Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6'ya genişleme durumu var." ifadeleriyle DEVA'ya "zaten yoktunuz" mesajı verdi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bastıran Kemal Kılıçdaroğlu da dün "ya bana katılın ya da yolumdan çekilin" çıkışı yapmıştı.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2022, 14:22 Güncelleme 27 Nisan 2022, 16:10
Millet İttifakı’nda ilk çatlak: Ali Babacan: DEVA Partisi seçimlere kendi adımızla kendi logomuzla gireceğiz! CHP’li Özgür Özel’den dinamit gibi tepki

İÇİNDEKİLER

Millet İttifakı'nda son zamanlarda süren krizlerin ardından ilk büyük çıkış geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından seçimlere tek başlarına gireceklerini duyurdu.

"KENDİ ADIMIZLA KENDİ LOGOMUZLA" GİRECEĞİZ"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şunları yazdı "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun."


CHP'DEN İTTİFAKIN TEMELİNE DİNAMİT KOYACAK YANIT
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'li Özgür Özel, ittifakta bir sorun olmadığının altını çizerken, "İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6'ya genişleme durumu var. 6'ya genişleyecek olursa da DEVA, kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor." diye konuştu.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle;

"MİLLET İTTİFAKI 4 PARTİDEN OLUŞUYOR"

"Tek bir liste olur mu? soruları akıllara gelmişti. DEVA, kendi adını logosunu kullanacağını duyurdu. Bu ittifakla ilgili bir sıkıntıya işaret etmiyor. İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6'ya genişleme durumu var. 6'ya genişleyecek olursa da DEVA kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor.

"BELİRSİZLİKLERİN KALKMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ"
Kendi pozisyonlarını açıklama doğrultusunda kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Gerek parti için gerekse ittifak cephesindeki desteğini giderek kaybeden Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında dikkat çeken bir hamle yaptı.

Üst perdeden bir şova girişen Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla adeta "açık açık söylüyorum aday benim" mesajı verdi.



"YA BANA KATILIN YA YOLUMDAN ÇEKİLİN"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütün yandaş basının son dakika olarak köpürttüğü konuşmasında "Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu engerekler ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa, zafer de o kadar yakın ve görkemli olur. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ya bana katılın ya şimdi yolumdan çekilin" ifadeleriyle rakiplerine hem üzeri kapalı mesaj hem de gözdağı verdi.

ŞOVLA BAŞLADI ŞOVLA BİTTİ: "HADİ EYVALLAH" DEYİP SALONU TERK ETTİ
Kılıçdaroğlu'nun şovu bununla da bitmedi. CHP lideri konuşmasının sonunda "Biz birbirimize emanetiz. Kol kola yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken hiçbirimiz tok değiliz, birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz... Hadi eyvallah!..." diyerek salonu terk etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN