TSK vurdu ittifak çatırdadı! Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na destek tepkisi

Geçtiğimiz gün gece yarısı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine havadan ve karadan çıkartma yapıldı. CHP kanadının Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereye hayır oyu vermesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’nun samimiyetsizce attığı destek mesajı HDP’yi çileden çıkartmaya yetti. Kılıçdaroğlu’nun samimiyetsiz desteğini alıntılayan HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 18 Nisan 2022, 23:03 Güncelleme 19 Nisan 2022, 00:55
TSK vurdu ittifak çatırdadı! Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP’den Kemal Kılıçdaroğlu’na destek tepkisi

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta 'Metina, Zap ve Avaşin-Basyan' bölgelerindeki terör unsurlarına yönelik 'Pençe Kilit' operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, planlandığı şekilde başarıyla devam eden Pençe Kilit Operasyonu'nda ilk belirlemelere göre 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birinci aşama hedefleri ele geçirildi. Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Mehmetçik bölgeyi kontrol altına almaya başladı. Arama-tarama faaliyetleri devam ediyor. Teröristlerin tüm barınak, sığınak ve sözde karargahları ile mağaraları ve inleri tek tek tahrip edilecek. Operasyonda ilk belirlemelere göre 19 terörist etkisiz hale getirildi. Arama-tarama sırasında yapılacak tespitlerle bu sayının artacağını değerlendiriyoruz. Operasyon sırasında 4 kahraman silah arkadaşımız yaralandı. Gerekli tüm tıbbi müdahale yapılmaktadır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyona destek vererek "Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin." ifadesini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI'NIN GİZLİ ORTAĞINI KIZDIRDI
Bu durum, CHP'nin ittifak ortağı HDP tarafından rahatsızlıkla karşılandı.

Kılıçdaroğlu'nun tweetinin ekran görüntüsünü paylaşan HDP Sözcüsü Ebru Günay ise şunları söyledi:

" Erdoğan Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu? Kürt sorunun çözümü ve Türkiye'nin demokratik geleceği, ölmek ve öldürmekten geçmiyor. Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebep olmak yerine yaşatmayı ve çözümü savunmaktır kutsal olan."

HAYIR DEYİP ŞİMDİ DE BAŞARILAR DİLEDİ
CHP kanadının Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereye hayır oyu vermelerinin ardından şimdi de destek mesajı yayımlaması samimiyetsizliği de gözler önüne serdi.