Kavga gerçekten büyük! Meral Akşener'den Yavuz Ağıralioğlu açıklaması: Basın yoluyla haberleşmem

İYİ Parti'de Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkanlık görevinden alınmasının ardından yaşanan gerilim sürüyor. Yavuz Ağıralioğlu, "Benim gibi birine bu şekilde görev değişikliği yaptırılmaz" diyerek durumu televizyondan öğrenmesinin rencide edici olduğunu belirtti. Meral Akşener ise bugün katıldığı canlı yayında Yavuz Ağıralioğlu'nun sözlerine yönelik sorulan soruyu "Ben basın yolu ile haberleşmeyi doğru bulmuyorum" diyerek gerilimin boyutunu ortaya koydu.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2022, 00:38 Güncelleme 05 Nisan 2022, 01:01
Kavga gerçekten büyük! Meral Akşener’den Yavuz Ağıralioğlu açıklaması: Basın yoluyla haberleşmem

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti'deki milliyetçi isimlerden olarak bilinen Yavuz Ağıralioğlu, Genel Başkanlık görevinden alındı.

Yine Teşkilat ve Gençlik Politikaları Başkanlıkları da Meral Akşener'e doğrudan bağlanarak Koray Aydın da saf dışı bırakıldı.

Yavuz Ağıralioğlu bugün CHP'nin yayın organlarından Halk TV'den İsmail Saymaz'a bir açıklama yaparak Akşener ve partisine adeta ateş püskürdü. Ağıralioğlu, "Benim gibi birine bu şekilde görev değişikliği yaptırılmaz" diyerek durumu televizyondan öğrenmesinin rencide edici olduğunu belirtti.

KAVGA BÜYÜYOR!
Ağıralioğlu'nun açıklamaları İYİ Parti'deki gerilimin yükselmesine sebep olurken Meral Akşener bu akşam katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalarla kavganın boyutunu da gözler önüne serdi.

Akşener kendisine yöneltilen, "Ağıralioğlu ile ilgili kararınızda, Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri etkili oldu mu?" sorusunu yanıtladı.

Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'deki görevinden alınmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Partimdeki meseleleri basın yoluyla hiç tartışmadım bugüne kadar. Basın üzerinden de hiç haberleşmedim kimseyle. Bir tanzim yaptık. O tanzim de şu. Yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştık.1,5 yıldır genç çalışıyorum. Yavuz Bey'in yerine gelen arkadaşımız milletvekili değil. Şimdi bu arkadaşımız milletvekili değil, gidecek, ayda bir evini görmeye gelecek. Gerçekten partimizde seçime hazırlığa dair bir çalışma yapıyoruz. Genel başkanların ataması yoluyla yapılıyor başkanlık divanı. Buradaki tasarruf, genel başkanın sistemi üzerinden yürüyor. Yavuz Bey, aynı zamanda milletvekilimiz. Dolayısıyla istediği gibi çalışma imkanına sahip. Bugüne kadar hiçbir arkadaşımın hangi tweeti attı, hangi televizyona çıktı ne söyledi diye kendilerini arayıp tek kelime etmemişimdir. Çünkü partimizde demokrasiyi içselleştirmeye çalışıyoruz."

"BASIN ÜYOLUYLA HABERLEŞMEYİ DOĞRU BULMUYORUM"
Ağıralioğlu'nun yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise Akşener, " Basın yoluyla haberleşmeyi doğru bulmuyorum. Arkadaşımız kamuoyuyla paylaşmayı tercih etmiştir." ifadelerini kullandı.

Akşener'in ifadeleri kavganın büyüklüğünü ve partide gerilimi açıkça ortaya koydu. Ağıralioğlu cephesinden yeni bir çıkış gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

AĞIRALİOĞLU NELER DEMİŞTİ?
Yavuz Ağıralioğlu görevden alınmasına ilişkin geçtiğimiz gün açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, "Sevinenlere ve üzülenlere 3-4 gündür bakıyorum. FETÖ'cüler zil takıp oynuyor. PKK'lılar ve HDP'liler sevinmiş. İYİ Parti'yi "HDP'yi dert etmeyin, mühim olan Erdoğan'ın gitmesi" zeminine çekmek isteyen herkes davul zurna çalıyor." dedi. Ağıralioğlu, kararı televizyondan öğrenmesinin de rencide edici olduğunu söyledi.

AĞIRALİOĞLU: RENCİDE EDİCİ
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, uyumlu bir isim olduğunu belirterek, "Benim gibi birine bu şekilde görev değişikliği yaptırılmaz. En rencide edici olan kısmı, benim ve sizin aynı anda öğrenmemizdi. Ben dört senedir Akşener'in yol arkadaşı ve kurmayıyım." dedi.

"HİÇBİR GEREKÇE YOK, TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM"
Sözlerini sürdüren Ağıralioğlu, "Hiçbir gerekçe yok. Bu sadece şimdi olmuyor. Grup başkanvekilliğimden alındığımı da, açıklandığı zaman öğrendim. Parti sözcülüğünden alındığımı televizyondan öğrendim. Bu hep böyle." ifadelerini kullandı.

"PKK, HDP, FETÖ ZİL TAKIP OYNUYOR"
Ağıralioğlu, 'Siyasi bir karardır' ifadesini kullandıktan sonra, karara kimin sevindiğine bakılması gerektiğine dikkat çekti.

Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Sonuçlarını, sevinenler ve üzülenlerden takip edersiniz. Sevinenlere ve üzülenlere 3-4 gündür bakıyorum. FETÖ'cüler zil takıp oynuyor. PKK'lılar ve HDP'liler sevinmiş. İYİ Parti'yi "HDP'yi dert etmeyin, mühim olan Erdoğan'ın gitmesi" zeminine çekmek isteyen herkes davul zurna çalıyor.

"SANKİ BEN YÜZSÜZLÜK EDİP KALIYORMUŞUM GİBİ"
"Şuna inanmam lazım: "Genel başkanımız benden ayrılmak istemiyor." Bunu anlamıyorum ki. Genel başkana daha önce de söyledim. Şöyle hissettiriyor partideki işleyiş: Gitmem için her şeyi yapıyormuşsunuz da sanki ben yüzsüzlük edip kalıyormuşum gibi... Rencide oluyorum yahu!"

NE OLMUŞTU?
Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu görevden alındı ve Başkanlık Divanı'nda kendisine koltuk verilmedi. Ağıralioğlu'nun yerine Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı olarak Rıdvan Uz getirildi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRMİŞTİ
Yavuz Ağıralioğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır'dan geçer" sözünü eleştirerek, "Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM'den geçer." ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu'nun "Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan" çıkışı CHP'yi rahatsız etmişti.

Yavuzağıralioğlu HDP ile yaşadığı tartırşmalarla da sık sık gündeme geldi.

KORAY AYDIN ELİNDEN DE TEŞKİLATLAR ALINDI
Koray Aydın artık teşkilattan sorumlu değil. Siyasi İşler Başkanlığı'na getirildi. Meral Akşener, teşkilatı kendisine bağladı. Böylece İYİ Parti'nin 2 numaralı koltuğu Koray Aydın'dan alınmış oldu. Aydın, daha önce bu koltuk için Akşener'le karşı karşıya gelmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN