İYİ Parti’de HDP ile işbirliğinin altyapısı hazırlanıyor! Yavuz Ağıralioğlu tasfiyesinin perde arkasında ne var?

Yaklaşan seçimler öncesi partisini HDP ile işbirliğine hazırlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanında değişiklik yaptı. Yeni Başkanlık Divanına, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu giremedi. Yani CHP ve HDP eleştirileriyle bilinen Ağıralioğlu'nun bileti kesildi. İYİ Parti'deki tasfiyeyi A Haber canlı yayınına katılan Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Hukukçu Serkan Toper değerlendirdi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2022, 16:12 Güncelleme 31 Mart 2022, 16:24
İYİ Parti’de HDP ile işbirliğinin altyapısı hazırlanıyor! Yavuz Ağıralioğlu tasfiyesinin perde arkasında ne var?

İÇİNDEKİLER

HDP ile ittifaka soyunan İYİ Parti yönetiminde adeta deprem oldu. Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'nu genel başkan yardımcılığı görevinden aldı. Ağıralioğlu'na yeni Başkanlık Divanı'nda görev verilmedi. Bunun basit bir görev değişimi olmadığını belirten Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı şunları söyledi:

"Bu durum İYİ Parti'deki değişim ve dönüşümün devam ettiği gösteriyor. Yani MHP içerisindeki ülkücüleri iktidara taşımaktan bahseden Meral Akşener, o vasfını unuttu. Meral Akşener, İYİ Parti'yi bir kitle partisine çevirdi.

BU YAŞANANLAR 6'LI MASANIN SONUCUDUR
İYİ Parti'nin tabi MHP'den gelen bazı milliyetçi isimlere ihtiyacı vardı. Ancak Selahattin Demirtaş'ın son yaptığı açıklamalardan sonra CHP ve HDP'den gelen eleştirilerden sonra yeni bir dizayna girişti. Meseleye böyle bakmak lazımdır. Selahattin Demirtaş; Yavuz Ağıralioğlu, Koray Aydın ve MHP'den gelen diğer isimler için 'Irkçı ve faşist' ifadelerini kullandı. Bu yaşananlar 6'lı masanın sonucudur.

Bunlar 6+1 olarak yol yürüyecekler. Bu ittifakın içerisinde HDP'de var. HDP'de bu isimlerden son derece rahatsızlar. Meseleye böyle bakmak lazım. Geçmişte MHP içerisindeki değişim, dönüşüm ifadelerinin veya arayışlarının bir Truva atı harekatı olduğu açık ve net şekilde ortaya çıktı. Burada iki önemli isim var. Bunlardan biri Koray Aydın.

Koray Aydın, geçmişte Devlet Bahçeli'ye karşı başkanlık mücadelesinde bulunmuş. Ve gerçekten ülkücü gelenekten gelen bir isimdir ve teşkilatlar ona bağlıydı. Teşkilatların Koray Aydın'dan alınması çok büyük bir harekat olurdu. Koray Aydın görevde kaldı. Koray Aydın'dan teşkilatlardan alınması onun sıfırlanması anlamına gelirdi.

AĞIRALİOĞLU'NUN SÖZLERİ HDP'Yİ RAHATSIZ ETTİ

Yavuz Ağıralioğlu da İYİ Parti'deki çatlak sesti. Sürekli olarak parti politikalarını eleştiriyordu ve bazı konulardan 'yapılamaz, HDP ile aynı yolda yürünemez' şeklinde çıkışlar yapıyordu. Bu ifadeler hem CHP'yi hem HDP'yi rahatsız ediyordu. O tamamen görevden alındı. Burada İYİ Parti önümüzdeki dönemde yolda yürüyeceği bazı ayrık otları temizledi.

Göreve gelen yeni isimler aynı gelenekten gelmiş olabilir ama aynı gelenekten gelen isimlerin son zamanlarda yaptıkları açıklamalara bakıldığı zaman herhangi bir problem çıkarmadıkları gibi HDP ile ilişkinin CHP ile yol yürümenin önün açıyorlar. Yeni gelenler o eski gelenekteki durdukları yeri inkar ediyorlar.

HDP'SİZ BİR MİLLET İTTİFAKI OLMAYACAK
Bu yaşananlar önümüzdeki dönemdeki gelişmelerin göstergesidir. Yani HDP'siz bir Millet İttifakı olmayacak. HDP ile birlikte yol yürüyecekler ve HDP'yi rahatsız edecek bir takım isimleri de temizliyor. Meseleye böyle bakmak lazım. Bundan sonra Meral Akşener, Selahattin Demirtaş ile kahvaltı gibi programları çok daha rahat yapabilir öyle görünüyor."

Hukukçu Avukat Serkan Toper öne çıkan sözleri:

İddialarından uzaklaşmadılar. Biz her aşamada söyledik. Tam da iddialarına ve amaçlarına uygun hareket ediyorlar. Bugün hep bunun altını çizdik 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP, CHP ve dışarıdan HDP desteğiyle Sayın Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklifi yapılmıştı. Kaynağı Türk siyaseti değil bu yine yabancı başkentlerde planlanmıştı ve yabancı başkentlerde planlanan her projeye olduğu gibi milliyetçi ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli bu teklifi elinin tersiyle itti.

Ne tesadüftür ki bu teklif elinin tersiyle itildikten sonra bir anda MHP içinde imza kampanyaları başlatıldı. Kampanyalar başlatılırken söylem şuydu ülkücüleri iktidara taşıyacağız diye. Halbuki gelinen noktada ülkücüleri iktidara taşıma gibi bir amaç olmadığını o zamanlarda da söylemiştik bunun partiye bir operasyon olduğunu söylemiştik ama bir takım arkadaşlarımız bu söylemlerin şehvetine kapılarak partiden ayrılmışlardı. Sonra ne oldu? Bir baktık CHP – İYİ Parti ittifak halindeler dışarıdan HDP destekliyor. Demek ki MHP'ye kabul ettiremedikleri bu projeyi bu şekilde Sayın Akşener vasıtasıyla hayata geçirdiler. İlk çıktıkları noktada Koray Aydın yoğun bir FETÖ desteği var dedi. Bunu örtülemek için vitrine Ali Türkşen, Yörük Ali Paşa, Fatih Eryılmaz gibi isimleri koymuşlardı. Bugün bu isimler partide mi? Hayır. Ümit Özdağ partide mi? Hayır. Uğur Tarhan partide mi? Hayır.

Son noktada Yavuz Ağıralioğlu bir HDP'li vekil kendisine ağır hakaret ettiğinde bir TV yayını esnasında şunu ifade ettim. Yavuz bey dedim bu HDP'li vekil size kurban olsun dedim bizim zorumuza gidiyor size bu şekilde hakaret edilmesi diye. Gelinen noktada anladığımız o ki o HDP'li vekil kurban oldu veya olmadı ama HDP'ye şirin gözükme politikalarına Yavuz Ağıralioğlu partisi tarafından kurban edilmiştir. Diğer İYİ Partililer gibi şehit bacılarına küfretseydi veya HDP'yi meşru bir parti görüyoruz deseydi. Genel başkanları gibi kahvaltı hayalleri kuruyor olsaydı bu rahatsızlıklar hasıl olmazdı."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN