HDP'den CHP'ye aba altında sopa! Teröristle fotoğrafları çıkan vekile destek istiyorlar

HDP'li Semra Güzel'in öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra HDP'yi panik sardı. Güzel'e ait fezlekeleri incelemek için kurulan hazırlık komisyonu ikinci kez toplandı. HDP'li milletvekili ise sözlü savunmaya gelmedi. Olayların ardından HDP, ortağı CHP'ye aba altından sopa göstererek destek istedi.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2022, 18:58 Güncelleme 01 Şubat 2022, 18:58
HDP’den CHP’ye aba altında sopa! Teröristle fotoğrafları çıkan vekile destek istiyorlar

İÇİNDEKİLER

HDP'li Semra Güzel'in öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra HDP'yi panik sardı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, HDP'li vekiller için hazırlanan dokunulmazlık fezlekelerine değindi.

Dokunulmazlıkların gündeme 'kendilerine şantaj ve tehdit amaçlı' gündeme getirildiğini öne süren Sancar, 2016 yılında da benzer bir durumun yaşandığını söyledi.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİLER
Dokunulmazlık konusunun ülkede demokrasiye giden yolu bütünüyle tıkadığını ve barış imkanlarını tümüyle yok ettiğini iddia eden Sancar, "Biz bunları söylüyoruz fakat sadece biz söylemiyoruz. Bize destek olan, bizimle dayanışma içinde olan içeride ve dünyada çok çeşitli çevreler var hepsine teşekkür ederiz fakat iktidarın bu zihniyeti ile birlikte yürümeyi marifet sanan ve sayan 'muhalefet' güçleri de var. Dilerim ve umarım muhalefet, 2016'dan gerekli dersleri çıkarmış olsun, 2016'daki o operasyonun yol açtığı tahribatların farkında olsun." diye konuştu.

HDP'Lİ GÜZEL SAVUNMAYA GELMEDİ


Teröristlerle çekilmiş fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke düzenlenmişti.

Güzel'e ait fezlekeleri incelemek için kurulan hazırlık komisyonu ikinci kez toplandı. HDP'li milletvekili ise sözlü savunmaya gelmedi. Bunun üzerine, komisyonun çarşamba günü tekrar toplanmasına karar verildi. Semra Güzel o toplantıya da katılmazsa HDP'li bir başka vekil kendisi adına sözlü savunmada bulunabilecek.