Necip Hablemitoğlu cinayetinde sır perdesi aralanıyor! Suikast silahı nerede? Kilit isim Nuri Gökhan Bozkır tek tek itiraf etti

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz akşam bir televizyon yayınında Türkiye'ye getirildiğini açıkladığı Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın itirafları ortaya çıktı. Yakalanmadan bir süre önce Ukrayna'nın başkenti Kiev'de röportaj yaptığımız Bozkır, cinayette hangi iki ismin rol aldığını ve suikast silahının nasıl yok edildiğini ayrıntılarıyla anlattı. Öte yandan tarihi röportajı gerçekleştiren Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, A Haber canlı yayınında flaş açıklamalarda bulundu. Bozkır'ın ifadesinin birçok faili meçhul cinayeti aydınlatabileceğine dikkat çeken Şimşek, "Ortak noktaları FETÖ ve onu koruyan yapı tarafından hedef alınmaları." dedi.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2022, 07:01 Güncelleme 28 Ocak 2022, 12:05
Necip Hablemitoğlu cinayetinde sır perdesi aralanıyor! Suikast silahı nerede? Kilit isim Nuri Gökhan Bozkır tek tek itiraf etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz akşam bir televizyon yayınında Türkiye'ye getirildiğini açıkladığı Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın itirafları ortaya çıktı. Bu itiraflar, 20 yıllık karanlık suikastın bilinmeyenlerine ışık tutuyor. Yakalanmadan bir süre önce Ukrayna'nın başkenti Kiev'de röportaj yaptığımız Bozkır, cinayette hangi iki ismin rol aldığını ve suikast silahının nasıl yok edildiğini ayrıntılarıyla anlattı.

Bozkır, tetiği çektiği öne sürülen asker kökenli eski istihbaratçı Tarkan Mumcuğlu'nun, Hablemitoğlu öldürüldükten sonra silahı nasıl yok ettiğini de açıkladı. Buna göre Hablemitoğlu suikastında kullanılan silah Ankara'daki Mogan Gölü'ne atıldı.


CANLI YAYINDA TÜM DETAYLARI ANLATTI
Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek Türkiye'nin yıllardır çözülmesini beklediği olayda şüpheli Bozkır'la yaptığı röportajın tüm detaylarını A Haber canlı yayınında anlattı.


FETÖ terör örgütü, elebaşı Gülen hakkında kitap yazmaya hazırlanan ve arkasındaki isimleri ortaya çıkarmaya çalışanların infaz edildiğini belirten Abdurrahman Şimşek, "Arka planında çok çok önemli cinayetler de aydınlanacak. İstanbul'da Dost Tarikatı lideri İhsan Güven'in de aynı tetikçi tarafından öldürüldüğü iddiaları var. Hablemitoğlu, Köstebek kitabını yayımlamaya hazırlanıyordu, Dost Tarikatı lideri İhsan Güven'in de (üst düzey eski bir subay, Psikolojik Harp Dairesi'nde çalışmış yıllarca) elebaşı Gülen'le ilgili bir kitap hazırlığı olduğu hatta Hablemitoğlu ile irtibatı olduğu, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da Gülen'le ilgili ifşaatları vardı. Bu kişilerin ortak noktaları FETÖ ve onu koruyan yapı tarafından hedef alınmaları. Hedef alınan kişiler arasında Uğur Mumcu da var" dedi.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Bu röportajın tamamı şu anda hazırlanıyor. A Haber'de bütün detaylarıyla yayınlanacak. Yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme oldu. Biz kendisiyle bütün gün görüştük ama kayıtta yaklaşık 90 dakikalık bir kaydımız var. Bütün aklımıza gelen soruları sorduk. Telefonunun orada olay yerinde sinyal verdiği daha yayınlanmayan henüz soruşturmanın gizliliğini ihlal etmemek adına, birçok soruları sorduk onları zaman içinde yayınlayacağız. Sonuçta bu kişinin Nuri Gökhan Bozkır'ın özel kuvvetler mensubu olduğu ve olay günü telefonunu 24 saat kapatıyor. Yıllardır hiç kapatmadığı telefonunu o gün olaydan önce kapatıyor. Olaydan 24 saat sonra kullandığı cihazı çöpe atıyor. Sonra sim kartını başka bir özel kuvvetlerden görevli bir kişinin telefonuna takıyor. Başka hatlar alıyor. Kapattığı hattın biraz öncesine gittiğimizde sayın rahmetli Necip Hablemitoğlu'nu Ankara Üniversitesi'nde takip ettikleri evinin önünde birçok noktada sinyal verdiği ve hatta Eskişehir'e kadar belli bir noktaya kadar da birlikte keşif istihbarat amaçlı takipte olduğu dosyalara giren bir kaydı mevcuttu. Suçlamaları genelde kendi yönünden kabul etmiyor.

SUİKASTIN KİLİT İSMİ VE SIR BAĞLANTILARI
Nuri Gökhan Bozkır'ın bağlantısı sadece bunlarla değil. Enver Altaylı ile de bağlantısı var. Enver Altaylı ile farklı bir Alman hattıyla temasları var paravan hatlarla. Aslında cinayetin arkasında yüzde yüz Enver Altaylı Mustafa Özcan ve altında çok önemli isimler var. Onları burada söyleyemem. Gizliliği ihmal etmeyelim. Çünkü soruşturma çok yönlü sürüyor.

Nuri Gökhan Bozkır, silahı göle atarken Tarkan Mumcuoğlu'nun yanında eski binbaşı Bülent Kutsal'ın da bulunduğunu açıkladı. İşte Sabah'ta yer alan habere göre, Nuri Gökhan Bozkır'ın çarpıcı itirafları;



Necip Hablemitoğlu'nun öldürüldüğü gün üzerinize kayıtlı telefonun olay yerinden sinyal verdiği tespit edildi. Siz o gün orada ne yapıyordunuz?
Ben o gün görevdeydim. Ama telefonum, nasıl oradan sinyal vermiş bilmiyorum.



Cinayet günü telefonunuzu neden kapattınız?
Ben hatırlamıyorum, aradan 20 yıl geçmiş.



Savcılığa gönderdiğiniz ihbar mektubunda Tan Dervişoğlu, Altan Bora, Bülent Kutsal ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu'ndan bahsediyorsunuz. Bu kısmı baştan bize anlatır mısınız?
Olayın savcısına, 2015'te gazeteci Zihni Çakır vasıtasıyla bütün bildiklerimi gönderdim. Bu kişilerin cinayet öncesi ve sonrası hareketlerinin, normal Özel Kuvvetler görevlerinin dışında gerçekleştiğini, çok sık geliş-gidiş ve sivil görev faaliyetleri içinde olduklarını söyledim.



Peki, özellikle neden Tarkan Mumcuoğlu ismini veriyorsunuz? Bir şey mi biliyorsunuz?
Mumcuoğlu, o dönemde Genelkurmay'ın verdiği rapora göre Kazakistan'da resmi görevde. Ama cinayetten sonra gölün orada gördüm, net olarak hatırlıyorum.

'SİLAHI MUMCUOĞLU VE KUTSAL ATTI'

Cinayet silahının atıldığına tanık olduğunuz anı anlatır mısınız?
Biz sabah kalktık. Saat 8'de mesaimiz başlar. O gün koşuya gittik... Mogan Gölü'nün nizamiyesine indik. Oradan sonra 11 kilometre... Geride kaldığımda Bülent Kutsal ve Tarkan Mumcuoğlu'nun bir siyah poşeti fırlattığını gördüm. Ben 200-300 metre gerideydim. Benim gördüğümü fark etmediler.



Peki, silah gölün tam neresinde?
Savcı beye çizerek krokide yerini gösterdi. Bu bölgenin aranmasını istedim. Bu dosyayı canlandıran benim.



Silahı attığını söylediğiniz şahıslardan en iyi atış yapan hangisi?
Tarkan Mumcuoğlu. Mesaimize gittiğimizde bir subay beylik tabancasını ya birlikte bırakırdı ya da yanında taşırdı. İki üç silahla gezerdi. Silahı seven bir insandı.



Mumcuoğlu'nun takip eğitimi aldığını duydunuz mu?
Tabii. Bu işin istihbarat birimindeydi. Dudak hareketleri okunmasın diye telefonla konuşurken eliyle ağzını kapatırdı. Bunu normal bir subay niye yapsın?



Öncesinde siz Hablemitoğlu'nu takip ettiniz mi?
Bu cinayetin aydınlanması için benim verdiğim isimler, bilgiler var. Sonra silah bana döndü, benim hiç hak etmediğim bir suçta, katil olarak bugün Türkiye'ye kamuoyunda yargılanıyorum.



Tetiği kim çekti?
Bilmiyorum, bilsem...



O ekipten tetiği çekecek adam kimdir sizce?
Bakın ben şu an iftiraya uğruyorum, başkasına atmak istemiyorum.



SAUNA DAVASI'NDAN CEZAEVİNDE YATTI
Nuri Gökhan Bozkır, 10 Haziran 1974 Balıkesir doğumlu. 1996'da Kara Harp Okulu'ndan teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1997'de Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geçti. 2005 yılında Sauna Operasyonu'na kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda çeşitli görevlerde (TİM Komutanı, TİM Komutan Yardımcısı) bulundu. 2005'te Sauna Davası'ndan dolayı cezaevinde kaldı, ordudan ihraç edildi. 2019 Temmuz'unda da Interpol tarafından Ukrayna'da yapılan operasyonla 9 Temmuz'da tutuklandı. Ev hapsine alındı, sonra ev hapsinden firar etti ama Türkiye'nin istihbari ve diplomatik takibi sonucunda Ukrayna'da yakalanıp Türkiye'ye getirildi.



ALMAN VAKIFLARINI VE FETÖ'YÜ DEŞİFRE ETMİŞTİ
Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi. Alman vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla gündeme gelen Hablemitoğlu, FETÖ'nün CIA ile bağlantısını ortaya koyan "Etki Ajanları, Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar" başlıklı raporunda, devlet içine sızarak kritik kadroları tuttuklarına dikkat çekmişti. Hablemitoğlu, "Köstebek" isimli kitabında, "Gülen cemaatinin" silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini daha o yıllarda yapmıştı. Elebaşı Gülen'in iktidarı ele geçirdikten sonra Türkiye'ye Humeyni gibi dönmeyi planladığını belirten Hablemitoğlu, Türkiye'nin karşılaştığı en önemli tehdit olduğuna dikkat çekmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Nuri Gökhan Bozkır için 2019'da Kırmızı Bülten çıkarmıştı. Ukranya'dan iltica talebinde bulunan ancak Başkan Erdoğan'ın girişimleriyle bu talebi reddedilen Bozkır, ev hapsine mahkûm edilmişti. İki ay önce firar eden zanlı, MİT tarafından kısa süre sonra yakalanmıştı. MİT TIR'ları davası firarisi Can Dündar'ın da Bozkır ile temas halinde olduğu belirtildi.



"BOZKIR, FETÖ'CÜLERLE İRTİBATLI"
Necip Hablemitoğlu'nun öğrencisi ve aynı zamanda suikast dosyasında ailenin avukatı olan Ersan Barkın sıcak gelişmeyi değerlendirdi. Barkın, Bozkır'ın yakalanmasının soruşturma açısından çok kritik bir gelişme olduğunu aktararak, "Bozkır suikast dosyasında kilit isim. FETÖ üyeleriyle de bu ismin irtibatları bulunuyor. İfadesinin alınmasıyla dosyada yeni gelişmelerin olacağını, soruşturmanın genişleyerek suikastın arkasında kirli elin tek tek ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz" dedi.

AVRUPA İÇİN ARTIK KULLANIŞLI APTAL DEĞİLLER
Halen muvazzaf bir haber kaynağının açıklamalarıyla, Hablemitoğlu suikastı sanığı Bozkır'ın yurt dışından teslim alınmasının perde arkası da ortaya çıktı. Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü olayla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Şimdilerde Ankara Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün'ün yürüttüğü soruşturma sonucunda yeni teknolojinin verdiği imkânlar sayesinde elde edilen HTS ve baz kayıtları Hablemitoğlu suikastında kilit bir isme erişilmesini sağladı: Nuri Gökhan Bozkır. Özel Kuvvetler eskisi Bozkır, Ukrayna'da 10 Temmuz'da yakalandı." Yukarıdaki satırlar, 22 Aralık 2019 tarihinde SABAH Pazar'daki köşemde yayınlanan 'Milenyum'un ilk faili meçhulü' başlıklı yazıdan. Başkan Erdoğan'ın Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiğini dün akşam açıkladığı Bozkır, aldığım bilgiye göre Türkiye'ye getirileli çok olmadı. Bu haber-analizde; Nuri Gökhan Bozkır'ın, neden 30 ay gecikmeyle Türkiye'ye iade edildiği sorusunun cevabının yanı sıra Avrupa'daki FETÖ unsurlarıyla ilgili yeni gelişmeleri öğreneceksiniz. Bozkır'ın sorgusundan çok bilgi çıktı, çıkıyor, daha da çıkacak. MİT sorgusu tamamlandı, savcılık ve emniyet de işin bundan sonrasını yürütecek. Sonrasında soruşturma daha da derinleştirilecek.



FETÖ'NÜN SİLAHŞÖRÜ
Ama öncelikli olarak cevaplamamız gereken soru şu: Nuri Bozkır, neden Ukrayna tarafından gecikmeli olarak iade edildi? Bu konuda güvendiğim bir haber kaynağımı konuşturmak istiyorum. Halen muvazzaf, o yüzden ismini vermem kabil değil, ama söylediklerini cümle cümle vermem lazım. Aynen şöyle dedi: "Sana son önemli gelişmeyi söyleyeyim: FETÖ'cüler artık tıpkı Afrika ülkelerinde olduğu gibi kendilerine sığınak bulmakta zorlanıyorlar. Artık Avrupa ülkeleri için de 'useful idiot' (kullanışlı aptal) olmaktan çıktılar. Ukrayna, Romanya bütün Doğu Avrupa ülkeleri yakın zamana kadar Batı Avrupa baskısından çekiniyordu. Ama artık çekinmiyor. 2018'de Kosova'dan üç FETÖ'cüyü getirdiğimizde Almanya epey sıkıntı çıkarmıştı, hatırla. Ama artık Avrupa ülkeleri kendi ulusal çıkarlarına göre hareket ediyorlar. Türkiye'yle iyi geçinmenin doğru olduğunu görüyorlar. İkincisi bu adam son dönemde FETÖ tarafından kontrole alınmıştı. Youtube'da, sosyal medyada FETÖ'nün silahşörluğunu yapıyordu. Türkiye aleyhine tezvirat yapıyordu. Bunu kırmak lazımdı." Ayrıca bir başka kaynağımdan aldığım özel bilgiyi de vereyim: Gökhan Nuri Bozkır, bir dönem Kırgız askerlerine eğitim vermek üzere Kırgızistan'da da bulunmuş.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN