AK Partili Belediye Başkanları İBB'nin karla mücadeledeki yetersizliğini A Haber'de değerlendirdi

Son dakika haberleri... İstanbul'da Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarının ardından dün akşam etkisini gösteren kar yağışı İBB'nin önlem almaması sonucuyla İstanbul'u adeta teslim aldı. A Haber ekranlarına katılan AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları İBB'nin işbilmezliğini canlı yayında anlattı.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2022, 21:38 Güncelleme 26 Ocak 2022, 01:49
AK Partili Belediye Başkanları İBB’nin karla mücadeledeki yetersizliğini A Haber’de değerlendirdi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarının ardından dün akşam etkisini gösteren kar yağışı İBB'nin önlem almaması sonucuyla İstanbul'u adeta teslim aldı.

A Haber ekranlarına katılan AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları İBB'nin işbilmezliğini canlı yayında anlattı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ilçedeki çalışmalardaki son durum paylaştı.

Yazıcı, "Örnek bıraktığımız İBB, bugün kriz yönetemeyen duruma düştü. AKOM gereken çalışmaları yapmadı ve gerekli önlemleri almadı.İmkanlara sahip olabilirsiniz ama bunu kullanabilmek çok önemli." dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun belediyeleri tarafından yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BİR TANE BİLE İBB ARACI GÖRMEDİK"
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun "Biz 4 ton kullandık. Bunun 800 kilosunu İBB verdi. Bize verilen tuzlarda bir çalışma yapmamıştık. Dünden beri çalışıyoruz ama dünden beri bir tane İBB aracı görmedik" dedi. İmamoğlu'nun kar felaketi yaşanırken balıkçıya gitmesini de eleştiren Dursun, "Acıktıysanız alanda bir sandviç ekmek yeter. Biz 5000 bin sandviç dağıttık. Bir yemek molası verebilirdik ama vatandaş sandviç yiyorsa biz de onu yerdik." dedi.

ANA YOLLARDA DÜN İBB'YE DESTEK VERDİK
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin A Haber'de kar temizleme çalışmalarına ilişkin detaylarını paylaştı. Öztekin, "Dün ana yolların açılmasında da İBB'ye destek verdik. Çünkü orayı açmazsanız şehir kitlenir nitekim de kitlendi." dedi.

"İBB TUZ YERİNE KUM VERDİ"
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin İBB'nin tuz yerine kum verdiğini belirterek, "Verdikleri de makinelerin bozulmasına sebep oluyor" dedi.


Ahmet Cin şunları söyledi: "Son iki günden beri yaşadıklarımız bizleri derinden üzdü. Buna rağmen elimizden gelen bütün gayreti göstermek suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili çabamızı ve desteklerimizi devam ettiriyoruz. Bugün de yine arazideyiz ve çalışmaları takip ediyoruz. Pendik olarak 51 ekiple, 475 personel ile 24 saat çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

"BİN 500 TON VERİLDİ"
Biz yıllardan beri büyükşehirden tuz alıyoruz. Bu yıl 5 bin ton istemimize rağmen bize bin 500 ton tuz verildi. Maalesef verilen bu tuzlarda da bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Bu tuzlar döküldüğünde, koyu renk olduğunu görünce arkadaşlara sordum; 'Nedir bu?' diye. Arkadaşların iddiası; önceki dönemlerde kullanılan tuzun şu anda başka bir versiyonunun kullanıldığı ile ilgili bir bilgi geldi. Bu bilgi neticesinde bir araştırmamızı yaptık.

BİZE VERDİKLERİ ÇOK KUM İÇERİYOR
Bize verdiği tuz, kaya tuzu olarak adlandırılıyor. Çok yoğun miktarda kum oranının yüksek olduğu bir tuz. Bize verilen tuzlar az miktarda kar eritiyor. Kalitesiz bir tuzla tuz dökümü yapıldığını zaman gerekli etkiyi göstermediğini maalesef görüyorsunuz. İBB'nin verdiği tuz yolları bozuyor, makinelere zarar veriyor."

"İBB 10 BİN TONLUK TUZ İHALESİNİ İPTAL ETTİ"
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "İBB 100 bin tonluk tuz ihalesini iptal etti. Bu felakete daha fazla işçi müdahale etmeliydi. Topbaş zamanı 7500 işçi ile hizmet verilmişti." ifadelerini kullandı.

BAYRAMPAŞA'DA SON DURUM
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydın, A Haber'den Kerim Ulak'a kar temizleme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İBB'NİN MÜDAHALELERİ YETERLİ KALMADI
Aydın şunları söyledi:

"Sahada 50 personelimiz var. 2017'de tüm ilçe girişlerinde araçlar bekletilirdi. Hemen anında müdahaleler yapılırdı. Bugün İBB'nin yaptığı müdahaleler yeterli kalmadı. Ana harteller şu an açık."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN