İstanbul'da uçuşlar başladı mı? THY son dakika İstanbul Havalimanı - Sabiha Gökçen hangi uçuşlar başladı? 25 Ocak bilet sorgulama ekranı!

İstanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışına bağlı olarak seferler durdu, uçuşları iptal oldu. Yolcular İstanbul Havalimanı’ndaki havayolu şirketlerinin bilet satış noktalarında uzun kuyruklar oluşturmuştu. Türk Hava Yolları (THY) tarafından son dakika açıklama geldi. Peki, İstanbul'da uçuşlar başladı mı? THY son dakika İstanbul Havalimanı - Sabiha Gökçen hangi uçuşlar başladı? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 25 Ocak 2022, 22:04 Güncelleme 26 Ocak 2022, 09:26
İstanbul’da uçuşlar başladı mı? THY son dakika İstanbul Havalimanı - Sabiha Gökçen hangi uçuşlar başladı? 25 Ocak bilet sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul Havalimanı'ndan kademeli olarak uçuşlara başladı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'nda inişlerden sonra kalkışların da başladığını bildirdi.

İstanbul Havalimanı apronundaki kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Aycı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uçakları göndermeye başladıklarını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Özellikle geniş gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonu burada sağlayabilmek için özellikle park yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda bir pistimiz açık ve onun başında de-icing yapıyoruz. Uçakları tek tek çıkarttık, uçurmaya başladık. Şu an New York uçağı indi ve New York uçağı kalktı. TK 01'i yolladık. Arkasından Miami, Huoston'u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar sırayla geliyor ve gidiyor. Sabaha kadar 60 uçaklık park yerini temizleyeceğiz ve açacağız."

ALINAN YENİ TEDBİRLER!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz kış şartları nedeniyle alınan yeni tedbirleri duyurdu.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun toplantısında, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları değerlendirildi. Toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

1- Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personelin 26 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılmasına,

2- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak tarihlerinde idari izinli sayılmalarına,

3- Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışlarının 26 Ocak Çarşamba günü saat 09.00'a kadar durdurulmasına,

4- İstanbul'da bulunan üniversite rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

5- Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 26-27-28 Ocak tarihlerinde eğitime ara verilmesine,

6- Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize girişinin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına karar verilmiştir.

Hakim ve savcılara izin

Açıklama Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan geldi, İstanbul'da görev yapan hakim ve cumhuriyet savcılarının bugün ve yarın idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Yargısal iş ve işlemler nöbetçi hakim, savcı ve mahkemeler eliyle yürütülecek.