Başkan Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'tan pes dedirten savunma!

Muhalefetin ve FETÖ’nün gazetecisi Sedef Kabaş’ın Başkan Erdoğan’a hakareti Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Tutuklanan Sedef Kabaş’ın Emniyet, Savcılık ve Hakimlikte alınan ifadeleri pes dedirtti. Kabaş, “Hakaret etmek gibi bir kastım yoktur. Kast etmek istediğim toplumu kucaklayan, birleştirici bir üslup olması gerektiğidir” dedi. Öte yandan gözaltı gecesinin perde arkası da ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararı ile Sarıyer’deki evine giden polisler Kabaş’ın evde olmadığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonrasında Sedef Kabaş’ın Adanalı bir iş adamı ile Üsküdar’daki bir otelde olduğu belirlendi.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2022, 14:21 Güncelleme 23 Ocak 2022, 15:14
Başkan Erdoğan’a hakaret eden Sedef Kabaş’tan pes dedirten savunma!

İÇİNDEKİLER

CHP yandaşı Sedef Kabaş'ın canlı yayınında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığına yönelik sözleri tepkilere neden olmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan Kabaş, Bakırköy Cezaevine konuldu. Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadesinde Cumhurbaşkanına yönelik sarf ettiği sözün bir atasözü olduğunu söyledi.

AMACI TOPLUMU KUCAKLAMAKMIŞ
Kabaş, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda ise hakaret kastı olmadığını savundu. Sabah'ta yer alan habere göre, Savcılıktaki ifadesini hakim karşısında da tekrar eden Kabaş, "Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur. Kastetmek istediğim toplumu kucaklayan, birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim" dedi.
Suçlamayı kabul etmeyen Kabaş, serbest bırakılmasını talep etti.

GÖZALTI GECESİNİN PERDE ARKASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın gözaltı gecesine ilişkin detaylar da belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı verdiği Cuma gecesi (21 Ocak) , Sedef Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giden polisler kendisinin evinde olmadığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonrası Kabaş'ın Üsküdar'da bir otelde olduğu anlaşıldı. Gece 02 civarında otele giden polisler Sedef Kabaş'ı Adanalı bir işadamı ile birlikte tuttuğu odada bulunduğunu belirledi. Gözaltı işlemlerini Üsküdar'daki otelde başlatan polisler, Sedef Kabaş'ı ifade işlemleri için buradan Emniyet'e götürdü.

TUTUKLANDI
Hakimlik ise Kabaş hakkında tutuklama kararı verdi. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında, Kabaş'ın her ne kadar "Sayın Cumhurbaşkanını hedef alarak kullanmadım" şeklinde savunmada bulunmuş ise de dosyadaki video kaydının izlenmesi neticesinde hakimliğin aksi yönde kanaat oluştuğu vurgulandı.

Tutuklama kararında, "Müsnet eylemin televizyon programında gerçekleşmiş olması sebebi ve suçun nitelikli hâli kapsamına girdiği ve cezada aktarım öngörüldüğü hususları birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin üzerine atılı suçu işlemiş olduğu hususunda kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu" kaydedildi.

CEZANIN ALT VE ÜST SINIRI
Kararda, ayrıca, "atılı suçun vasıf ve mahiyeti, eylemin nitelikli hâl ile düzenlenmiş olması karşısında kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı nedeniyle kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olduğu, bu nedenle bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı, bu doğrultuda tutuklamanın ölçülü olduğu kanaatine varıldığı" belirtildi.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçu, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) "Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar" bölümünde yer alıyor.

TCK'nın 299'uncu maddesinde, Cumhurbaşkanına alenen hakaret eden kişinin 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı kaydediliyor.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ SKANDAL İFADELERİ
Sedef Kabaş, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" demişti. Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bu sözleri kamuoyunun tepkisini çekmişti.

SEDEF KABAŞ KİMDİR?
Londra'da doğan Sedef Kabaş Özel Dost Lisesi ve 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Fulbright Bursu ile okuduğu Boston Üniversitesinde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı.

NTV, ATV, TV 8, SKY Türk gibi çeşitli TV kanallarında programlar hazırlamıştır. 90'larda sunduğu Portreler programına: Cem Karaca, Ahmet Kaya, Recep Yazıcıoğlu, Gazanfer Özcan, Cüneyt Arkın, Tarkan, Sakıp Sabancı, Hulki Aktunç, Üzeyir Garih, Hayrettin Karaca, Avni Arbaş, Mümtaz Soysal ve Uğur Dündar gibi birçok farklı alanda ünlü konuklar ağırlamıştır. TRT 2'de Medya Medya isimli programı hazırlayıp sundu. Bir süre uzak kaldığı televizyonlara Halk TV ve Tele 1 kanallarındaki çeşitli programlarda yorumculuk yaparak döndü. Son olarak ise Youtube'da açtığı kişisel kanalında gündeme ilişkin yayınlar yapıyordu.

KİMİNLE EVLİ
Sedef Kabaş, 2009 yılında Rıdvan Yirmibeşoğlu ile evlendi. Sedef Kabaş'ın Yavuz Yirmibeşoğlu adında 12 yaşında bir oğlu var.

RIDVAN YİRMİBEŞOĞLU KİMDİR
Sedef Kabaş'ın eşi Rıdvan Yirmibeşoğlu 1960 İstanbul doğumlu.

Rıdvan Yirmibeşoğlu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Organizasyon, Yönetim ve İşletme Politikaları üzerine master yaptı.

1986 yılında Kordsa'da işe başlayan Yirmibeşoğlu, 1990 yılında yine Kordsa'da İnsan Kaynakları Müdürü, 1996 yılında Sabancı Holding İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı ve 1998 yılında ise İnsan Kaynakları Daire Başkanı oldu.