CHP'li Özgür Özel skandal ifadelerle 4 - 6 yaş Kur’an kurslarını ve Diyanet'i hedef aldı: Ortaçağ düşüncesi

Cumhuriyet Halk Partili isimlerin içinde yatan 28 Şubat zihniyeti her fısatta dillerine vuruyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel skandal sözlerle Diyanet'i ve 4 - 6 yaş Kur’an kurslarını hedef aldı. Özgür Özel Kur'an kurslarını kastederek, "Orta çağ düşüncesini kurumsallaştırmanın ne faydası var" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2021, 21:43 Güncelleme 30 Aralık 2021, 01:54
CHP’li Özgür Özel skandal ifadelerle 4 - 6 yaş Kur’an kurslarını ve Diyanet’i hedef aldı: Ortaçağ düşüncesi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili isimlerin içinde yatan 28 Şubat zihniyeti her fısatta dillerine vuruyor. CHP medyasının sık sık diyaneti hedef alırken son skandal CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'den geldi.

Özgür Özel skandal sözlerle Diyanet'i ve 4 - 6 yaş Kur'an kurslarına saldırdı.

"ORTAÇAĞ DÜŞÜNCESİ"
Özgür Özel Sıbyan mektebi ve Kur'an kurslarını kastederek, "Orta çağ düşüncesini kurumsallaştırmanın ne faydası var" dedi.

Diyanet'in okul öncesi kurumlar kurmasından rahatsız olan Özel, "Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sıbyan Mektepleri'ni kurmuşlar kurumsallaştırıp zorunlu yapmaya çalışıyorlar." dedi.

"CUMHURİYET'E FAYDASI YOK"
Özel "Ortaçağ düşüncesine yönelmenin Cumhuriyet'e faydası yok. Tamamen yanlış bir işi benimseyip 20 yılın sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil... Bu kafayla Bilim'in B'si yok, Fiziğin F'si olmuyor üniversiteye gidince... Okuduğunu anlamaz tabii..." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

ANKARA BAROSU'NUN SKANDALI AKILLARA GELDİ
Özel'in "Orta çağ düşüncesi" sözleri Ankara Barosu'nun geçtiğimiz yıl karıştığı skandalı akıllara getirdi.

Ankara Barosu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ankara Hacı Bayram Camii'nde, Cuma hutbesinde; "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor" ifadelerini kullanmasından rahatsız olmuştu.

ANKARA BAROSU, "SESİ ÇAĞLAR ÖNCESİNDEN GELEN SES" İFADELERİYLE İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA HAKARET ETTİ!
Ankara Barosu yazılı açıklamasında; Ali Erbaş'ı hedef almış ve "Sesi çağlar öncesinden gelen ses" ifadeleriyle Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlere hakaret etmişti.

CHP DEĞİŞMİYOR
Özgür Özel'in bu sözleri, CHP'nin, 28 Şubat'ta uyguladığı baskı ile dini vecibelerini yerine getirdiği için kamu kurumlarından dışlanan vatandaşlara yönelik tavrının değişmediğinin bir göstergesi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin geçmişteki hataları nedeniyle helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamış ve çeşitli vaatlerde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen, "28 Şubat süreci mağdurlarıyla, başörtüsü yüzünden dışlananlarla nasıl helalleşeceksiniz" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü yasağının doğru olmadığını hayatımın her alanında dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız. Aynı tabloların yaşanmaması için gelecekte iyi bir vizyon belirlemeliyiz" iddiasında bulunmuştu. Özel'in bu çıkışı Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin gerçeği yanstımadığının da açık bir kanıtı oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN