SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'ın önünü kapatacak hamle: Seçmene anlatamayız

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı adayı olmak için büyük bir mücadele veren ve son olarak HDP'yi yanına çağırmayı planlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önünü kapatmak için bir hamle daha yaptı. Kılıçdaroğlu "İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız." ifadelerini kullandı. İşte Kılıçdaroğlu'nun son hamlesinin detayları...

Giriş Tarihi 26 Aralık 2021, 13:48 Güncelleme 26 Aralık 2021, 15:03
SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş’ın önünü kapatacak hamle: Seçmene anlatamayız

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olmak için üst üste hamleler yapıyor. Son olarak HDP ile görüşeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önünü kesecek adımı attı.

"DEVLET DENEYİMİ OLAN BİRİ CUMHURBAŞKANI OLMALI"
Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına dair soruları şöyle yanıtladı: "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek.

"İSTANBUL VE ANKARA'YI BIRAKAMAYIZ"
Sayın (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur) Yavaş ve (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem) İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız."

ADAYLIK İÇİN İSTEKLİ! HDP İLE GÖRÜŞECEK
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada çok çarpıcı açıklamlar yaptı ve adeta Millet İttifakı'nda ipleri koparan sözleri söyledi.

SON DAKİKA: KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?
Kılıçdaroğlu'na toplantıda sorulan sorulardan en dikkat çekici olanı cumhurbaşkanığı adaylığı sorusuydu. CHP Genel Başkanı, bu soruya "Onurlu bir görev, ittifak kabul ederse elbette" dedi.

CHP-İYİ PARTİ ARASINDA İPLERİ KOPARACAK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanuı adaylığına sıcak baktığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile ilgili söyledikleri ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kızdıracak cinsten.

Hem ittifakta HDP'ye karşı olan hem de Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı olan Akşener, CHP Genel Başkanı'nın bu sözlerinden sonra ittifakta bağları koparacak. Kılıçdaroğlu HDP'yle ilgili şunları söyledi "HDP gelecek hafta bizden randevu istedi. Görüşeceğiz"