Başkan Erdoğan "cibiliyetlerini bildiği" TÜSİAD'ın oyununu bozdu: Erken seçim rüya, 2023'ü bekleyeceksiniz

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, TÜSİAD'a yüklendi. Erdoğan, SWAP'ların önceden belirlenmiş kur düzeyinden yapıldığı dedikodusunu yayanların alçak planlara uşaklık ettiğini belirtti. Bunların cibiliyetlerini bildiğini bir önceki gün açıklayan Başkan Erdoğan, enflasyon düşmeden önce erken seçim pususuna yatan TÜSİAD'a, "Utanmadan, sıkılmadan Bay Kemal'le bir araya gelip erken seçim konuşuyorsunuz. Boşuna sayıklamayın, bunlar rüya. Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz." dedi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 20 Aralık 2021, 21:07 Güncelleme 20 Aralık 2021, 23:42
Başkan Erdoğan cibiliyetlerini bildiği TÜSİAD’ın oyununu bozdu: Erken seçim rüya, 2023’ü bekleyeceksiniz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen 2021 yılının son Kabine Toplantısı sonra erdi. TÜSİAD'ın erken seçim oyunlarına karşı önemli vurgular yapan Başkan Erdoğan çok sert açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken deşifre:

TUSCON VE TÜSİAD'A TEPKİ: PARADAN PARA KAZANMAYA ÇALIŞMAK İSTEYENLERİN ALNINI KARIŞLARIZ

"Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katanların cenneti olmayacak, artık bu ülke ithalat cenneti olmayacak. Artık bu ülke IMF programları yoluyla ekonomisini ve siyasetini dışarıya rehin veren bir ülke olmayacak. TÜSİAD hadi gidin yatırımlarınızı yapın bakalım. Üretimimizin bir kısmı ithalata bağlı olduğu için, sanayi ve tarımımızın henüz arzu ettiğimiz esnekliğe ulaşamadığımızı biliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Kamu bankasından krediyi alıp bunu bir başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazanmaya çalışanların alnını karışlarız. Antalya Havalimanı işletmesi 8 milyar 555 milyon euro ile en yüksek teklifi veren girişim grubu kazanmıştır. Utanmadan, sıkılmadan Bay Kemal'le bir araya gelip erken seçim konuşuyorsunuz. Boşuna sayıklamayın, bunlar rüya. Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz.

"HANGİ SİNSİLİKLER PEŞİNDE KOŞTUKLARININ FARKINDAYIZ"

Karın ağrılarının sebebini gayet iyi biliyoruz. Kambiyo rejimi türü tartışmalar açarak ülkesini ve milletini sırtından hançerlemeye çalışanların hangi sinsilikler peşinde koştuklarının farkındayız. SWAP anlaşmalarının önceden belirlenmiş kur düzeyinden yapıldığı dedikodularını ortaya yayanların hangi alçak hesaplara hizmet ettiğini biliyoruz.

"ENFLASYON BİR KAÇ SONRA DÜŞECEK"

Faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız.

Hazine'deki hazır parayla al kullan. Ya bunları yapsaydınız o zaman. CHP'nin iktidar döneminde neden yapmadınız. Aklınız ermez çünkü. Türkiye öyle hazır para gelmiyor. Kaynak üreteceksiniz. Para kaynaklarını çeşitlendireceksiniz. Lider olarak bu para kaynaklarını çeşitlendiriyorsanız sonuç alırsınız. Şu anda önümüzde yapılmakta olan şehir hastanesi var. Aynı şekilde altyapıyla ilgili devam ediyor. 5 tane havalimanı var. Daha yapılacak olanlar var. Ama siz bunu hazır kasadan yapmaya çalışırsanız orada tıkanırsınız. Biz kaynakları şekillendirerek yapıyoruz ama muhalefetin aklı buna ermez."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN