Ali Babacan, Cüneyt Özdemir'in manipülatif yayınında patladı! Önce hemen erken seçim istedi sonra "aday açıklanmasın" dedi

Dolar satın alan bankerler, yüksek faizden vazgeçmeyen bankalar ve yabancı fonun organize olduğunu topluma hissettirmeden kademeli olarak Türkiye'den kaçışı sürerken Cüneyt Özdemir dolar üzerindeki manipülatif yayınlarına hız verdi. YouTube kanalına Başkan Erdoğan'a muhalif olan kim varsa çıkaran Özdemir'in bugünkü konuğu Ali Babacan oldu. Özdemir'in "Erken seçim yapılmalı mı? sorusuna Babacan başta, "hemen erken seçim yapılmalı" ifadelerini kullanırken konuşmanın ilerleyen kısımlarında Millet İttifakı'nın adayı kim olacak sorusuna "Henüz erken. Aday yıpranır" cevabını verdi. Bu açıklamanın bir diğer önemli yansımasında da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ittifak isterse adayım" sözlerine karşılık Babacan'dan olumsuz yanıt gelmiş oldu. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 17 Aralık 2021, 15:51 Güncelleme 17 Aralık 2021, 16:59
Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in manipülatif yayınında patladı! Önce hemen erken seçim istedi sonra aday açıklanmasın dedi

İÇİNDEKİLER

Sesi çok çıkan ama toplumdaki karşılığı düşük olan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un tabiriyle, 'azgın azınlığın' kara propaganda çalışmaları son sürat devam ediyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan muhalif gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına konuk oldu.

Konuşmanın başlarında Özdemir'in "erken seçim yapılmalı mı?" sorusuna Babacan, "hemen erken seçim yapılmalı" yanıtını verirken programın sonlarına doğru kendi sözlerini yalanladı.

İşte o diyalog:

Cüneyt Özdemir: Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. "Eğer bir mutabakat olursa ben aday olabilirim" dedi cumhurbaşkanlığı yarışında. Bir andan da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri geçiyor. Meral Hanım bir adım geri attı. Dedi ki, "Ben Başbakanlık adayıyım". Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce kim aday olacak? Kim olmalı?

Ali Babacan: Bu tartışmalar için çok erken. Çok çok erken. Niye? Çünkü bu adaylık eğer bir ortak adaylık olacaksa ittifak içinde konuşulması lazım.

Cüneyt Özdemir: Konuşuldu mu?

Ali Babacan: Biz ittifakta olmadığımız için bilemiyoruz. Yani ittifaktaki 4 parti kendi arasında ne konuşuyorlar bilemiyoruz. Biz ittifakta değiliz yani. Konuşuyorlar mı bilmiyorum. Öncelikle orada konuşulması lazım.

ERKEN AÇIKLANIRSA MUHALEFETİN ADAYI YIPRANIR

Toplum önünde bazı şeyleri böyle tartışmaya başlayınca geri dönüşü zor oluyor. Erken tartışmalar, olabilecek bazı isimlerin de erken aşamada yıpranmasına neden oluyor. Bir de isimler üzerinden tartıştığınızda da yani bu iş memleket meselesi değil de kimi cumhurbaşkanı olacağı meselesine indirgenmiş oluyor. Sonuçta da ben faydalı görmüyorum yani. Bu aşamada bu tartışmaların isimler üzerinden gitmesini faydalı görmüyorum."

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA BİR RET DAHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Haziran 2023'teki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne adaylık isteğine İyi Parti'den sonra Ali Babacan'ın da karşı olduğu ortaya çıktı. Muhalefet cephesinin kendi kendisini yalanlayan algı ve yalan siyaseti dikkat çekiyor.

ÖZDEMİR: HALA AK PARTİ'NİN OYLARI YÜKSEK MUHALEFET OYLARINI ARTIRAMIYOR

Öte yandan AK Parti'nin oyları hala yüksek olduğunu söyleyen Özdemir, ekonomiye rağmen muhalefetin oylarını artıramamasından dolayı bir sıkıntı olduğunu belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN