SON DAKİKA! Merkez Bankası'ndan dolar ve euro kurlarına bir müdahale daha

Son dakika haberine göre dolar ve euro fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın ardından Merkez Bankası'ndan bir müdahale daha geldi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." denildi.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2021, 13:54 Güncelleme 17 Aralık 2021, 14:11
SON DAKİKA! Merkez Bankası’ndan dolar ve euro kurlarına bir müdahale daha

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaya beşinci müdahalesini yaptı.

Merkez Bankası, spekülatif ataklarla dolar-TL kurunun 17 seviyesini aşmasının ardından piyasaya satım yönünde müdahale etti.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudanmüdahale edilmektedir.Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi.

DOLAR VE EURO NE KADARDAN İŞLEM GÖRÜYOR?
Merkez Bankası'nın açıklaması sonrası dolar 17,10 TL bandından 16,25 TL civarına kadar geriledi. Euro ise 19,40 TL'den 18,40 TL'ye kadar düştü.

NE OLMUŞTU?
Merkez Bankası, daha önce de 1, 3, 10 ve 13 Aralık'ta dövize müdahale edildiğini duyurmuştu. 1 Aralık 2021 günü Merkez Bankası'ndan 7 yıl sonra ilk müdahale gelmişti. TCMB, Doğrudan Döviz Müdahalesine İlişkin Basın Duyurusu paylaşmıştı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın müdahelesi sonrası sorulan soruya "Merkez Bankası yasasında var. Müdahale etmesi gerekiyorsa yapar" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN