HDP'nin talimatıyla miting yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na Mersin'de soğuk duş! 29 vilayetten 21 bin 500 kişi toplayabildi

HDP'li Selahattin Demirtaş'tan talimat alıp yüz binlerce kişi toplayacağız iddiasıyla mitinge kapalı Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapmak isteyen CHP, bugün 'Milletin Sesi' sloganıyla ilk mitingini izin verilen bölgede gerçekleştirdi. HDP, İP, TİP ve tüm bileşenlerin destek verdiği, 29 ilden otobüs kaldırılan mitinge toplamda 21 bin 500 kişi katıldı. İmamoğlu ve Yavaş'ın mitinge katılmadığı, hatta adaylık konusunda yollarını tıkayan Kılıçdaroğlu'na boykot uyguladığı kulis bilgileri arasında. Konuya ilişkin konuşan Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK baskınına da tepki göstererek "Mersin'i bu kadar dolduramadılar. İşte bak burası Siirt. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi, siyaset meydanında çık karşımıza. Siyasette bu zat aslında bizim sikletimiz değil. Genel Başkan olduğu günden beri tek bir seçimi bile kazanamayarak bunu ortaya koydu. 'Gereğini yapacağım' dediği halde orada oturmaya da devam etmiştir." dedi. Mersin Valiliği yaptığı açıklama ile haberimizi doğruladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Aralık 2021, 14:25 Güncelleme 05 Aralık 2021, 00:33
HDP’nin talimatıyla miting yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na Mersin’de soğuk duş! 29 vilayetten 21 bin 500 kişi toplayabildi

İÇİNDEKİLER

CHP, HDP'nin tutuklu PKK sempatizanı Selahattin Demirtaş'tan aldığı talimatla bugün ilk mitingini gerçekleştirdi.


Mersin'de 'Milletin Sesi' sloganıyla miting düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu miting alanında beklediğini bulamadı.



TÜM BİLEŞENLER TOPLANDI ALAN YİNE BOŞ
Mersin'deki mitinge CHP'nin ortakları olan HDP, İP, TİP ve gibi tüm bileşenler destek verdi, miting alanını kalabalık tutmak için tam 29 ilden otobüs kaldırıldı, il teşkilatları Mersin'e figüran CHP'li takviyesi yaptı.




TOPLAM KATILIM 21 BİN 500
Edindiğimiz bilgilere göre mitinge alan içi 18 bin 500 ve arama noktası dışından seyreden yaklaşık 3 bin kişi olmak üzere toplamda 21 bin 500 kişi katıldı.




YÜZ BİNLERCE KİŞİ TOPLAYACAĞINI İDDİA EDİYORDU
CHP, mitinge yüz binlerce kişi geleceği beklentisiyle mitinge kapalı olduğu bilinen Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapmak üzere Valiliğe başvurmuştu.

Bile bile mitinge kapalı alanda miting yapmak için başvuru yapan, başvurusu reddedilince de yüz binlerce kişiyle meydanlara akın edeceğini iddia eden CHP ve Kılıçdaroğlu'nda, düşük katılım sonrası hayal kırıklığı hakim.

VALİLİK DOĞRULADI
Mersin Valiliği yaptığı açıklama ile haberimizi doğruladı. Yapılan açıklamaya göre, Mersin Millet Bahçesi yanındaki alanda düzenlenen mitinge kaç kişinin katıldığı belirlendi.

"Milletin Sesi Mitingi"ne yaklaşık 18 bin 500 kişinin polis ekiplerince güvenlik önlemi alınan turnikelerden geçerek katıldığı, 3 bin kişinin de alan dışından mitingi izlediği tespit edildi.

Açıklamada, mitingin olaysız şekilde tamamlandığı kaydedildi.




BAŞKAN ERDOĞAN DA MERSİN'DEKİ BOŞ MEYDANA DİKKAT ÇEKTİ
Başkan Erdoğan bugün, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.



Erdoğan, "Mersin'i bu kadar dolduramadılar. İşte bak burası Siirt. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi, siyaset meydanında çık karşımıza. Siyasette bu zat aslında bizim sikletimiz değil. Genel Başkan olduğu günden beri tek bir seçimi bile kazanamayarak bunu ortaya koydu. 'Gereğini yapacağım' dediği halde orada oturmaya da devam etmiştir." dedi.



BAKAN SOYLU: MAĞDURİYET ÇABASI SİYASİ AHLAKLA BAĞDAŞMAZ
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sert bir yanıt vererek gerçeği yansıtmadığını bildirmişti. Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu'na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür." şeklinde yaptığı Twitter paylaşımında, "Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerine yer vermişti.



2014 YILINDAN BERİ O ALANDA YAPILIYOR
Miting alanının Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanı olduğunu ifade eden Soylu, 2014 yılından mitinglerin o alanda yapıldığını belirterek siyasi partileri ve miting yaptıkları tarihleri infografik olarak paylaşmıştı.



TALİMATI DEMİRTAŞ'TAN ALDI
Muhalefeti yedi bölgede yedi ortak miting yapmaya çağıran HDPKK'lı Demirtaş, partilerin genel başkanlarına "Hiç değilse Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?" demişti.



KULİSLERDE DOLAŞAN BOMBA İDDİA: YAVAŞ VE İMAMOĞLU DESTEK VERMEDİ
Kulislerde dolaşan bir iddia ise gündeme bomba gibi düştü. Söylenti o ki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitinginde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından destek görmedi. Hatta 2023 adaylığı konusunda parti lideri tarafından önleri kesilen belediye başkanları, mitingi boykot etti, katılımı baltalayacak tutum sergiledi.

MİTİNGDE TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR
Toplamda 21 bin 500 kişiye hitap eden CHP lideri, kutuplaştırıcı dilini ve yalan siyasetini sürdürdü.

Dün yaptığı mafyavari baskınla tepkileri üzerine çeken CHP lideri, TÜİK'i hedef aldı. Dünya standartlarında ölçümler yapan ve uluslararası düzeyde saygınlık konusunda ilk sıralarda gösterilen TÜİK'e saldıran Kılıçdaroğlu, "TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?" ifadeleriyle algı siyasetine devam etti.


KATİL ESAD'LA BARIŞMA SÖZÜ
Eli kanlı Esad'la barış sözü veren Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda Suriye ile Libya ile Mısır ile barışacağız. Göreceksiniz o zaman Mersin'deki tırlar Ortadoğu'ya nasıl çalışıyor, Afrika'ya nasıl seferler yapılıyor. Sanayici rahatlıkla üretim yapacak, önünü görecek." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN