Demirtaş'tan miting talimatı alan Kılıçdaroğlu 'yasaklandık' yalanıyla vatandaşı kışkırtma peşinde! Bakan Soylu gerçekleri açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı HDP'nin terörden tutuklu PKK sempatizanı Selahattin Demirtaş'ın talimatıyla miting yapmak için kolları sıvadı. "Bizden korkuyorlar, miting yapmamıza engel olmak istiyorlar" şeklinde FETÖ taktiği kokan bir yalanla vatandaşı kışkırtmaya çalışan CHP'ye valilik yanıt vermiş, "CHP'nin 4 Aralık'ta kentte düzenlemeyi planladığı mitinge izin verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığı" belirtilmişti. CHP lideri buna rağmen yalanı sürdürdü, “Mitingimizi yapacağız, Vali de görecek, Erdoğan da görecek, herkes görecek” sözleriyle sanki miting yapmaları engelleniyor gibi algı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha yalanladı. Soylu, "Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2021, 15:22 Güncelleme 27 Kasım 2021, 18:03
Demirtaş’tan miting talimatı alan Kılıçdaroğlu ’yasaklandık’ yalanıyla vatandaşı kışkırtma peşinde! Bakan Soylu gerçekleri açıkladı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen "İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı"na katıldı. Programdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin 4 Aralık tarihinde Mersin'de planladığı miting için izin çıkmaması hakkında değerlendirmede bulunarak, her şeye rağmen mitingin gerçekleşeceğini belirtti.

ENGEL YALANINI SÜRDÜRDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mitingimizi yapacağız. Vali de görecek, Erdoğan da görecek, herkes görecek. Önümüze engeller çıkarabilirler ama biz bütün engelleri aşmayı bilen bir partinin mensubuyuz" dedi.



Valiliğin iddiaları yalanlamasına rağmen "engel" yalanını sürdüren Kılıçdaroğlu, mağdur edebiyatı yaparak vatandaşı kışkırtmak istiyor.

VALİLİK: ENGEL SÖZ KONUSU DEĞİL
Mersin Valiliği, CHP'nin 4 Aralık'ta kentte düzenlemeyi planladığı mitinge izin verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Başkanlığınca planlanan mitinge izin verilmediği yönündeki açıklamaların ve haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Miting düzenlenecek alanların TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin görüşleri alınarak belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, "İlimizde toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları CHP Mersin İl Başkanlığının da görüşü alınarak belirlenmiş ve mutat vasıtalarla ilan edilmiştir. Bu nedenle kent merkezi Akdeniz ilçesi Cumhuriyet Meydanı miting alanı olarak belirlenmediğinden bu alanda siyasi parti mitingi gerçekleştirmek hukuken mümkün değildir." ifadesi kullanıldı.

Miting için sunulan dilekçeye yazılı yanıt verildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"CHP İl Başkanlığınca, Valiliğimize verilen 25 Kasım tarihli dilekçe ile eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanı miting alanında yapılmak istenen mitingin uygun görüldüğü Valiliğimizce yazılı olarak CHP İl Başkanlığına bildirildiği halde İl Başkanlığınca yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçekle bağdaşmayarak çarpıtılması talihsizliktir."

BAKAN SOYLU: MAĞDURİYET ÇABASI SİYASİ AHLAKLA BAĞDAŞMAZ
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sert bir yanıt vererek gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu'na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür." şeklinde yaptığı Twitter paylaşımında, "Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerine yer verdi.

2014 YILINDAN BERİ O ALANDA YAPILIYOR
Miting alanının Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanı olduğunu ifade eden Soylu, 2014 yılından mitinglerin o alanda yapıldığını belirterek siyasi partileri ve miting yaptıkları tarihleri infografik olarak paylaştı.

TALİMATI DEMİRTAŞ'TAN ALDI
Muhalefeti yedi bölgede yedi ortak miting yapmaya çağıran HDPKK'lı Demirtaş, partilerin genel başkanlarına "Hiç değilse Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Demirtaş'ın talimatı sonrası miting için düğmeye bastı.



BAHÇELİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA MİTİNG TEPKİSİ: SABAH DEMİRTAŞ TALİMAT VERDİ AKŞAM KILIÇDAROĞLU YAPTI
Geçtiğimiz günlerde partisinin MYK toplantısının ardından basın açıklaması yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun döviz kurunu bahane edip erken seçim için miting açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli, HDP'nin terörden tutuklu Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın sabah attığı tweetin ardından Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir açıklama gelmesi ile ilgili, "Kılıçdaroğlu'nun partisinin olağanüstü MYK toplantısından sonra yaptığı kokuşmuş açıklamanın referansı HDP'dir, Demirtaş'tır, PKK örgütüdür" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN