Muharrem İnce'den 'Millet İttifakı' iddiası: Abdullah Gül üzerinde anlaşacaklarını duyuyorum

Millet İttifakı'ndan adaylık kirizi yaşanırken son günlerde CHP'nin kanalı Halk TV'de parlatılan Abdullah Gül'e ilişkin bir bomba da Muharrem İnce'den geldi. CHP'nin 2018 yılındaki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu vaatlerde bulundu ama adayım demedi. Akşener, "Ben başbakan adayıyım" dedi. Adaylık için Abdullah Gül üzerinde anlaşacaklarını duyuyorum." ifadelerini kullandı. İnce ayrıca 2018 yılındaki seçim için de "Meral Akşener ve ben bastırdığımız için Abdullah Gül'ün adaylığından vazgeçtiler. Yoksa adayları Abdullah Gül'dü." dedi.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2021, 23:25 Güncelleme 03 Aralık 2021, 06:35
Muharrem İnce’den ’Millet İttifakı’ iddiası: Abdullah Gül üzerinde anlaşacaklarını duyuyorum

İÇİNDEKİLER

2023'e giden süreçte Millet İttifakı'nın yaşadığı adaylık krizi sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için hazırlaklar yaptığı imajı verirken partisindeki muhtemel rakipleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını önünü 'bir dönem daha belediye başkanlığına devam etmeliler' ifadeleriyle kesti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise 'Ben Başbakanlığı adayım' derken Cumhurbaşkanlığı adayı olarak ise Ekrem İmamoğlu'nu öne çıkaran ifadeler kullandı.

İNCE'DEN MİLLET İTTİFAKI'NA İLİŞKİN BOMBA İDDİA
2018'de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Milletvekili olan daha sonra CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce Millet İttifakı'nın yaşadığı adaylık krizine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

İnce, son dönemde CHP'nin kanalı Halk TV'de parlatılan Abdullah Gül'e ilişkin flaş bir değerlendirme yaptı.

"GÜL ÜZERİNDE ANLAŞACAKLARINI DUYUYORUM"
İnce, "Kılıçdaroğlu vaatlerde bulundu ama adayım demedi. Akşener, "Ben başbakan adayıyım" dedi. Adaylık için Abdullah Gül üzerinde anlaşacaklarını duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"2018'DE DE ADAYI GÜL'DÜ"
İnce şunları söyledi:
"Abdullah Gül Millet İttifakı'nı birleştirir. Meral Akşener ve ben bastırdığımız için Abdullah Gül'ün adaylığından vazgeçtiler. Yoksa adayları Abdullah Gül'dü. Ben Memleket Partisi adayının demokratik yollarla seçilip aday olarak inşallah ben seçileceğim diye düşünüyorum. Bunun hazırlığındayım. Takip ediyorum. Kılıçdaroğlu vaatlerde bulundu ama adayım demedi. Akşener, "Ben başbakan adayıyım" dedi. Ben en çok aday alan kişinin aday olmasını isterim. Adaylık için Abdullah Gül üzerinde anlaşacaklarını duyuyorum. "

CHP'DEN İHRAÇ EDİLEN MEHMET SEVİGEN: KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYI ABDULLAH GÜL
İnce'den önce dün de CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen Abdullah Gül iddiasını ortaya atmıştı.Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Belediye başkanlarımızın da önünü kesiyor. Keşke Kemal Bey'in kendisi olsa. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir aday getirecek 'tıpış tıpış' oy kullanacaksınız diyecek. Kemal Bey'in kafasında Abdullah Gül var. Hiç vazgeçmedi. Karamollaoğlu görüşme yaptı. Babacan'la zaten beraber Abdullah Bey, Davutoğlu da bu hafta görüşmüş... Bizim il başkanımız ve belediye başkanımız da görüşmüş bu Kemal Bey'in görüşmesi demektir..." ifadelerini kullandı.

HALK TV'DE ABDULLAH GÜL'Ü PARLATILMAYA BAŞLAMIŞTI
Levent Gültekin CHP'nin kanalı Halk TV'de Abdullah Gül PR'ına başladı. Gültekin, Gül'ün CHP'lilerin sempatisini kazanması için "Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük ayıp ve haksızlık" ifadelerini kullandı.

Gültekin'in Gül'ü parlatma çabası başta Barış Yarkadaş ve Merdan Yanardağ olmak üzere birçok CHP'linin tepkisini çekti.