CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen'den bomba iddia: Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı Abdullah Gül

Son dakika haberleri... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihraç ettiği son isim Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Mehmet Sevigen oldu. A Haber'e açıklamalarda bulunan Sevigen son günlerde Halk TV'de parlatılan ve CHP'liler arasında krize neden olan Abdullah Gül ile ilgili bomba bir iddia ortaya attı. Mehmet Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023 adayının Abdullah Gül olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 01 Aralık 2021, 22:28 Güncelleme 01 Aralık 2021, 23:45
CHP’den ihraç edilen Mehmet Sevigen’den bomba iddia: Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı Abdullah Gül

İÇİNDEKİLER

Deniz Baykal'a kurulan kaset kumpasının ardından CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu mevcut politikalarına zarar verdiğini düşündüğü kim varsa partiden tasfiye etti.

Bunun son örneği de geçtiğimiz gün yaşandı. CHP'de Yüksek Disiplin Kurulu, eski CHP Milletvekili ve parti üyesi olan Mehmet Sevigen'i ihraç etti.

Mehmet Sevigen'in parti yönetimine yönelik uzun süredir gelen eleştirileri söz konusuydu. Sevigen en son CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözde "helalleşme" çıkışına tepki göstermişti.

"İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZ HALE GETİRECEĞİM"
Sevigen CHP'nin kararı sonrası yargıya gideceğini ifade etti ve "CHP yönetimini insan içine çıkamaz hale getireceğim" dedi.

Mehmet Sevigen CHP'de yaşanan gelişmelere ve gündeme ilişkin A Haber ekranlarına konuştu. Millet İttifakı için krize dönüşen 2023 adaylığı için bomba açıklamalar yapan Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki ismi açıkladı.

Sevigen son dönemde CHP'nin kanalı Halk TV'de parlatılan Abdullah Gül'ün Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı olduğunu açıkladı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYI ABDULLAH GÜL"
Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Belediye başkanlarımızın da önünü kesiyor. Keşke Kemal Bey'in kendisi olsa. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir aday getirecek 'tıpış tıpış' oy kullanacaksınız diyecek. Kemal Bey'in kafasında Abdullah Gül var. Hiç vazgeçmedi. Karamollaoğlu görüşme yaptı. Babacan'la zaten beraber Abdullah Bey, Davutoğlu da bu hafta görüşmüş... Bizim il başkanımız ve belediye başkanımız da görüşmüş bu Kemal Bey'in görüşmesi demektir..." ifadelerini kullandı.

LEVENT GÜLTEKİN, HALK TV'DE ABDULLAH GÜL'Ü PARLATMAYA BAŞLAMIŞTI
Levent Gültekin CHP'nin kanalı Halk TV'de Abdullah Gül PR'ına başladı. Gültekin, Gül'ün CHP'lilerin sempatisini kazanması için "Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük ayıp ve haksızlık" ifadelerini kullandı.

Gültekin'in Gül'ü parlatma çabası başta Barış Yarkadaş ve Merdan Yanardağ olmak üzere birçok CHP'linin tepkisini çekti.

SEVİGEN'İN CHP'YE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI
Gül meselesinin yanı sıra CHP'ye ilişkin açıkalamalar yapan Sevigen, "Dağdan gelen bağdakini kovuyor. Çok üzülüyoruz. Biz ikinci dönem kurucu üyesiyiz. 12 Eylül'de darbeciler kapatmıştı partiyi. Ben DSP'den tercihle seçilmiş olarak gelen bir milletvekiliyim." dedi.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
Genel Merkezi kendilerinin yaptıklarını vurgulayan Sevigen, "Taşında, kiremit ucuna kadar biz yaptık. O arkadaşlar orada böyle oturabiliyorlarsa, yönetebiliyorlarsa, bizi partiden atmak için toplantılar yapabiliyorlarsa, hakkımızda konuşuyorlarsa tamamen bizim sayemizde. Bütün partililere hakkımı helal ediyorum, ama bu yönetime helal etmiyorum." dedi.

"BİZ KEMAL BEY'İ SOKAKTAN ALDIK"
Kemal Kılıçdaroğlu'nu sokaktan aldıklarını aktaran Sevigen, "İnsan utanır biraz. Biz Kemal Bey'e ne yaptık. Biz Kemal Bey'i sokaktan aldık siyasetten uzaktı. Demokratik Sol Parti'ye geldi o zaman Rahşan Hanım kabul etmedi. SSK döneminde galiba SSK'ya değişik, uygun olmayan insanları yerleştirmişti. Sonra CHP'ye geldi. Bizim bölgede bir arkadaş lazım dediler. Getirenlerden bir tanesi bendim. Ölümlüye verilmeyecek haklar verdi. MYK üyesi yaptık. Parti Meclis Üyesi yaptık, Milletvekili yaptık, Grup Başkanvekili yaptık, Genel Başkan Yardımcısı yaptık, İBB adayı yaptık. Evine götürmek için İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi yaptık. Orada yönetimde olunca ciddi bir maaş alıyor. İlk yönetime seçildiğiniz zaman 2 yıl yaptıktan sonra alt kurumlarda belki 10 yıl devam ediyor maaşınız. Böyle bir imkanı sağladık. En son ben kalmıştım Deniz Bey'in ekibinden. Bana güçleri yetmiyordu. En son çare kendi atadığı arkadaşlardan, yukarıdan talimat geldi dedi bana disiplin kurulundan bir arkadaş. Sayın Bakan bizi çok zorlama senin bizde emeğin vardır yukarıdan talimat geldi. Genel Başkan eleştirilmezmiş." ifadelerini kullandı.

"GENEL MERKEZDE KORKU İMPARATORLUĞU OLMUŞ"
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'nin demokratlığını kaybettiğini aktaran Sevigen, "Kemal Bey geldiği zaman demedi mi herkes beni eleştirebilir. Şimdi Kemal Bey'i kimse eleştiremiyor. Herkeste korku olmuş, korku imparatorluğu olmuş genel merkezde kimse ağzını açamıyor. Biz yıllardır muhalefetteyiz. Çok acı çekti CHP tabanı. Kemal Bey bu parti için bir kuruş para harcamış mı? Aldığı cezaların parasını nereden veriyor? Kim veriyor bu paraları nereden veriliyor. Bir kuruş vermiş mi? Bayrak asan afiş asan bir çocuğumuz öldü. CHP sahip çıkmadı. CHP Gençlik Kollarından bir tanesi kendini köprüden attı." şeklinde konuştu.

Sevigen şunları söyledi:

"Biz mücadelelerle kurduk bu partiyi. Şimdi bu partiyi kuranlardan teker teker temizleyeceğim. Erken seçim diye tutturuyor şimdi. Ama bizim kurultay günümüz geldi kurultay yapmak zorundayız. Şimdi kurultay erteliyor. Niye erteliyorsun. Önce kendinden olmayan ilçeleri görevden aldı. Şimdi illere başladı. Elazığ'da kongreye girecek 57 tane seçilmiş il delegesini ve il başkan adayı olmak isteyen arkadaşımızı görevden aldı. İlla da kendi dediği kazansın diye. Deniz Bey bizi hep engellemiştir, susun parti zarar görmesin diye. Biz partimizi seviyoruz ama bu yönetime karşıyız. Bu yönetim partiyi şekillendirdi. Sen kimden temizliyorsun partiyi.

"PARTİ 17 İLE 22 ARASINDA GİDİP GELİYOR"
Libya ile yapılan anlaşmaya nasıl karşı çıkarsın sen. Milleti korkutmuşlar. Beni birisi aradı. Sayın Bakan ben bugün gittim ilçeye istifamı verdim. İnsanlar Mehmet Sevigen'i ihraç eden partide kalmam diyor. Verdiğim hizmetten dolayı utanıyorlar. Biz kurduk bu partiyi, bizim sayemizde oturuyorsunuz. Partiye çöktüler bunu kurtarmamız lazım. Kurtaramazsak böyle gider. İsim vermeyeceğim bizim 2 belediyemizde CHP'liler İYİ Parti ve HDP'lilerden daha gerideler. Bıraktığımız zaman 28'di oyumuz. Şimdi parti 17 ile 22 arasında gidip geliyor. İYİ Parti büyüyor diğer partiler büyüyor. Hep başarısız.

"CİHANGİR İSLAM'I DAVUL ZURNAYLA PARTİYE ALDI"
Atatürk'e kefere diyen adam partinin en ön safında. Atatürk'ün mezarı ile uğraşan Cihangir İslam'ı davul zurnayla partiye alınıyor. Milletvekili arkadaşlarla toplantı yaptık geçen gün şimdi Anadolu'ya çıkacağız. Bunların yaptıkları yanlışlıkları anlatacağız.