Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan'a tepkiler çığ gibi: Kayıt olmasaydı bunu yutturacaktı tabii

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de şehit yakınının boynundan tutup, "Senin bacını s..." diye küfür etmiş ve o anlar cep telefonu kamerasına kaydedilmişti. Ne bir soruşturma ne de bir özür açıklaması halen yapılmazken, Türkkan'a tüm Türkiye'den tepkiler yağıyor. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür de söz konusu olayla ilgili kaleme aldığı yazısında, "Şu hale bakın, ne kadar rahat yalan söylüyor. "Provokasyon" diyor, herhangi bir "kötü ifade" kullanmadığını, hatta "ağır küfür" yediğini söylüyor. Rahatlığa bakar mısınız? Kayıt olmasaydı bunu yutturacaktı tabii. Tam bir FETÖ'cü tavrı." diyerek tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2021, 09:23 Güncelleme 07 Kasım 2021, 09:25
Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan’a tepkiler çığ gibi: Kayıt olmasaydı bunu yutturacaktı tabii

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit kardeşi Tahir Gümren, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurmasına tepki gösterdi. İYİ Partili Lütfü Türkkan, Gümren'in boynuna sarılarak "senin b.s." diyerek küfür etti. O anlar kameralara yansıdı. Yaşanan olaylara şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere Türk halkı büyük tepki gösterdi.

ÖZÜR YOK SORUŞTURMA YOK

Skandal olay Türkiye'yi ayağa kaldırırken İP cephesinde sessizlik hakim. Lütfü Türkkan istifa etmediği gibi partisinden de ihracına ilişkin bir açıklama veya sinyal gelmedi.

AKŞENER'DEN 81 İLE TALİMAT: TÜRKKAN'I KORUYUN
İddiaya göre Türkkan'ın daha önce karıştığı birçok skandalı görmezden gelen parti lideri Meral Akşener, şehit yakınına küfür skandalını da görmezden gelmeyi seçecek. Kulislerde dolanan söylentilere göre Akşener, önce Türkkan'a özür diletti.

Akşener daha sonra "Lütfü bey hatasını gördü özür diledi" diyerek Türkkan'ı kurtarmaya çalışacak, Grup Başkanvekilliği'nden istifasını isteyerek adeta gaz alacak.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür söz konusu skandal olayla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Övür'ün o yazısı...

Siyasette seviyeyi düşürenler, hakaret edenler, hatta Alev Alatlı hocanın deyişiyle paçozlaşanlar oldu ama bu dönemdeki kadar aşağılık bir noktaya ulaşmadı.

Sadece bir iki kişi olsa istisna der geçilirdi. Ama öyle değil, muhalefet cephesinde yer alan parti başkanından milletvekiline, belediye başkanından fondaş medyacısına kadar çoğunluğu pervasız ve saygısız bir dile sahip. Bu tesadüf olamaz.

Hepsinin ortak özelliği "kaybetmiş" olmaları... Vesayet rejimi yıkıldığı için ne yapacaklarını şaşırdılar. Yenildikçe öfkelenen, küçük iktidarları ellerinden gidince nefret üreten, ötekini küçümseyen bir siyasetçi sınıfıyla karşı karşıyayız. Eski Türkiye'nin son kalıntıları bunlar.

CHP gibi köklü bir partinin savrulduğu ortada. İP zaten tutunamayanlardan oluşan, toplama bir parti... Hangi ilkeler etrafında bir arada oldukları bile belli değil.

Bu yüzden ne ölçü kaldı, ne de değer...

Bu konuda birinciliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimselere bırakmış değil. Son dönemde ona, sadece kendi partisindeki meczuplar değil, İP Genel Başkanı Meral Akşener ve İP'li siyasi aktörler de eşlik ediyor.
Muhalefetteki bu çirkin yarış, topluma umut verecek siyaset üretmekte değil, iktidara veya kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret etmekte sürüyor.

Önceki gün bu rezil hakaret yarışının en uç ve pespaye örneğine tanık olduk. Bir şehit yakını, İP Genel Başkanı Akşener'e esnaf ziyareti sırasında HDP nedeniyle soru soran, sorgulayan doğal bir tepki veriyor. Hemen devreye nüfuz peşinde koşmasıyla meşhur ve daha önce bir gazeteciyi dövdürten İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan giriyor. Şehit yakınının boynuna sarılıyor ve konuşmaya başlıyor. O an insan, "Bu kadar samimi davrandığına göre herhalde o vatandaşı ikna edecek, gönlünü kazanacak" diye bakıyor.

Ama ne mümkün... Türkkan, bırakın kirlettiği "iyi" kavramını, "kötü" bile denemeyecek aşağılık bir tavır sergileyerek şehit yakınına küfrediyor.

İnşan dehşet içinde kalıyor. Ama adam sonra, daha dehşet verici bir arsızlık yapıyor.

Sanki o sözler ağzından çıkmamış gibi şöyle bir tweet atıyor:

"Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez 'ağır küfür etti' diye yayınlamışsınız."
Şu hale bakın, ne kadar rahat yalan söylüyor. "Provokasyon" diyor, herhangi bir "kötü ifade" kullanmadığını, hatta "ağır küfür" yediğini söylüyor. Rahatlığa bakar mısınız? Kayıt olmasaydı bunu yutturacaktı tabii.

Tam bir FETÖ'cü tavrı. Hatırlayın, darbeci bir FETÖ'cü kamera görüntülerinde göründüğü halde, "O ben değilim" demişti.

Bu da İP'çilerin FETÖ'cülerle neden daha iyi anlaştıklarını göstermiyor mu?

Bütün bunlardan sonra özür videosu yayınladı ama o da şehit yakınından değil kendi genel başkanından. Güç ve nüfuz için bu rezilliğe değer mi?

Belki istifa edersen kendinin değilse bile milletvekilliğinin şerefini kurtarırsın.

Tabii CHP ve İP sustuğu sürece senin istifa etmenin de bir anlamı yok.