Ortaklar kapıştı! HDP'li Mithat Sancar'dan Meral Akşener'e PKK tepkisi: Acizlik

CHP ve İYİ Parti'nin vitrinde HDP'nin de arka planda olduğu Millet İttifakı'nda kriz bitmiyor. Meral Akşener daha önce "HDP legal ve hukukidir" söyleminin aksine bugün Meclis'te yaptığı konuşmada Siirt'te kendisine "Burası Kürdistan'dır" diyen şahsın HDP'li olduğunu söyleyerek "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" açıklamasını yaptı. Akşener'e HDP'li Mithat Sancar'dan tepki geldi. Sancar, "Bu söylemlere başvurmak acizliktir" dedi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 20:11 Güncelleme 03 Kasım 2021, 21:17
Ortaklar kapıştı! HDP’li Mithat Sancar’dan Meral Akşener’e PKK tepkisi: Acizlik

İÇİNDEKİLER

Millet İttifakı'nda kriz bitmiyor.

CHP ve İYİ Parti'nin vitrinde olduğu Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP ile İYİ Parti arasında kriz çıktı.

Meral Akşener'in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" açıklamasına HDP'li Mithat Sancar'dan "Acizsiniz" çıkışı geldi.

AKŞENER BEBEK KATİLİ ÖCALAN'A 'SAYIN' DEDİ
Meral Akşener bugün TBMM'de yaptığı konuşmada bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a 'Sayın' şeklinde hitap etti. Konuşması sırasında kendisine iletilen not sonrası Akşener, Öcalan'a 'Sayın' dediği için özür diledi.

BURASI KÜRDİSTAN DİYEN BÖLÜCÜYE HADDİNİ BİLDİREMEYİNCE KENDİNİ SAVUNDU
Kendisine Siirt'te 'Burası Kürdistan' diyen kişiye haddini bildiremeyen Akşener kendisini savunmak için şu sözleri söyledi:

"HDP'Yİ PKK'NIN YANINDA KONUMLANDIRIYORUZ"
Şahsın HDP'li olduğunu açıklayan Akşener, "Neye şaşırıyorsunuz? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? 'HDP'yi PKK'yı yanında konumlandırıyoruz' diyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bu durumda bizim için şaşırtıcı bir yanı yok." dedi.

HDP'DEN AKŞENER'E YANIT
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu açıklamasına HDP'den yanıt geldi.

HDP'Yİ BİLMEM NEREYE KONUMLANDIRANLARA HATIRLATALIM..."
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yaptığı açıklamada, "HDP'yi bilmem nereye konumlandıranlara hatırlatalım. HDP tam da halk içine konumlanmıştır." iddiasında bulundu.

"ACİZLİK"
Sancar Akşener'e şu sözlerle yüklendi:

"Söyleyecek sözü, anlatacak hikayesi kalmayanlar, hemen eski düzenin ve bu düzenin en amansız temsilcisi bugünkü iktidarın güvenli gölgesine sığınıyorlar ama unutuyorlar bu gölgenin güven sağlayacak gücü kalmamıştır. Eğer iktidarın gölgesi bir kurtarıcı olsaydı önce bu iktidarı kurtarırdı. İktidar her gün daha fazla çöküyor, halkın desteğini bir bütün olarak kaybediyor. Kim ki boş sözlerle HDP'ye saldırmak adına iktidarın diline ve politikalarına yanaşırsa aynı kaderi paylaşacaktır. İktidarın kaderini paylaşacaktır. Yani karanlık bir kuyuya giden yolda yürümeye hız verecektir ve o karanlık kuyuya düştüklerinde her şeyin çok geç olduğunu fark edeceklerdir. Çünkü çürüyeceklerdir, unutulacaklardır. Halkın, bu toplumun hafızası, umudu, demokrasiyi, özgür ve eşit bir yaşamı, refahı istiyor. Yeniden bu boş söylemlere başvurmaktan medet ummanın tek adı vardır; acizlik."

AKŞENER 'HDP LEGAL VE HUKUKİDİR' DEMİŞTİ
Akşener'in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" sözlerinin aksine geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı açıklamada "HDP legal ve hukukidir" açıklamasını yapmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği 'Kürt sorununu HDP ile çözeriz' açıklamasına ilişkin konuşan Akşener şunları söylemişti:

"Meşruiyet üzerinden gidersek HDP şu anda Meclis'te temsil edilen, insanların oy verdiği, Meclis'te grup kurmuş, devlet hazinesinden para alan, Meclis Başkanvekili olan, o Başkanvekilinin Meclis'i yönettiği bir parti. Kimse bunun üzerinden abuk sabuk konuşup bizleri suçlamasın. Sonuç itibarıyla Meclis'te varlığını sürdüren bir parti legal ve hukukidir. AYM'de bir dava var, onun sonucu ne olur ne olmaz ben bilmem."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN