CHP-HDP açık İyi Parti gizli ortak oyununda Akşener ağzından kaçırdı: Sayın Öcalan!

CHP'nin başını çektiği Millet İttifakı'nda 2023 seçimleri için hesaplar karıştı. Kirli ittifakın gizli ortağı terörün siyasi ayağı HDP'yi kendinden uzaklaştırmak istemeyen CHP'li Kılıçdaroğlu'nun tezkereye 'hayır' oyu vermesinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanına konumlandırdığını açıkladı. Daha önce HDP'li Demirtaş'ın kahvaltı teklifine sıcak bakan Akşener, konuşması sırasında bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a 'Sayın' şeklinde hitap etti. Konuşması sırasında kendisine iletilen not sonrası Akşener, Öcalan'a 'Sayın' dediği için özür diledi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 12:17 Güncelleme 03 Kasım 2021, 12:19
CHP-HDP açık İyi Parti gizli ortak oyununda Akşener ağzından kaçırdı: Sayın Öcalan!

İÇİNDEKİLER

Millet İttifakı'nda hesaplar karışmış durumda. 2023 seçimleri için halen aday belirleyemeyen ittifakta perde arkasında büyük oyunlar dönüyor. Hem İyi Parti hem de HDP ile yakın temasta gözüken CHP ise bir çıkmazın içinde.



HDP'Yİ PKK'NIN YANINA KONUMLANDIRIYORUM
Partisinin grup toplantısında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, terör örgütü PKK'ya adeta kalkan olarak tezkere 'hayır' diyen CHP'nin gönlünü almak istediği HDP'yi PKK'nın yanına konumlandırdığını açıkladı.


KÜRDİSTAN DEMESİ ŞAŞIRTICI DEĞİL
Kendisine 'Burası Kürdistan' diyen kişinin HDP'li olduğunu açıklayan Akşener, "Neye şaşırıyorsunuz? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? 'HDP'yi PKK'yı yanında konumlandırıyoruz' diyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bu durumda bizim için şaşırtıcı bir yanı yok." dedi.

TEZGAHA DEVAM
CHP-HDP'nin açık İyi Parti'nin gizli ortak olduğunun konuşulduğu kirli ittifakta, CHP tezkereye hayır vererek PKK'ya desteğini açık bir şekilde ifade ederken CHP'nin anketçisinin de açıkladığı gibi oyları kaybetmek istemeyen CHP-İyi parti ittifakı Akşener üzerinden HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanında konumlandırıyor.


CUMHUR İTTİFAKI'NA KUMPAS İFTİRASI


Kendisine 'Burası Kürdistan' diyen kişinin HDP'li olduğunu kendisi açıklayan Akşener, olayın AK Parti ve Cumhur İttifakı tarafından kurulan bir kumpas olduğu iftirasını atarak, "Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdılar." ifadelerini kullandı.


YERLİ VE MİLLİ MEDYAYA SALDIRDI
Bununla da yetinmeyen Akşener, ziyarete gittiği Siirt'te haddini bildiremediği HDP'liyle ilgili haber yapan yerli ve milli medyayı 'havuz medyası' diyerek eleştirdi ancak hemen ardından teröristbaşına 'sayın' diyerek yine manşet oldu.

TERÖRİST ELEBAŞINA 'SAYIN ÖCALAN' DEDİ
Konuşması sırasın bebek katili PKK'nın terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a 'sayın' dedi. Akşener, "Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk da..." dedi.

UYARDILAR ÇARK ETTİ
Konuşması devam ederken şekilden şekile giren Akşener gelen uyarı sonrası Öcalan'a sayın dediği için özür diledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN