SON DAKİKA: Namus edebiyatı yapıp tezkereye 'hayır' diyen CHP'lilen YPG'yi güzelledikleri anlar

Son dakika haberleri... Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve Irak ile Suriye'den gelen terör tehditlerini engellemek için Türk askerinin Irak ve Suriye'ye girmesini öngören tezkere dün Meclis'ten geçti. AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'evet' oyu kullanırken CHP ile HDP ise 'hayır' oyu kullandı. CHP'nin 'hayır' demesi ağustos ayında yaptıkları 'Sınır Namustur' kampanyasını hatırlattı. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'lilerin Suriye'de varlık gösteren PYD ve YPG'ye güzellemler yaptıkları övgüler düzdükleri videoda akıllara geldi! İşte o video ve 'Sınır Namustur' kampanyası...

Giriş Tarihi 27 Ekim 2021, 17:00 Güncelleme 27 Ekim 2021, 17:21
SON DAKİKA: Namus edebiyatı yapıp tezkereye ’hayır’ diyen CHP’lilen YPG’yi güzelledikleri anlar

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi dün TBMM'de kabul edildi.

CHP 'HAYIR' DEDİ
CHP'li Özgür Özel "Suriye ve Irak tezkeresine hayır oyu vereceğiz" ifadelerini kullandı. Partisinin grup toplantısında tezkereye 'hayır' oyu vereceklerinin alt yapısını hazırlayan Kılıçdaroğlu, "Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun? Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun" dedi. Öte yandan söz konusu tezkereye CHP ile birlikte dostu HDPKK da hayır oyu vereceğini açıkladı. Bu açıklamaların ardından yapılan oylamada CHP tezkereye 'hayır' oyu verdi.

'SINIR NAMUSTUR' ÇIKIŞI AKILLARA GELDİ
Geçtiğimiz yaz aylarında Afganistan'dan Türkiye'ye olan göç akını üzerinen kara propaganda yapan ve Türkiye'nin ABD ile anlaşarak Afganistanlılara kapılarını açtığı yalanına başvuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Sınır namustur' çıkışını yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu sözünün yer aldığı pankartlar CHP binalarına asılmıştı.

CHP'LİLERİN YPG/PYD'YE GÜZELLEMELER YAPTIKLARI VİDEO
Ayrıca Türkiye'nin Suriye'ye harekat düzenlediği andan bu yana başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'liler her fırsatta PKK'nın Suriye uzantısı YPG ve onun siyasi kolu PYD'ye övgüler düzüyor. "PYD'ye terör örgütü değil", "YPG bize saldırmaz", "PYD komşumuz olsun" diyen CHP'lilerin o anlarından oluşan video...

NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP Genel Merkezi'ne asılan 'Sınır namustur' pankartının fotoğrafını paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Birçok ülke "Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız" açıklaması yapıyor. Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri… Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye'den talep etmemiş. Dışişleri yetkililerinin bile girmesine izin verilmeyen toplantıda, hiç konuşulmamış(!)" notunu düştü.

ŞEHİT KIZI GAZETECİDEN AĞIR SÖZLER
Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan gazeteci Gülay Demir ağır ifadeler kullandı.

Terör örgütü YPG'nin Suriye'den, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı saldırıda şehit olan 50 yaşındaki Mehmet Şirin Demir'in kızı olan Demir, CHP'nin HDP ile ittifakını eleştirdi.

'NAMUSSUZLARIN SINIRI YOKTUR'
"Suriye sınırından babamın bedenine havan mermisi saplanırken, siz sırtını babamın katillerine yaslayanlarla seçim hazırlığı yapıyordunuz." diyen Demir, "Sınır namustur ama NAMUSSUZLARIN SINIRI YOKTUR…" ifadesini kullandı.