Son dakika! ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin adını anmadan Türkiye'ye taziye bildirdi

Gelen son dakika haberine göre ABD Ankara Büyükelçiliği, "Suriye’de hayatını kaybeden Türk Polis Teşkilatı mensuplarının ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. NATO Müttefikimiz Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirilen sınır ötesi saldırıyı kınıyoruz. Biz NATO'yuz, birlikte daha güçlüyüz" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2021, 16:42 Güncelleme 12 Ekim 2021, 17:21
Son dakika! ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin adını anmadan Türkiye’ye taziye bildirdi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye binlerce tır ağır silah ve mühimmat desteğinde bulunan ABD, Türkiye'ye skandal taziye mesajı bildirdi.

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN SINIR ÖTESİ SALDIRIYI KINIYORUZ"

ABD Ankara Büyükelçiliği, "Suriye'de hayatını kaybeden Türk Polis Teşkilatı mensuplarının ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. NATO Müttefikimiz Türkiye'ye yönelik olarak gerçekleştirilen sınır ötesi saldırıyı kınıyoruz. Biz NATO'yuz, birlikte daha güçlüyüz" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Mare'de devriye yapan zırhlı araca Tel Rıfat Bölgesi'ni işgal eden PKK/PYD/YPG bölücü terör örgütünce güdümlü füzeyle yapılan saldırı sonucu özel harekat polisleri Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit olmuştu.

PKK'NIN SALDIRILARDA KULLANDIĞI ABD YAPIMI ANTİ TANK FÜZESİ

Terör örgütü PKK/YPG/PYD, Suriye'de işgal ettiği Tel Rıfat bölgesinden ABD yapımı anti-tank TOW füzesiyle sürekli TSK ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) saldırılar gerçekleştiriyor.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/PYD/YPG'YE DEVASA BOYUTTA ASKERİ YARDIMLAR

Bölücü terör örgütüne Obama döneminden beri süregelen askeri yardımlar bir ülke ordusundan fazlasına yetecek kadar yapıldı. ABD Başkanı Joe Biden da göreve gelir gelmez Suriye'nin kuzeyine yuvalanan bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye 240 TIR dolusu silah ve mühimmat göndermişti. Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı, 2022 mali yılı savunma harcamaları için 715 milyar dolar bütçe istedi. Bütçenin 522 milyon doları YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu sözde "DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Programı" için ayrıldı.

ABD bu bütçeyle PKK/PYD/YPG'li teröristlere ödenen maaşlar, eğitimleri, yaşam malzemeleri, lojistik destek, füze, tüfek, ağır silahlar, havan topu, roketatar gibi ekipmanlar, bu ekipmanların bakım ve onarımı gibi maliyetler karşılıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN