Büyükada sakinleri Adalar'da akülü araç kullanımının yasaklanmasını protesto etti: Kayyum istiyoruz

Adalar Belediyesi önünde toplanan ada sakinleri yarın uygulanacak olan yasaya karşı çıktı. Adalılar, "Ada'ya kayyum istiyoruz, başkan istifa" sloganlarıyla yarın uygulanacak olan yasaya tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2021, 15:45 Güncelleme 04 Ekim 2021, 17:02
Büyükada sakinleri Adalar’da akülü araç kullanımının yasaklanmasını protesto etti: Kayyum istiyoruz

İÇİNDEKİLER

Skandalların adresi olan Adalar Belediyesi'ne vatandaş isyan etti. Daha önce atların kaybolması, yolsuzluk, Adalar Belediyesi kesin hesabının 2 kez reddedilmesi, toplanmayan çöpler ve usülsüzluklere karşı çıkan CHP Adalar Belediye Meclis Üyesi M. Dündar Tıraş'ın ihraç edilmesi gibi tepki çeken organizasyonların adresi olan Adalar Belediyesi birkez daha Adalılar tarafından protesto edildi.



'BAŞKAN İSTİFA' SLOGANLARI ATILDI
Adalar'da akülü araç kullanımının yasaklanmasını Büyükada sakinleri protesto etti. İlk olarak Adalar Belediyesi İlçe Meclis Toplantısı'na gelen Adalılar, toplantıda Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik konuşmasını yaparken tepki gösterdi.

Tartışmanın çıktığı toplantıda Adalılar, alkışlar ve bina girişinde bulunan turnikelere vurarak toplantı salonunu terk etti. Sabah'ın haberine göre Belediye binası önünde toplanan Adalılar, "Ada'ya kayyum istiyoruz, başkan istifa" sloganlarıyla yarın uygulanacak olan yasaya tepki gösterdi.



BAŞKAN YARDIMCISINDAN SKANDAL SÖYLEM
Vatandaşın yoğun protestosuna maruz kalan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik zor anlar yaşadı. Başkan Yardımcısı Çelik protestolar esnasında skandal bir açıklama yaparak, "Daha önce Madımak'ta bizi yaktınız, bir kez daha mı yakacaksınız?" ifadelerini kullandı. Bu sözlere AK Parti ve DSP meclis üyeleri sert tepki gösterdi.


DSP İLÇE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Başkan Yardımcısı Engin Çelik'in söylemleri sonrasında DSP Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin 'Kamuoyuna üzüntü mesajı' başlığı ile basın açıklaması yaptı. Pekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:



"Bugün Adalar Belediye Meclisinde üzüntü verici bir cümle kurulmuştur. Öncelikle DSP Adalar İlçe Başkanı olarak, bu cümleyi ağzından ada halkına karşı kuran hastalıklı kişinin Adalar belediye başkan yardımcılığı koltuğunda oturması, başlı başına bir vakıa olmakla birlikte, bu kişi adına ada halkından ben özür dilerim.



Ancak bu cümleyi ağzından halka karşı kurmak öncelikle şeref yoksunluğudur. Bununla birlikte mezhep provakatörlüğüdür.
Tabi ki bunu söyleyen kişi en başta ajan provakatördür.
Bu şahsın söylediği bu cümlenin sağduyulu adalar halkı tarafından ciddiye alınmaması en büyük dileğimdir.
Başta kendi partisinin olmak üzere yetkili birimlerin bu şahıs hakkında gerekli işlemlere başlaması gerekmekte olup, bu konunun takipçisi olacağımı kamuoyuna saygı ile bildiririm."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN