Muhalefetten Kemal Kılıçdaroğlu'na operasyon! Aklı İmamoğlu'nun karargahı karanlık Oda mı veriyor

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adaylığı için büyük bir kaos ve taht oyunları yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son "Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, Başbakanlığa talibim" açıklaması sonrası ittifakta adaylık meselesi iyice kör düğüm oldu. CHP'de yaşanan adaylık kavgası ise belirsizliği artırdı. İmamoğlu-Kılıçdaroğlu kavgası, CHP yandaşı medya üzerinden çekilen operasyonlarla ilginç bir hal aldı. İmamoğlu fonlaması medyanın tetikçilerinden Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın bugünkü yazısı, o cepheden Kılıçdaroğlu'na gelen son darbe oldu. Millet İttifakı'nın bileşeni 6 partinin Cumhurbaşkanı adayını tarif edeceği bir mutabakatı açıklamaya hazırlandığını iddia eden Pehlivan'ın yazısındaki Kılıçdaroğlu detayı ise dikkat çekici. Haberin detayları…

Giriş Tarihi 30 Eylül 2021, 13:11 Güncelleme 30 Eylül 2021, 14:01
Muhalefetten Kemal Kılıçdaroğlu’na operasyon! Aklı İmamoğlu’nun karargahı karanlık Oda mı veriyor

İÇİNDEKİLER

Muhalefet, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimi için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına henüz bir aday çıkaramadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için başlarda hevesli görünse de İYİ Parti tarafından önü kesildi. Akşener, geçtiğimiz günlerde fondaş Halk TV'nin canlı yayına çıkarak Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını, kendisinin Başbakan adayı olduğunu söyledi.

Millet İttifakı'nda tam anlamıyla her şey birbirine karıştı. Liderler arasında kör döğüşü hakim. Kamuoyuna birbiriyle çelişen beyanlar yansıtılarak kapalı kapılar ardında belirlenen aday korunmaya çalışıldığı şüphesi kuvvetleniyor.

6 PARTİ BULUŞUYOR

Son olarak Cumhuriyet gazetesinin yazarı Barış Pehlivan piyasaya sürüldü. Pehlivan, ittifakı ayakta tutan HDP'nin adını anmadan CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'den gelen isimlerin 5 Ekim'de TBMM'de buluşarak Cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmalarına gireceğini iddia etti.

KEMAL'İN İŞİ BİTİRİLDİ

Kılıçdaroğlu'nun oyun dışı bırakıldığı toplantıda muhalefetin adayı belirlenecek.

Geçtiğimiz hafta CHP Liderine karşı operasyon düğmeye basılmıştı. Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, "Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok kapsamlı bir dosya var. Çok can alıcı, çok yıkıcı bir dosya var basının elinde. Benim elimde de var ama söyleyemem." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama kulislerde gözdağı olarak yorumlanmıştı. İmamoğlu isminin daha da köpürtüldüğü bu günlerde karanlık medya yöneticileri eline kılıcı alarak algıyı oluşturmaya başladı.

PARTİSİZ ADAY KİM?

Eski Odatv çalışanının iddiasına göre bu toplantıda:

"Parti üyesi dahi olmayan bir cumhurbaşkanı tarif edilecek. Parlementer sistem ortaya konulacak"

Muhalefette şimdiye kadar öne çıkan 3 aday bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş. 3'ü de CHP üyesi.

EKREM ADAYLIĞA SON GAZ HAZIRLANIYOR

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü yazısında, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı için İBB'nin kaynaklarını kendi reklamı için kullandığını yazdı. 13 bini işten çıkaran İmamoğlu'nun 45 kişiyi işe almasının adaylık çalışmaları için olduğunu belirtti.

Şükrü Küçükşahin

Soner Yalçın'ın evini işaret eden Övür'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

"YENİ KARARGAH; "KARANLIK ODA"

İşin doğrusu başka işaretler de var. Mesela İBB Başkanı İmamoğlu adını koymasa da bir siyasi parti gibi Ankara'da temsilcilik açtı. Başına da tecrübeli gazeteci Şükrü Küçükşahin'i koydu. Kulislerde Küçükşahin'in her gittiği yerde "Kılıçdaroğlu aday olursa kaybeder" dediği söyleniyor.
Ama daha ilgincini BM toplantıları için gittiğim New York'ta duydum. Emlak piyasasını iyi bilenlerden biri şöyle diyordu:

"İmamoğlu burada bir temsilcilik açmak için yer arıyor."

Küçük bir notta Hatay'dan... Hatay'da CHP'li büyükşehir belediye başkanları toplantısı vardı. İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nu karşılamadan Hatay'a koşan İmamoğlu'nun burada bazı başkanlarla özel görüşmesi ve İstanbul'a davet etmesi dikkat çekiciydi. Bu görüşmelerde "bir bit yeniği var" diyen olsa da kimse sesini çıkaramadı.

Anlayacağınız hafta sonlarında İstanbul'da bir gazetecinin evini karargâh yapan İmamoğlu 2023'e bütün gücüyle hazırlanıyor. Bütün bunlar da o karargahın önemli isimlerinden siyasi yol arkadaşı ve Kampanya Direktörü Necati Özkan'ın attığı, "Artık mekanın yeni sahibi var..." twitinin tesadüfen atılmadığını gösteriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN