Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı: Can çekişen PKK'ya cansuyu CHP'den!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt sorunu HDP ile çözülür’ açıklaması ve HDP’nin de yanıt olarak İmralı’yı işaret etmesi gündemdeki yerini koruyor. Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP’nin PKK ile iş birliğine ses çıkarmaması milyonlarca kişinin büyük tepkisine neden oldu. Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, “Siyasetinin muhatabı olarak PKK'yı, İmralı'yı ve Kandil'i adres gösteren HDP'yi ve tüm bileşenlerini meşrulaştırma çabalarında CHP'nin başını çektiği Millet İttifakı ortakları sadece ve sadece can çekişen terör örgütüne can suyu vermekten başka bir şey yapmıyorlar. İtirazı olan?” dedi.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2021, 09:31 Güncelleme 27 Eylül 2021, 09:43
Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı: Can çekişen PKK’ya cansuyu CHP’den!

İÇİNDEKİLER

İşte Şebnem Bursalı'nın konuyla ilgili yazısından bir bölüm:
Ortada bir savaş mı var ki; 'Kalıcı Barış' çağrıları yapılıyor? Ortada 80'li, 90'lı yılların yasaklı siyaset anlayışı mı var ki Kürt vatandaşlar için özgürlük çağrıları yapılıyor?

Ortada ne gibi bir zulüm var ki 'Kürt Sorunu' deniliyor? Kimse kusura bakmasın...

Lafı hiç eğip bükmeden kitabın ortasından giriyorum meseleye. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt Sorunu'nun çözümü" diye başlattığı tartışmada, çok parçalı olduğu ayan beyan artık ortaya çıkan ve yönetim yerinin Ankara'dan çok 'İmralı' ve 'Kandil' olduğu tescillenen HDP'nin sözcülerinin gel-gitler içinde yaptığı açıklamaların geldiği noktayı hepbirlikte ve esefle dinledik, izledik! Bir siyasi parti düşünün ki, bir siyasal konu ile ilgili kendisini değil terör örgütü mensuplarını ve sözde liderlerini adres gösteriyor!

Muhatap olarak, halkın oylarıyla seçilmiş milletin temsilcilerini değil, teröristleri gösteriyor! Ve, adına Millet İttifakı diyen ortakları da, bu anlayışı uyarmak yerine; 'Biz ille de sizi istiyoruz' demekle yetiniyor!

Geçmişte çok örneğini gördük; TBMM çatısı altında Genel Kurul'da görüşmeleri süren yasa teklif ve tasarılarında HDP sözcüleri ve grubu makûl ve mantıklı bir çizgiye yaklaşmaya kalkıştığında; Kandil ve İmralı'dan gelen ayarlar ve uyarılarla nasıl yüz seksen derece tutum ve tavır değiştirdiler kaç kez hatırlıyoruz...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!