Cübbeli Ahmet'ten imam hatip düşmanlığı: CHP, HDP ve FETÖ ile ağız birliği yaptı! ÖNDER'den açıklama geldi: Suni tartışmanın tarafı olmayacağız

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün katıldığı bir televizyon kanalında imam hatip karşıtı açıklamalarda bulunarak CHP, HDP ve FETÖ ile ortak noktada buluştu. Eleştirinin dozunu kaçıran Ünlü, "Çocuklarınızı imam hatip ve ilahiyata göndereceğinize düz liselere gönderin." diyerek vatandaşların tepkisi çekti. Öte yandan Ünlü'nün imam hatip okullarıyla ilgili açıklamasına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da tepki geldi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, Cübbeli Ahmet'in açıklamalarını düzeltmesini istedi ve Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'ne davet etti. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ise yaptığı açıklamada olumsuz bireysel örneklere dayanarak tüm camianın itham edilmesinin haksızlık olduğunu suni tartışmaya taraf olmayacaklarını belirtti.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2021, 13:36 Güncelleme 23 Eylül 2021, 14:10
Cübbeli Ahmet’ten imam hatip düşmanlığı: CHP, HDP ve FETÖ ile ağız birliği yaptı! ÖNDER’den açıklama geldi: Suni tartışmanın tarafı olmayacağız

İÇİNDEKİLER

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün katıldığı bir televizyon kanalında imam hatip karşıtı açıklamalarda bulundu.


DAHA AZ HASARLI ÇIKARLAR
Ailelerin çocuklarını imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine göndermemesini söyleyen Ünlü, "Daha az hasarla çıkar, ben bunu gördüm denedim" dedi.


İMAM HATİP DÜŞMANLARIYLA AYNI DİL
İmam hatip okullarına düşmanlık eden, kapatmak isteyen ve itibarını zedelemek isteyen çevrelerle aynı dili konuşan Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik kız çocuklarımız geliyor "Hoca sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok…" Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Kuran değişsin' diyen adam şu an da Ankara ilahiyatta hoca" diye konuştu.

Ünlü, bu açıklamaları ile Türkiye'de yıllardır imam hatiplerin kapatılmasını isteyen ve bunun içine çalışan CHP, HDP ve FETÖ ile ortak noktada buluşmuş oldu.

FETÖ ELEBAŞI DA İMAM HATİPLERİN KAPATILMASI İÇİN ÇALIŞTI
Özellikle 28 Şubat döneminde vesayetçilerle birlikte hareket eden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen de imam hatiplerin kapatılması için çalışmıştı.



Eski Başbakan Tansu Çiller'in Basın Danışmanı Mehmet Bican, 2015 yılında verdiği ifadede, "Gülen, İHL'lerin kapanması için Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı ikna etti" demişti.

GÜLEN YILMAZ VE ÇİLLER'İ İKNA ETMEK İÇİN GELDİ
Doğru Yol Partisi (DYP) Eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in Basın Danışmanı Mehmet Bican, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında tanık olarak ifade verdi. Mehmet Bican duruşmada, 28 Şubat sürecinde hedef alınan Refah-Yol Hükümeti döneminde Tansu Çiller'in basın danışmanlığını yaptığını belirterek, "Ben yaşadım. Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'la bizzat Fetullah Gülen geldi ve görüştü. Bu görüşmelerin ana konusu 8 yıllık kesintisiz eğitimin çıkmasının faydalı olacağına ilişkin bunları ikna etmekti" ifadelerini kullanmıştı.



İMAM HATİPLİLER MİLİTAN
Kripto FETÖ'cü Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği kurultayında yaptığı konuşmada imam hatiplilere hakaretler yağdırmıştı. Kazım, CHP'nin sözde Adalet Kurultayı'nda İmam Hatip okullarına saldırarak İmam Hatiplileri "militan" ilan eden bir konuşma yapmıştı.


HDP DE İMAM HATİPLERİ HEDEF ALMIŞTI
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, katıldığı bir televizyon programında imam hatip liselerini hedef almış, ''İhtiyaç fazlasının tamamı kapatılmalıdır'' diyen Bülbül, bu okullarda eğitim gören öğrencileri de militan olmakla suçlamıştı.


CHP'Lİ MÜTERCİMLER'DEN SKANDAL İFADELER
CHP yandaşı Erol Mütercimler ise imam hatip mezunlarını sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlıkla suçlayarak haddini aşan açıklamalara bulunmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise iktidarın imam hatiplerdeki doluluk oranının yüksek çıkması için kontenjan düşürdüğünü iddia etmiş ve yenilerinin açılmaması gerektiğini savunmuştu.


Öte yandan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklamaları sosyal medyada da tepki çekti.



Bir vatandaş Ünlü'nün açıklamalarına tepki göstererek, "Cübbeli Ahmet Hoca tabiki İmam Hatip ve ilahiyatları beğenmez. Çünkü tezgahın önünü kapatıyor bunlar. Keşke kimse sorgulamasa, dinin farklı yorumlarını bilmese hatta dini bilmese de Hoca daha çok tekeline alsa, "yanmaz kefen" işlerini falan daha çok yuttursa! Ama yok öyle" dedi.

Başka bir kullancısı ise Ünlü'nün kendi eğitim kurumlarına öğrenci kazandırmak için bu açıklamaları yaptığı belirterek, "Özetle söylemek istediği imam hatiplere göndermeyin tarikatlarımıza gönderin olsun bitsin. Çünkü mankurtlaştıracak mürid lazım, sorgudan, sualden uzak. FETÖ'nün sebep olduklarından sonra devlet tekeli haricindeki şeylere güvenimiz sıfırdır, mesafemiz sonsuzdur." ifadelerini kullandı.


BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: OKULA BEKLİYORUZ
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, Cübbeli Ahmet'in öğretmen ve öğrencileri zan altında bırakan ifadelerini tashih etmesinin arzulandığını ifade etti.

DAVET EDİYORUZ
Yılmaz,"Okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi zan altında bıraktığı için ifadelerini tashih etmesini arzu ediyoruz. Bir de, kendisini daha geniş bilgi almak için 1951 yılında ilk açılan okullardan kendisine yakın olan Fatih'teki İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesine davet ediyoruz." dedi.

Yılmaz'ın yaptığı açıklama şöyle:

Sayın Ahmet Mahmut Ünlü'nün İmam Hatip Okulları ile ilgili açıklamaları kendisinin bu kurumlar hakkında sahih olmayan nakiller üzerinden zanda bulunmasına sebep olduğunu görmekteyiz.

Bir asırdır "İmam Hatip Mektebi/Okulu/Lisesi" adıyla eğitim sistemimizde yerini alan İmam Hatip Okullarının temel misyonu, eğitim öğretimde bütüncül bir yaklaşımı esas alıp fizik-metafizik, madde-mânâ, dünya-ahiret dengesini ve ilişkisini gözeterek varlığa, hayata, bilime ve sanata tevhîdî bir anlayışla bakan, hayatın her alanında erdemleriyle var olan, tarihî ve kültürel mirasımızı özümsemiş, ailesine, çevresine, ülkesine ve bütün insanlığa faydalı olma idealine sahip, Kur'an ve Sünnet ekseninde bilgi ve hikmetin yolundan giderek medeniyetimizin ihyâ ve inşâ sürecinde sorumluluk alan öncü nesillerin yetiştirilmesi olmuştur.

"DERS KİTAPLARINDA AYRIMCILIK YOK"
İmam hatip okullarında verilen eğitimde ve ders kitaplarında ayrımcılıkları ve mezhebî farklılıkları öne çıkaran bir anlayış değil Kur'an ve sünnet merkezli, temel İslâmî kaynaklara dayalı bütünleştirici ve birleştirici bir yaklaşım ortaya konulmaktadır.

Okullarda verilen din eğitiminde İslam dîni içerisinde ortaya çıkan farklı fıkhî yorumlar ve düşünce oluşumları bir zenginlik olarak kabul edilerek öğrencilerin bu bilgileri doğru bir şekilde öğrenmesi hedeflenmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin Kur'an ve sünnet çerçevesinde doğru inanca sahip olmaları, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazanmaları hedeflenmektedir. Ülke insanının dînî inanış ve anlayışlarını göz ardı etmeksizin bid'at ve hurafelerden arındırılmış, sahih bir din öğretimi, devletin denetim ve himâyesinde gerçekleştirilmektedir.

ÖNDER'DEN TEPKİ
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği; kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" ismiyle bilenen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Çocuklarınızı imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Açıklamada; "İmam Hatip okulları ülkemizin zengin tarihî tecrübesinden süzülerek ortaya çıkan örnek bir eğitim modelidir" denildi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin açıklaması şöyle:
"22 Eylül 2021 gecesi CNN TÜRK televizyonunda Tarafsız Bölge programının konuğu tarafından yanlış ve eksik bilgiden kaynaklı yapıldığına inandığımız açıklamalarla her platformda ortaya çıkması muhtemel olan tekil örnekler üzerinden koskoca bir camianın hedef alınması ve genelleyici bir yaklaşım içinde olunması, İmam Hatip camiası olarak bizleri üzmüş ve rahatsız etmiştir."

İmam Hatip okulları yüzyılı aşan tarihiyle fen ve sosyal bilimlerle İslam İlimlerini öğrencilerine birlikte veren eğitim kurumlarıdır. Kurulduğu günden beri ülkemiz için çalışan okullarımız bundan sonra da hizmet etmeye, katma değer üretmeye, kaliteli ve nitelikli insan yetiştirmeye devam edecektir. İmam Hatip okulları kimi çevrelerin hedef göstermesine ve engelleme çabalarına rağmen milletimizin büyük bir özveri ile sahip çıktığı eğitim kurumları olmuştur.

İmam Hatip okulları ülkemizin zengin tarihî tecrübesinden süzülerek ortaya çıkan örnek bir eğitim modelidir. Olumsuz bireysel örneklerden yola çıkarak İmam Hatip modelini tümüyle itham etmek, hakikate dayanmayan zanlarla bu modele dair olumsuz algı oluşturmaya çalışmak milletimizin emeğine ve bu okullara emek veren binlerce insana ve yüzbinlerce öğrencimize yapılmış bir haksızlıktır. Ülkemizin içeride ve dışarıda pek çok sorunla mücadele ettiği bir süreçte İmam Hatip okullarını gündem malzemesi yapmaktan sakınmak, toplumsal birlik ve kardeşliğimize zarar verici yaklaşımlardan uzak durmak başta ilim adamları ve kanaat önderleri olmak üzere herkesin ortak sorumluluğudur.

Bizler ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hiçbir suni tartışmanın tarafı olmayacağımızı, gençlerimizin eğitimine her zaman destek olacağımızı, ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimizi, çalışmalarımız sırasında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin her zaman önceliğimiz olacağını kamuoyuna saygıyla beyan ederiz."

CEYLAN: "HAKKANİYETTEN VE DOĞRULUKTAN UZAK AÇIKLAMALAR"
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan da, Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklamasına tepki gösterdi. Ceylan, "Ahmet Mahmut Ünlü'nün İmam Hatiplerle ilgili genelleyici ve itham edici açıklaması bizi ziyadesiyle üzmüş ve rahatsız etmiştir" dedi.

Abdullah Ceylan şunları söyledi: "Hakkaniyetten ve doğruluktan uzak olan bu açıklamalar bir hocaya yakışmamıştır. Milli ve manevi değerlerine bağlı olan ve mutedil bir anlayışı temsil eden imam hatip okullarını, öğretmen ve öğrencilerini zan altında bırakan ifadelerin düzeltilmesini, bu konuda açıklama yapmalarını kendilerinden istirham ediyoruz. Aynı kanaatte olduklarını teyit ederlerse, bizler de kamuoyuna bu konuyu izah eden açıklama yapacağımızı hatırlatmak isteriz."

"İmam hatiplerin haksız ithamlara hiç kimse tarafından hele de bir ilim adamı tarafından maruz bırakılmasına asla gönlümüz razı olmaz. Biz ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak kendisini adalet ve hakkaniyete, insafa davet ediyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN