Ekşi Sözlük iç savaş çağrısı yaptı! "Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor"

Muhalefetin propagandasını yapan Ekşi Sözlük, "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlığını gündem yaptı. Skandal darbe çağrısı büyük tepki topladı. Site 30 Ağustos 2020'de "turkish state of israel" başlığını açarak Türkiye’yi İsrail'in eyaleti olarak okuyucularına sunmuştu. Tepkiler yükselirken skandal başlığa İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. Mezkur sitede Koç ailesi ve muhalefet liderlerini hakaret içermeden eleştiren başlıklar engellenirken Başkan Erdoğan, AK Partililer ve iktidar paydaşı siyasilere küfretmeye bile izin veriliyor. Toplumun sinir uçlarıyla oynayan Ekşi Sözlük nedir, çalışma sitematiği nasıldır? Haberin detayları...

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2021, 16:07 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 10:18
Ekşi Sözlük iç savaş çağrısı yaptı! Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor

İÇİNDEKİLER

Provokatif yayınları, nefret içerikli yorumlarıyla gündeme gelen muhalif yayın organı Ekşi Sözlük'te iç savaş çağrısı yapıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için planlı başlıklar açan site, bu adımıyla çizmeyi aştı.



DÜĞMEYE EKŞİ ÜZERİNDEN BASILDI! AMAN DİKKAT...

Site, "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlığıyla resmen gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

Binlerce vatandaş söz konusu isyan çağrısına tepki gösterirken "Ekşi Sözlük kapatılsın" isteğinde bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Ekşi Sözlük" isimli sosyal paylaşım sitesinde "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı içerik hakkında, başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varılarak şüpheli şahıslar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

EKŞİ SÖZLÜK'Ü KİM KORUYOR?

Bir başka kullanıcı da "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu, 5237 sayılı TCK'nın 216. maddesinde gayet açık. Peki Ekşi Sözlük dokunulmaz mı ki, bu çağrılara çanak tutuyor, gündem yapıyor; ancak hakkında soruşturma açılmıyor?" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ SİYONİST İSRAİL'İN EYALETİ YAPMIŞLARDI!

30 Ağustos 2020'de, "turkish state of israel" başlığını açan Ekşi Sözlük, Türkiye'yi İsrail'in eyaleti olarak göstermişti. Alçakça kurgulanmış haritada Türkiye toprakları üzerinde İsrail bayrağı gösterilmiş, çok sayıda yazar tarafından destekleyici yorum yazılmıştı.

Z KUŞAĞINI BÖYLE KANDIRIYOR

Sedat Kapanoğlu'nun sözde "kutsal bilgi kaynağı" sloganıyla kurduğu site yorum, erotik ve popülist söylemlere açık olması nedeniyle Z kuşağı diye tabir edilen 14-25 yaş aralığının rağbet gösterdiği ve Türkiye'de en çok okunan sitelerden biri konumunda.

SEDAT KAPANOĞLU ABD'YE KAÇTI / ZİYARETİNE GİDEN KILIÇDAROĞLU, GAZ MASKESİ HEDİYE ETTİ

Geçmişte de Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'e (S.A.S) hakaret eden hakkında ağıza alınmayacak ifadelerin yer aldığı Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu Gezi olayları sonrası ABD'ye kaçıp bu ülkenin vatandaşlığını aldı.

O dönem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kapanoğlu ve ekibini ziyaret etmiş ve onlara gaz maskesi ve teşekkür sertifikası hediye etmişti.

BAŞAK PURUT'A DEVİR

Kapanoğlu 2015'te siteyi Başak Purut'a devretti. Purut sitenin siyasi dilini değiştirmedi. Aynı zamanda avukat olan Purut, 2003 yılından beri Purut Avukatlık Bürosu'nun sahibi ve yöneticisidir.

MUHALEFET, KOÇ AİLESİ VE BAĞLANTILARI HAKARET EDİLMESE DAHİ ELEŞTİRİLEMİYOR

Sitenin ana sayfasının sol kısmında yazarların açtıkları konu başlıklarının olduğu liste bulunuyor. Burası en çok tıklanan ve okunan başlıkların listelendiği bölüm. Yalnız buraya yazarlar tarafından yazılan her başlık giremiyor. Muhalefeti veya Koç ailesini / onunla bağlantılı sermaye sahiplerini ve kurumları eleştirdiğiniz başlıklar burada engelleniyor. Siteye girip deneyebilirsiniz.

ÇOK FAZLA OKUYUCUSU VAR / İDEOLOJİ DAYATMASI HAKİM

400 bini aşkın üyesi olan Ekşi Sözlük'e günlük giren okuyucu sayısı 1 milyonu geçiyor. Bunlarında ezici çoğunluğu 25 altı yani Z kuşağı. Büyük oy potansiyeline sahip gençler gündemi haber sitelerinden ziyade genelde sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten takip ediyor. Bu da planlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendiren sitenin provokasyon gücünü artırıyor. Sözlük, okuyucu havuzuna mesnetsiz bilgilerin yanı sıra kendi ideolojisini sunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN