Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yağmur duasına saldıranlarla şarlatanı perde olarak kullananlar aynı azgın azınlık değil miydi?

Orman yangınlarına karşı Antalya'nın Manavgat ilçesine giderek yağmur duası okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, azgın azınlık tarafından hedef alınmıştı. Antalya'ya yağan yağmur sonrası yine hiçbir şey olmamış gibi davranarak kulağının üzerine yatan muhalifler dikkat çekti. 9 gün önce yağmur duası eden Erbaş'ın her türlü nefret söylemi ve hakarete maruz kalması akıllara Yeşilçam üzerinden toplumu İslam'dan uzaklaştırmak için işlenen ince işçiliği hatırlattı. Üç Kağıtçı filminde dini istismar eden şarlatan başrolde resmedilirken toplumun bilinçaltına yağmur duası temelsiz bir "dogma" olarak kötülenmişti. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2021, 13:32 Güncelleme 08 Ağustos 2021, 15:01
Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yağmur duasına saldıranlarla şarlatanı perde olarak kullananlar aynı azgın azınlık değil miydi?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ciğerleri, 12 gündür şüpheli bir şekilde yanıyor. 200'ü aşkın orman yangınıyla mücadele eden devlet, 15 uçak 62 helikopter binlerce personel ve arazöz ile 24 saat esasıyla çalışıyor. Yangınların neredeyse tamamı kontrol altına alınırken çok az miktarda bölgede yangın rüzgarın ve sıcak havanın etkisiyle devam etmekte...

PROF. ERBAŞ, 30 TEMMUZ'DA MANAVGAT'A GİTTİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 30 Temmuz'da Manavgat Külliye Camisi'nde Cuma namazını kılması sonrası hutbede insanlığın tabiata karşı hoyratça ve düşmanca davranmanın bedelini ödediğini belirterek, "Unutmayalım ki sorumluluk bilincinden uzak, çevreye karşı duyarsız bir yaklaşım tüm yeryüzünü fesada sürükleyecek ve hayatı yaşanmaz hale getirecektir." ifadeleriyle uyarılarda bulundu.

ERBAŞ: TABİATI TAHRİP EDENLERE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ

Erbaş, öncelikle herkesin felaketlere sebep olabilecek her türlü tutum ve davranıştan uzak durması gerektiğini belirtti.

Allah'ın uyarılarının asla unutulmamasını isteyen Erbaş şu ifadeleri kullandı:

"Tabiatı tahrip edenlere, ırmaklarımıza, denizlerimize, ormanlarımıza kastedenlere karşı da uyanık olmalıyız. Açıkça ifade etmek isterim ki ormanlarımızı yakanlar dünyanın en zalim ve hain kişileridir. Çünkü bu melun davranışla sadece insanların değil milyonlarca canlının rızkı ve hayat alanı yok edilmektedir. Yine milyonlarca canlı tarifi imkansız bir ızdırapla yanarak can vermektedir. Dolayısıyla Allah'ın laneti onların üzerinedir. Ahirette onlar çok çetin bir azaba uğrayacaklardır. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Nerede olursan ol Allah'a karşı sorumluluğunun bilincinde ol.' buyurmaktadır. Gün sorumluluklarımızı kuşanma günüdür. Gün kardeşliğimizi gösterme günüdür, yardımlaşma ve dayanışma günüdür."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ YAĞMUR DUASIYLA DALGA GEÇTİLER!

Hutbenin ardından yağmur duası okuyan Erbaş; muhalefet, fondaş medya ve troller tarafından İslam'ı reddeden bir üslupla hedef alınmıştı.

Onedio haber sitesi, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Manavgat'taki Yağmur Duasının Ardından Nem Oranın Düşmesi Gündemde!" başlığıyla yağmur duasını ve Erbaş'ı ti'ye aldı.

İslam'a, Peygamber Efendimize, muhafazakarlara ve Başkan Erdoğan'a nefret söylemleri üreterek hedef saptıran muhalif sosyal medya platformu Ekşi Sözlük, "Ali Erbaş'ın yağmur duasının tutmaması" başlığını açtı. Erbaş, Ekşi Sözlük yazarları tarafından yüzlerce hakaret içerikli yorum ve gerçek dışı söyleme maruz kaldı.

Twitter'da devamlı İslam'a hakaret eden muhalif bir trol hesabın, "Ali Erbaş yağmur duası için Antalya'ya gidiyor." paylaşımına gelen bir yorumda, "Bilim yağmur yağmayacak diyor Erbaş hoca bakalım kim haklı çıkacak" sözlerini sarf ederek dalga geçti.

İlker Karlı isimli bir muhalif trol, "Yağmur duası için Diyanet İşleri Başkanı Antalya'ya gelmiş. Tanrı ile diyalogda protokole dikkat ediyorlar..." paylaşımını yapacak kadar çukurlaştı.

Sosyal medyada bunun gibi yüzlerce birbirine benzer İslamofobik nefret söylemi yazıldı ve çizildi. Haberi uzatmamak adına birkaç örnekle sınırlandırdık. Twitter'ın arama kısmından "yağmur duası Erbaş" yazarak hakaretlere ulaşabilirsiniz.

YAĞMUR YAĞDI

Dün Antalya'da başlayan yağmur, vatandaşları sevince boğdu. Orman yangınlarıyla mücadele edilen bölgede sağanak etkili olması bölgede bulunan herkesi mutlu etti.

YEŞİLÇAM'DA KÖŞE TAŞLARI DÖŞENDİ: "KAFİR, YEZİT, ZINDIK, MENDEBUR" VE İSLAM'I İNKARDA İNCE İŞÇİLİK

Türkiye'de bunun tohumları vesayetin en güçlü olduğu dönemlerde Yeşilçam'da ekildi. Üç kağıtçı filminde de yağmur yağmayan bir köyde yağmur duası adı altında para toplayan bir çirkin suratlı şarlatan konu edilmişti. Ünlü komedyen Kemal Sunal da yağmur yağmayacağını açıklayınca ona, "kafir, Yezit, zındık, mendebur" gibi hakaretler savuran şarlatan köylüyü yanına çekmişti.

Filmin devamını hepimiz biliyoruz ancak orada dikkat edilmesi gereken yağmur duasıydı. Şarlatanı perde olarak kullanan senaryo ekibi asıl hedefine duayı koymuştu. Şimdiki kuşağın azınlık kısmının hoyratça nefret söylemi üretmesinin tohumları, statüko döneminde medya üzerinden üretilen propaganda sayesinde ekildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN