9 Ağustos Pazartesi Kabine var mı? Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Yeni yasaklar gelecek mi?

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Sorusu vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. Vaka sayılarının artması nedeniyle yasakların yeniden gelip gelmeyeceği konusu gündemde yer alıyor. Yeni tedbirlerinde masada olması nedeniyle gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Aşı olmayana kısıtlama gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte konuya ilişkin detaylar!

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2021, 09:07 Güncelleme 09 Ağustos 2021, 09:08
9 Ağustos Pazartesi Kabine var mı? Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Yeni yasaklar gelecek mi?

İÇİNDEKİLER

Kabine ne zaman? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılan konular arasında yer alıyor. Ülkemizde meydana gelen yangınlar ve sel felaketleri nedeniyle 2 Ağustos'ta yapılması planlanan Kabine Toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. Son dönemde vaka sayılarının artması ve yeni tedbirlerin masada olması nedeniyle gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Öte yandan aşı zorunluluğu hakkında canlı yayında açıklama yapan Başkan Erdoğan "Gönüllülük esasına dayalı olarak bu süreci işletmek en isabetli olanıdır." demişti. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Aşı olmayana kısıtlama gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte konuya ilişkin detaylar!

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Ülkemizde meydana gelen yangınlardan dolayı 2 Ağustos'ta yapılması planlanan Kabine Toplantısı ileri bir tarihe ertelenmişti. Yeni haftada Kabine Toplantısı'nın ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğiğ takdirde takvim.com.tr'de yer alacaktır.

AŞI OLMAYANA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı olmak istemeyenlere karşı bir kısıtlama getirilip getirilmeyeceği sorusu üzerine, "Zorlamadan yana değilim. Burada Bilim Kurulu herhâlde bunlarla ilgili onlar da bir çalışma yapacaktır. Gönüllülük esasına dayalı olarak bu süreci işletmek en isabetli olanıdır. Gönüllülük esasına göre bunu yaparsak inanıyorum ki neticesi de hayır olacaktır" dedi.

KABİNE TOPLANTISINDA YASAK KARARI ALINACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı hakkında şu ifadelerde bulunmuştu;

İnşallah yapacağımız ilk Kabine Toplantısı'nda durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdİ.

Aleyhe döndü, bunu tekrar lehe döndürmemiz lazım. Normal hayata nasıl döneriz bunun gayreti içindeyiz. Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içinde olacağız.