Davutoğlu, Gül ve Babacan'a AK Parti'yi bölme görevi mi verildi? Temel Karamollaoğlu'ndan bomba itiraf

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV'de katıldığı programda itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve geçmişte Cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül'e atıfta bulunan Karamollaoğlu, 'Bu arkadaşların AK Parti tabanında yüzde 20-30 çözülmeye neden olacağını düşünmüştüm. Öyle olmadı' ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu'nun bu sözleri "Davutoğlu, Gül ve Babacan'a AK Parti'yi bölme görevi mi verildi?" ve "AK Parti'yi bölme planını kimler devreye aldı?" sorularını akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2021, 15:14 Güncelleme 18 Haziran 2021, 15:34
Davutoğlu, Gül ve Babacan’a AK Parti’yi bölme görevi mi verildi? Temel Karamollaoğlu’ndan bomba itiraf

İÇİNDEKİLER

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Babacan'ın kurdukları partilere ilişkin itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, bu partilere ilişkin beklentinin AK Parti tabanını bölmeleri olduğunu söyledi.



"DENEDİLER, BÖLEMEDİLER"

Karamollaoğlu "Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın AK Parti'yi yüzde 20-30 bölebileceğini düşünmüştüm, öyle olmadı" dedi.





YENİ PARTİLERİNA AMACI AK PARTİ'Yİ BÖLMEK Mİ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a atıfta bulunan Karamollaoğlu, "Davutoğlu ve Babacan gibi uzun yıllar etkisi olduğu bilinen kişileri ve geçmişte Cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül'ü bütün olarak ele aldığınız zaman bu isimlerin AK Parti'den ayrıldıktan sonra parti tabanında en az yüzde 20-30 çözülme sağlayacağını düşünürdüm, bu olmadı" şeklinde konuştu.


BABACAN İTİRAF ETMİŞTİ
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın CHP yandaşı Halk TV'deki ihanet itirafı gündeme bomba gibi düşmüştü. Babacan, 2018 yılında AK Parti üyesi olduğu dönemde Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olması için çalıştığını itiraf etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN