2021 LGS sınavı sona erdi! Sayısal-sözel sınav soruları zor muydu? LGS soru ve cevapları nereden görüntülenir?

LGS 2021 sınavı 8'inci sınıf öğretim programı kapsamında 6 Haziran'da yapıldı. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanıyor, çoktan seçmeli 90 soru soruldu ve aynı gün gerçekleştirildi. LGS kapsamındaki merkezi sınava katılan öğrencilerin çoğunluğu, ağırlıklı olarak sözel sorularının kolay olduğunu sayısalda zorladığını söyledi. Peki, Sınav soruları zor muydu? LGS soru ve cevapları nasıl, nereden görüntülenir? İşte tüm detaylar!

Giriş Tarihi 06 Haziran 2021, 13:06 Güncelleme 06 Haziran 2021, 13:06
2021 LGS sınavı sona erdi! Sayısal-sözel sınav soruları zor muydu? LGS soru ve cevapları nereden görüntülenir?

İÇİNDEKİLER

LGS sınav yorumları 2021 yılında da yoğun ilgi görüyor. LGS sözel sayısal sınav yorumları araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen merkezi sınav 6 Haziran'da iki oturum şeklinde yapıldı. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu ve aynı gün gerçekleştirildi. LGS kapsamındaki merkezi sınavakatılan öğrencilerin çoğunluğu, ağırlıklı olarak sayısal sorularının kendilerini zorladığını, sözel sorularının ise kolay olduğunu söyledi.

2021 LGS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Henüz açıklanmadı, sınav sonuçları açıklandığında haberimizde yer alacak.

LGS SORU VE CEVAPLARI NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak olan LGS cevap anahtarına öğrenciler http://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayacaklar. Önceki yıllarda LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden de görüntülenmişti.

SINAV SORULARI ZOR MUYDU?

Sosyal medyadan LGS 2021 sınavı için yapılan yorumlar şu şekilde;

LGS SINAVI İKİ OTURUMDA GERÇEKLEŞTİ

İki oturumda düzenlenecek sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da başladı. Birinci oturum 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak ve 12.50'de sona erdi. Sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Merkezi sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirildi. Her öğrenci sınava kendi okulunda girdi.Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. Öğrencilerin, iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alındı. Matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verildi.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı sonuçları 30 Haziran 2021 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Açıklanan kılavuzun ekinde merkezî sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da yer aldı. Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.