Son dakika: Hadsiz 104 amiralin skandal bildirisine muhalefetten tek ses yok!

Aralarında Türker Ertürk, Deniz Cora'nın da bulunduğu hadsiz 103 emekli amiral iktidarı hedef alan bir bildiri yayımladı. 104 amiralden gelen bu bildiri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Skandal bildiriye AK Parti, MHP ve BBP sert tepki gösterirken muhalefet yine 3 maymunu oynuyor. CHP’den henüz bir kınama mesajı gelmedi. İYİ Parti’de ise Aytun Çıray “Altına imzamı atarım” ifadesini kullanarak skandal bildiriye destek verdi. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 04 Nisan 2021, 11:39 Güncelleme 04 Nisan 2021, 14:22
Son dakika: Hadsiz 104 amiralin skandal bildirisine muhalefetten tek ses yok!

İÇİNDEKİLER

Deniz Kuvvetleri'nden emekli 103 eski amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve görevdeki bir amiralin cübbe ve takkeli fotoğrafını konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildiri yayınladı.

Gece yarısı yayınlanan bildiride emekli askerler, Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasından endişe duyduklarını ifade ettikten sonra geçmişte yayınlanan muhtıralara benzer bir üslupla siyasetçilere ayar vermeye kalkıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"4 Nisan 2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve '104 amiralden Montrö bildirisi' başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatılmıştır."

ŞEHİT YAKINLARINDAN HADSİZLERE SERT TEPKİ
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, 104 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi.

Başkanlar Sözen ve Gündüz, emekli amiral Ergun Mengi'nin başını çektiği 104 emekli amirali, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını, hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik hadsiz ifadeler içeren küstahça bildirilerinden dolayı kınadıklarını söyledi.

Sözen ve Gündüz, ortak açıklamalarında, "Bu küstahça bildiri sıradan bir bildiri değil, bir e-muhtıradır, açık bir darbe çağrısıdır. Bu küstahça bildiriyi yayımlayanlara karşı derhal cumhuriyet savcılarımız darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle dava açmalılar.

Ayrıca bu küstahça ve alçakça bildiriye imza atanların rütbeleri sökülmeli, maaşları kesilmeli ve ordu evlerine girişleri engellenmelidir. Bu cunta heveslilerinin bu çağrısı halkın yüzde 52 oyunu alarak seçilen Cumhurbaşkanımıza kustukları kinin ve öfkenin bir ifadesidir. Dolayısıyla milletin iradesine yapılmış bir saldırı ve saygısızlıktır.

Bu darbe heveslileri kendi başlarına bu bildiriyi yayımlamamış, talimatı FETÖ'den ve FETÖ'nün arkasındaki ağababalarından almışlardır. Bu küstahça söylemleri ile FETÖ'nün değirmenine, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşımışlardır. Evinde hanımlarına söz geçiremeyen bu sözde Amirallerin görevde bulundukları süre içerisinde de ülkemize, milletimize ve devletimize hiç bir faydaları olmamış, yan yatıp maaşlarını almışlardır.

Dolayısıyla Bunların Türkiye sevdası gibi bir sevdaları da yoktur. Bunların ömrü milletimizin dini değerleri ile savaşmakla geçmiştir. Bunlar görev sürelerince namaz kılanlara, örfünü adetini yaşayanlara öcü gözüyle bakmış, irtica yaftası yapıştırmaktan geri durmamışlardır. Bu sözde amirallerde zerre kadar onur, şeref ve haysiyet varsa derhal beğenmedikleri ve dini değerlerine düşman oldukları güzel ülkemizi terk edip, gidip talimat aldıkları ağababalarının, FETÖ elebaşının dizinin dibinde otururlar" dedi.



"İÇERDE VE DIŞARIDA TERÖRİSTLERE ÇOK AĞIR DARBELER VURULMAKTADIR"
Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde her alanda Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruduğunu ve kolladığını kaydeden Sözen ve Gündüz, "Terörle ve teröristle en üst seviyede mücadele etmekte, içerde ve dışarda teröristlere çok ağır darbeler vurulmaktadır. Yerli ve milli savunma araçlarına yapılan yatırımlarla denizlerimizin tamamen hakimi olmakla beraber, hak ve menfaatlerimiz en üst seviyede korunmaktadır.

Ülkemizin ve ordumuzun Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başarıdan başarıya koşması, terörün kökünü kurutması, denizlerimizde tamamen kontrolü ele alması bu cuntacı zihniyeti kudurtmuş ve rahatsız etmiştir. Bu alçakça ve küstahça bildiri, bu rahatsızlığın dışa yansımasıdır. Bu cuntacı zihniyet her sıkıştığı yerde Atatürk ve Atatürkçülüğün arkasına sığınmakta, ülke yöneticilerimizi Atatürk düşmanıymış gibi gösterme gafletinde bulunmaktadırlar.

Bunlar ülke düşmanı ve Atatürk düşmanıdırlar. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk asla ülkesine ihanet etmemiş, ülke düşmanlarının değirmenine su taşımamıştır. Bunlar bu tavırlarıyla gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisindedirler.

Hadlerini ve maksatlarını aşan ifadeler kullanarak bu küstahça bildiriyi yayınlayan bu cuntacı sözde Amiralleri lanetliyor, dün olduğu gibi, bugün de yarın da her zaman ve her yerde Cumhurbaşkanımızın ve Türk halkının bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz" diye konuştu.

KATILAN EMEKLİ AMİRALLER
1. E. Amiral Ergun MENGİ
2. E. Amiral Alaettin SEVİM
3. E. Amiral Nazif ÖZDAĞDEVİREN
4. E. Amiral Işık BİREN
5. E. Amiral Ahmet ŞENOL
6. E. Amiral Hasan HOŞGİT
7. E. Amiral Vedat ERSİN
8. E. Amiral Metin AÇIMUZ
9. E. Amiral Atilla KEZEK
10.E. Amiral Nurhan KAHYAOĞLU
11.E.Amiral Önder ÇELEBİ
12.E.Amiral Metin POYRAZLAR
13.E.Amiral Mücahit ŞİŞLİOĞLU
14.E.Amiral Engin BAYKAL
15.E.Amiral Hüseyin ÇİFTÇİ
16.E.Amiral Atilla KIYAT
17.E.Amiral Vehbi ALPMAN
18.E.Amiral Celal PARLAKOĞLU
19.E.Amiral Mustafa Ekmel ÖZDENGİL
20.E.Amiral Serdar DÜLGER
21.E.Amiral Abdullah METE
22.E.Amiral Ertan DEMİRTAŞ
23.E Amiral Orhun ÖZDEMİR
24.E.Amiral Ersin GÜLER
25.E.Amiral Nadir KINAY
26.E.Amiral Hüseyin HOŞGİT
27.E Amiral İlker GÜVEN
28.E.Amiral Baha EREN
29.E.Amiral Abdullah GAVREMOĞLU
30.E.Amiral Şükrü BOZOĞLU
31.E.Amiral Hakan ERCAN
32.E.Amiral Mesut ÖZEL
33.E.Amiral Taner EZGÜ
34.E.Amiral İbrahim AKIN
35.E.Amiral Ömer AKDAĞLI
36.E.Amiral Mehmet OTUZBİROĞLU
37.E.Amiral Taner BALKIŞ
38.E.Amiral İzzet ARTUNÇ
39.E.Amiral Hakan ERAYDIN
40.E.Amiral Mehmet Ali ÇINAR
41.E.Amiral Deniz DAĞLILAR
42.E.Amiral Yalçın ERTUNA
43.E.Amiral Türker ERTÜRK
44.E.Amiral Aydın CANEL
45.E.Amiral Sami ÖRGÜÇ
46.E.Amiral Yalçın KAVUKÇUOĞLU
47.E.Amiral Nazım ÇUBUKÇU
48.E.Amiral Ahmet AKSOY
49.E.Amiral Can ERENOĞLU
50.E.Amiral Doğan HACİPOĞLU
51.E.Amiral Abdullah AKGÜL
52.E.Amiral Aziz ÖZTÜRK
53.E.Amiral A. Serdar AKINSEL
53.E.Amiral İlker GÜVEN
54.E.Amiral Mustafa İPTEŞ
55.E.Amiral Caner BENER
56.E.Amiral Nejat BERKSUN
57.E.Amiral Kadir SAĞDIÇ
58.E.Amiral Tayfun TANSAN
59.E.Amiral İskender YILDIRIM
60.E.Amiral Ali Yüksel ÖNEL
61.E.Amiral Uğur YİĞİT
62.E.Amiral Mustafa ÖZBEY
63.E.Amiral Cem GÜRDENİZ
64.E.Amiral Bülent BOSTANOĞLU
65.E.Amiral Murat BİLGEL
66.E.Amiral Cengiz ALPÖZÜ
67.E.Amiral Serdar Okan KIRÇİÇEK
68.E.Amiral Tufan MİMİR
69.E.Amiral Turgut TUFAN
70.E.Amiral Turhan ÖZER
71.E.Amiral Alper TEZEREN
72.E.Amiral Mustafa ÜLTANUR
73.E.Amiral Ruhsar SÜMER
74.E.Amiral Cemal ÜREN
75.E.Amiral Gündüz Alp DEMİRUS
76.E.Amiral Deniz CORA
77.E.Amiral Gürkan İNAN
78.E.Amiral Atilla TONGUÇ
79.E.Amiral Mustafa KARASABUN
80.E.Amiral Erol YÜKSEL
81.E.Amiral Özbek GÜRGÜN
82.E.Amiral Bülent OLCAY
83.E.Amiral Nejat GÜLDİKEN
84.E.Amiral Turgay ERDAĞ
85.E.Amiral İsmail TAYLAN
86.E.Amiral Aydın GÜRÜL
87.E.Amiral Raif NALDEMİR
88.E.Amiral Numan ALANSAL
89.E.Amiral Tanzar DİNÇER
90.E.Amiral Erol ADAYENER
91.E.Amiral Haluk Sayın
92.E.Amiral Ferhat FERHANOĞLU
93.E.Amiral Mehmet Ali ÖZGÜVEN
94.E.Amiral Ali Sadi ÜNSAL
95.E.Amiral Doğan DENİZMEN
96.E.Amiral Taner AKKAYA
97.E.Amiral Necati KURT
98.E.Amiral Tayfun URAZ
99.E.Amiral Engin HEPER
100.E. Amiral Hayati Bilgiç
101.E. Amiral Hasan Nihat DOĞAN
102.E. Amiral Ömer Bayram ÇETİN
103.E.Amiral Mithat Kemal ALGÜL

HADSİZ BİLDİRİYE MUHALEFETTEN TEPKİ YOK!
Hadsiz bildiriye AK Parti, MHP ve BBP'den tepki gelirken, muhalefetten ise henüz bir tepki mesajı gelmedi. Siyasi iradeyi tehdit eden ve darbe imalarında bulunan emekli amirallere muhalefet partilerinin hala sessiz kalması dikkat çekti...

SKANDAL DESTEK!
Skandal bildiriyi paylaşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ''Bir tbp. teğmen olarak altına imzamı atıyorum. 104 amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi.'' diyerek darbe heveslilerine destek verdi. Çıray'ın paylaşımı büyük tepki çekti.