Son dakika: HDP Esenyurt İlçe Başkanları gözaltına alındı

Gelen son dakika haberine göre, HDP Esenyurt İlçe Başkanları Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç 'terör örgütü üyeliği'nden gözaltına alındı. Terör örgütü PKK ile Millet İttifakı'nı tepkisi merak ediliyor...

Giriş Tarihi 26 Ocak 2021, 00:34 Güncelleme 26 Ocak 2021, 09:32
Son dakika: HDP Esenyurt İlçe Başkanları gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... HDP Esenyurt İlçe Başkanları gözaltına alındı. Terör örgütü PKK ile Millet İttifakı'nı tepkisi merak ediliyor...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

DİJİTAL VERİLER İNCELENİYOR
İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından HDP'nin Esenyurt İlçe Binası'nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda çok sayıda örgütsel afiş, flama, örgütsel içerikli doküman ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterleri ile fotoğrafları ele geçirilmişti. İstanbul Polisi soruşturmayı derinleştirdi. Devam eden çalışmalarda Esenyurt HDP İlçe Binası'nın içerisinde elde edilen dijital veriler incelemeye alındı.

GÖZALTINA ALINDILAR
Esenyurt HDP İlçe Eş Başkanları'nın yakalanmasına yönelik sabah saatlerinde İstanbul'da operasyon düzenlendi. Haklarında "Terör Örgütü'ne Üye Olmak" gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddia edilen Dilan K. ve Ercan S. yakalanarak gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILMIŞLARDI

Yapılan inceleme sonrasında HDP Esenyurt ilçe eş başkanları Dilan Kılıç İle Ercan Sağlam terör örgütü propagandası yapmaktan gözaltına alındı. İfadeleri alınan Dilan K. Ve Ercan S. Serbest bırakıldı.