CHP'de bir taciz skandalı da Sultangazi'de patlak verdi! Genç kadın yaşadıklarını anlattı...

Taciz ve tecavüz skandalları ayyuka çıkan CHP'de bir skandal daha patladı. Tacizin adresi bu kez Sultangazi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz "Sana yardım edeceğim" deyip çağırdığı kadını ofisinde tecavüze kalkıştı. Mağdur kadın yaşadıklarını bir bir anlattı.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2020, 21:21 Güncelleme 04 Aralık 2020, 22:51
CHP’de bir taciz skandalı da Sultangazi’de patlak verdi! Genç kadın yaşadıklarını anlattı...

İÇİNDEKİLER

Taciz ve tecavüz skandalları ayyuka çıkan CHP'de bir skandal daha patladı. Ümraniye, Avcılar, Maltepe, Esenler'in ardından Tacizin adresi bu kez Sultangazi oldu.


Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz kendisinden yardım isteyen genç bir kadının eşinden ayrı yaşadığını ve bir başkasından hamile kaldığını öğrenince tacize başladı.

Cezaevinde olan eşi tarafından tehdit edilen genç kadın CHP Kadın Kolları trafından CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı'na davet edildi.

CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz ile tanıştırıldığını ifade eden Genç kadın, "Odasına girdik 'Senin için elimden geleni yapacağım' dedi. Numaramı kendisine verdim, o da bana telefon numarasını verdi. Benim başımdan bir sıkıntı geçti. Ben onu anlatınca bu sefer onu koz mu bildi kendine bilemiyorum. Bunu kullanmaya başladı. Kötü gözle bakmaya başladı" ifadelerini kullandı.

YARDIM ETMEYE ÇAĞIRDI TACİZ ETTİ
Genç kadın birisiyle ilişkiye girdiğini ve hamile kaldığını bunu CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz'ın öğrendiğini ve kendisine kürtaj olması için ilçe başkanının yardımcı olduğunu, kürtaj olduktan sonra yanına gittiğini anlattı: "Gazi Hastanesi'nde onun yardımıyla kürtaj oldum. Kısa bir süre sonra iş için beni Gazideki emlakçı ofisine çağırdı. O gün ilk yaklaşımında orada bulundu. Zorla beni öpmeye kalktı ve öptü de. Zorla öptü. Ben biraz sert davranınca, rengi değişti. Bence o gün beni oraya planlı çağırmıştı. Sahip olmak için çağırmıştı. Ben ona baba diye hitap ediyordum. Geceleri son dönemde bana 'aşkım' diye yazmaya başlamıştı."

DARBEDİP TEHDİTTE BULUNDU
Genç kadının yaşananları anlatmasından korkan Poyraz bir süre sonra genç kadını tehdit etmeye başladı. Hatta bir parti toplantısında rastladığında konuşur korkusuyla kendisini darp ettiğini iddia eden genç kadın, "Beni parti toplantısında itti ve çenemi sıktı" iddiasında bulundu.

PARAYLA SUSMAMI SAĞLAMAYA ÇALIŞTI
Poyraz'ın oğlu tarafından da darbedildiğimi iddia eden genç kadın CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz'ın susması için bir aracıyla Küçükköy'de kendisine 2 bin 500 lira para getirdiğini ayrıca eşiyle birlikte bir kafede kendisiyle buluşup konuşmak istediğini beyan ettiğini ileri sürdü.

Mağdur kadın, "Kafeye gittiğimde Gazi'den 10-15 kişilik adamlarını yollayıp üstüme saldı. Telefon açtım, şu an gitmezseniz 155'i arayacağım deyince kaçtılar" diyerek böylece kurtulduğunu ifade etti.

CHP'DEKİ TACİZ TECAVÜZ VAKALARI
CHP İstanbul teşkilatlarındaki bazı kadınların, CHP'li yöneticiler tarafından tacize ve tecavüze uğradığı ortaya çıkmıştı. İlk vaka CHP Maltepe ilçe teşkilatında yaşandı. Sonrasında Avcılar İlçe Teşkilatı, Ümraniye Gençlik Kolları ve Esenler İlçe Teşkilatı'nda yaşanan taciz iddiaları gündeme bomba gibi düştü.