Yasakta paket servis açık mı? 4-5-6 Aralık Yemeksepeti, Getir, Banabi çalışıyor mu?

Yemeksepeti Getir Banabi çalışıyor mu? Yasakta paket servis açık mı? Yasakta paket servislerin çalışıp çalışmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 56 saat sürecek hafta sonu karantinası başladı. Türkiye genelinde vatandaşlar hafta sonu boyunca evlerde olacak. Ancak yemek siparişi vermek isteyenler de paket servis açık mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Yemeksepeti Getir Banabi çalışıyor mu?

Giriş Tarihi 04 Aralık 2020, 21:05 Güncelleme 04 Aralık 2020, 21:05
Yasakta paket servis açık mı? 4-5-6 Aralık Yemeksepeti, Getir, Banabi çalışıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Yasakta paket servis açık mı? Yemeksepeti Getir Banabi çalışıyor mu? Yasakta paket servislerin çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Hafta sonu 56 saati kapsayacak yasağın başlamasıyla birlikte dışarıdan yemek siparişi vermek isteyenler paket servisin açık olup olmadığını sorguluyor.

YASAKTA PAKET SERVİS AÇIK MI?

Lokanta ve restoran tarzı işyerleri hafta sonları 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis şeklinde, hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise telefonla ya da online sipariş yoluyla paket servisi şeklinde hizmet verebilmektedirler. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan gün ve saatlerde tatlıcılar (sadece tatlı satışı yapılan yerler) ve pastaneler de lokanta ve restoranlara dair genelge hükümlerine tabidirler.

AÇIK OLAN YERLER NERELER?

İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelgede sokağa çıkma yasağının ayrıntılarına yer verdi. Buna göre yasağın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm iş yerleri hafta içi saat 20.00'de kapanacaktır.