SON DAKİKA: Koronavirüs tedavisi gören gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti

Gelen son dakika haberine göre; koronavirüs tedavisi gören gazeteci Ahmet Kekeç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Kekeç, son yazısını 27 Ekim'de yazmıştı. Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç ise dün yaptığı açıklamada babasının durumunun ciddiyetini koruduğunu ve dua beklediklerini açıklamıştı.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2020, 13:21 Güncelleme 14 Kasım 2020, 17:25
SON DAKİKA: Koronavirüs tedavisi gören gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti

İÇİNDEKİLER

Gelen son dakika haberine göre; koronavirüs tedavisi gören gazeteci Ahmet Kekeç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Kekeç, son yazısını 27 Ekim'de yazmıştı. Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç ise dün yaptığı açıklamada babasının durumunun ciddiyetini koruduğunu ve dua beklediklerini açıklamıştı.

METİNER DUYURDU
Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada; "Ahmet Kekeç kardeşimiz/üstadımız tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Camiamız bir değerini kaybettiği için sonsuz üzüntülüyüm. Kendisine Allah'tan sonsuz rahmet, muhterem ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun can kardeşim" ifadelerini kullandı.


"YAĞMURDAN SONRA GÖRÜŞÜRÜZ BABAM"
Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç ise babasının vefatıyla ilgili şunları yazdı "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam."

"ESERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
İletişim başkanı Fahrettin Altun ise "Ahmet Kekeç'i kaybettik. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. En zor zamanlarda dimdik durdu. Ülkesinin, milletinin hayrı için çalıştı. Geride çok güzel eserler bıraktı. Eserlerine, emanetine sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.



BAHÇELİ'DEN BAŞSAĞLIĞI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefat eden eski MHP Genel İdare Kurulu üyesi İbrahim Metin ile gazeteci yazar Ahmet Kekeç için başsağlığı mesajı yayınladı.

Gazeteci yazar Ahmet Kekeç'in de yakalandığı Kovid-19 hastalığından kurtulamayarak hayata gözlerini yumduğunu hatırlatan Bahçeli, Türk basınının irade sahibi, inanmış bir kalemini kaybettiğini ifade etti. Bahçeli, Kekeç'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilediğinde bulundu.

Kovid-19 hastalığından dolayı tedavi görenlere de şifa dileyen Bahçeli, "Hayatını kaybedenlere Allah rahmet etsin. Tedbirli olalım, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim. Çünkü virüs bizden daha güçlü değildir. Başaracağız, bu virüsü yeneceğiz." değerlendirmesinde bulundu.





AHMET KEKEÇ KİMDİR?
Malatya'da 3 Ocak 1961 yılında dünyaya gelen Star Gazetesi yazarı Kekeç, doğduğu şehirde eğitim hayatına başladı ve sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ile Atatürk Lisesi'nden 1978'de mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra ailesinin de yönlendirmesiyle üniversite hayatına Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde başlayan Kekeç, 17 yaşındayken Gırgır dergisinde mizah öyküleri yayımlamaya başladı. Kekeç, kaleme aldığı hikaye, eleştiri ve denemeleri 1980'den itibaren Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, Kayıtlar, Kırkayak (Kırklar), Kitap Dergisi, Girişim, İmza dergilerinde yayınladı. Yazar aynı zamanda 1989'da "İmza" dergisinin kurucuları arasında da yer aldı.




ROMAN ÇALIŞMASINA AĞIRLIK VERMİŞTİ
Aynı dönemlerde gazetecilik mesleğine de adım atan Kekeç, ilk olarak Milli Gazete (1985), Yeni Haber, Zaman (1986), Vahdet (1988), Yeni Şafak (1999) ve Akit gazetelerinde editör ve köşe yazarlığı gibi görevlerde bulundu. Kekeç, Gençlik dergisi tarafından 1997'de "yılın yazarı" seçildi. Aynı yıl Türkiye Yazarlar Birliği "Basın -Fıkra Ödülü"nü, 1999'da ise "Yağmurdan Sonra" adlı romanı ile Tuzla Belediyesi Roman Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı. Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı ve 2016 yılından beri Star Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam ediyordu.

ONLARCA ESER BIRAKTI
Usta yazarın hayatı boyunca kaleme aldığı eserler ise şöyle: Öykü, "Son İyi Şeyler" (1985), roman "Yağmurdan Sonra" (2000), deneme "Beni Türk İmamlarına Emanet Ediniz" (1991), "Atam Sen Kalk Ben Yatam" (1993), "İnek Sosyalizmi" (1996), "Maalesef Türkiye" (1996), "Yurtta Sus Cihanda Sus" (1996), "Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum" (1999), "Kalanlar" (2003), anı "Derin Roman" (2004), günce "Kanamalı Haydut" (2005), inceleme- araştırma "CIA ve 12 Eylül -Bir İhtilalin Romanı" (1993), "Ali Şükrü Bey Cinayeti" (1996), "Sıkı Adamlar" (2002).



Gazeteci Kurtuluş Tayiz, 59 yaşında koronavirüs tedavisi gördüğü hastaneden hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç ile ilgili anısını anlattı. Tayiz, "Pandemi başlayana kadar Ahmet abiyle birlikte program yapıyordu. Tanıdığımız gazeteciler arasında en samimi, en içten, en doğal ama çok sağlam bir muhakemeye sahip olan, fikr-i takibi çok yüksek ve onu diğer gazetecilerden ayırt eden en önemli özelliği ise edebiyatçı yönüydü. İnanamıyorum kaybettiğimize ALLAH rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN