Vesayetçiyi değil, hukuku koru! AYM Engin Yıldırım'a sahip çıktı, tepkiler çığ gibi büyüdü

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından AYM'nin fotoğrafıyla birlikte "Işıklar yanıyor" paylaşımına tepkiler devam ediyor. Darbeci vesayetin "Genelkurmayın ışıkları yanıyor" mesajlarını anımsatan paylaşım sonrası disiplin soruşturması başlatmayan AYM de eleştiri oklarının hedefinde.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2020, 16:50 Güncelleme 15 Ekim 2020, 16:50
Vesayetçiyi değil, hukuku koru! AYM Engin Yıldırım’a sahip çıktı, tepkiler çığ gibi büyüdü

İÇİNDEKİLER

Türkiye iki gündür Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı konuşuyor. Yaptığı paylaşımla cuntacı zihniyetin "Genelkurmayın ışıkları yanıyor" temalı mesajlarını hatırlatan ve adeta darbeci zihniyete selam çakan ancak aldığı tepkiler üzerine "U" dönüşü yaparak "yanlış anlaşıldım" diyen Engin Yıldırım'a tepkiler sürüyor. Tepkilerin odağındaki bir diğer yer ise AYM...

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILMADI
Engin Yıldırım'ın skandal paylaşımı sonrası konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan AYM, paylaşım için "Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz" ifadelerini kullandı. Ancak özellikle son dönemde verdiği skandal kararlar ile adeta vatan hainlerinin sığınağı, terör örgütlerinin ise kalkanı haline gelen AYM'nin yaptığı açıklama kamuoyu tarafından samimi bulunmazken, Engin Yıldırım için disiplin soruşturması başlatılmaması da tepki çekti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Özellikle sosyal medya kullanıcıları Twitter'da oluşturdukları #AYMhukukaSahipÇık etiketi ile Anayasa Mahkemesi'ne olan tepkilerini dile getirdi. Hakimlik mesleğinin şerefi ile bağdaşmayan paylaşımı ile milletin tepkisini, vesayetseverlerin ise desteğini alan Engin Yıldırım hakkında disiplin soruşturması başlatılması istendi. Kamuoyu yapılan "darbe iması"nın cezalandırılmasını istedi.

İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ O TEPKİLERDEN BAZILARI