Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz, darbe tehididinde bulunan AYM üyesi Engin Yıldırım'a destek verdi

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ve Sözcü Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın darbe imalı “Işıklar yanıyor” tweetine arka çıktı.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2020, 17:34 Güncelleme 14 Ekim 2020, 17:52
Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz, darbe tehididinde bulunan AYM üyesi Engin Yıldırım’a destek verdi

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın; eski Türkiye döneminde vesayetçiler tarafından sık sık kullanılan "Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor" mesajını akıllara getiren ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının ardından Anayasa Mahkemesi'nin gece yarısı çalıştığını ima eden "Işıklar yanıyor" paylaşımına bazı siyasi, gazeteci ve öğretim üyelerinin destek vermesi dikkat çekti.

YILMAN: MESAJ DERİN. İNŞALLAH HEP BÖYLE YANAR BU IŞIKLAR

Habertürk yazarı Sevilay Yılman; AYM üyesi Engin Yıldırım'ın, "Işıklar yanıyor" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı etiketleyerek, "Mesaj derin. İnşallah hep böyle yanar bu ışıklar" iddiasında bulundu. Yılman; Engin Yıldırım'ın Twitter hesabını da paylaşımına etiketledi.

Sevilay Yılman'ın, söz konusu tweetini silmesi dikkati çekti.

SAYMAZ: ANAYASA MAHKEMESİ ÜYESİ ENGİN YILDIRIM'DAN ANLAMLI TWEET...

Sözcü Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz da, Twitter hesabından "Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'dan anlamlı tweet..." ifadelerini kullandı.

ÖZKOÇ DA, AYM ÜYESİNİN PAYLAŞIMINI PAYLAŞTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da; Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın söz konusu paylaşımını RT'ledi.

ALTIPARMAK: ENGİN YILDIRIM'I SAYGIYLA SELAMLIYORUM

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ise; "Engin Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi'nin en özgürlükçü üyesi, AYM'yi takip eden herkes bilir. Aynı zamanda siyaseti de bilir. Onu nasıl yaftalayacaklarını da tahmin etmiştir. Özgürlük hukukun üstünlüğü olmadan savunulmaz. Özgürlüğü ve hukuku savunmak için bir risk aldı. Saygıyla selamlıyorum" iddiasında bulundu.

MAHKEME, ENİS BERBEROĞLU'NUN YENİDEN YARGILANMASINA YER OLMADIĞINA HÜKMETTİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi; "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı verdiği Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetti.

SAAT: 20.17 "IŞIKLAR YANIYOR"

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından saat:20.17'de açıklamada bulundu ve Anayasa Mahkemesi'nin çalıştığını ima ederek, "Işıklar yanıyor" ifadelerini kullandı.

Engin Yıldırım'ın söz konusu mesajı, eski Türkiye döneminde vesayetçiler tarafından sık sık kullanılan "Genelkurmayın ışıkları yanıyor" mesajını akıllara getirdi.

SAAT: 22.20: 'IŞIKLAR YANIYOR' DERKEN HUKUKUN IŞIĞINI KASTETTİM, BAŞKA IŞIKLARI DEĞİL"

Engin Yıldırım; sosyal medya hesabından saat 22.20'da yeni paylaşımda bulundu ve "'Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" iddiasında bulundu.

YILDIRIM, 2 TWEETİNİ DE SİLDİ

Engin Yıldırım; gecenin geç saatlerinde söz konusu iki tweetini de sildi ve hesabını kilitledi.

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Android

Takvim Gazetesini telefonuna indir | App